Groenewegen gaat vol voor etappezege in Tour de France

Groenewegen gaat vol voor etappezege in Tour de France

foto: Marcel Koch

vrijdag 23 december 2016 om 12:00

Dylan Groenewegen is komend seizoen de kopman van LottoNL-Jumbo in de Tour de France. Het grote doel in Frankrijk: een rit winnen met de sprinttrein. “Dat zou super zijn”, vertelt de Nederlands kampioen in gesprek met WielerFlits.

Evenaring van 2016
Groenewegen, die komend seizoen op eigen voorspraak in een zwarte broek onder het rood-wit-blauw koerst, wil graag zijn elf zeges van 2016 evenaren. “Het is lastig om te zeggen. Maar we doen gewoon ons ding. Als dat nu elf overwinningen zijn of het zijn er misschien vijf… Als daar een Tour-etappe tussen zit zijn we denk ik ook dik tevreden. En dat is het grote doel voor volgend jaar. Een ritzege zou super zijn.”

Versterkingen sprinttrein
Met het vertrek van Sep Vanmarcke verliest de sprinttrein van LottoNL-Jumbo een belangrijke pion, maar daar krijgt Groenewegen Gijs Van Hoecke en Lars Boom voor terug. “Robert Wagner is mijn lead out-man. De jongens die voor hem zitten weten ook wat ze moeten doen. […] Met Gijs is er een versterking, Lars die na het voorjaar de plaats van Sep inneemt. We hebben nu een hele sterke ploeg, met misschien nog wel grotere motoren dan vorig jaar. We gaan kijken of we het op kunnen nemen tegen de sprinttop.”

Rol Lars Boom
Vooral met Boom is Groenewegen erg blij, liet hij al weten in het persbericht van de ploeg. “Lars gaat zijn steentje bijdragen en is daar de ideale renner voor. Hij kan goed sturen, weet zich prima te plaatsen en kan lang een hoog vermogen trappen. […] Ik zou dolgraag mijn rood-wit-blauwe trui met een jaar verlengen en die in de Tour de France laten zien om daar het gevecht aan te gaan met de beste sprinters ter wereld. In de Eneco Tour heb ik getoond dat ik de sprinttop aan kan.”

Meer zien? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

42 Reacties

TykkeThor 23 december 2016 om 12:25

Het lijkt me persoonlijk geen slecht idee voor zo´n jonge renner om een keer uit te wijken naar een andere ronde, maar dat komt natuurlijk slecht uit met Kruijswijk in de Giro. Maar als hij zich wat beter weet te plaatsen en deze winter nog wat aan power wint moet hij mee kunnen doen voor een ritzege.

kelderfan 23 december 2016 om 12:31

Hopelijk krijgt hij zijn kans om in de TdF te scoren, maar of zijn trein op orde is, lijkt mij nog de vraag. Bij 1.1. koersen zal hij met Wagner wel goed kunnen boeren, maar de TdF is toch een ander verhaal.

Komi 23 december 2016 om 12:33

Komt denk ik nog net wat te kort tegen Greipel, Kittel, Cavendish maar als alles goed uitkomt kan die ze kloppen. Zal waarschijnlijk een wat zwaarder programma rijden met meer World Tour wedstrijden dus mogelijk minder overwinningen. Maar is een echte topper in wording! Was ook heel sterk in le samy.

jvh93 23 december 2016 om 12:37

Groenewegen gaat zijn overwinningen wel weer pakken dit seizoen. Ik ben vooral benieuwd naar grondahl jansen waar heel erg veel positieve woorden over zijn gevallen binnen de ploeg. Zal hij net als roglic kunnen verrassen? Zal hij net als groenewegen kunnen scoren? Ik ben benieuwd

Mountainking 23 december 2016 om 12:48

Het zal wel weer van Gesink moeten komen.

Romāns Vainšteins 23 december 2016 om 13:04

De bowlingbal is echt zo’n geval dat evenwel mooi naar het midden richting de strike curven kan als helaas deze kracht missend in het naastgelegen gootje belanden kan. Ik heb er op zich wel vertrouwen in, het lijkt echt sinds Blijlevens weer de eerste echte 100% NL-spurter te zijn, Strike ! Strike ! Strike !

assen 23 december 2016 om 13:06

Zucht, weer die TdF…
Als ie komend seizoen nog iets kan verbeteren tov afgelopen seizoen ben ik al blij, dan hoeft ie geen etappe in de TdF te winnen.

Frits des Jeux 23 december 2016 om 13:13

@romans waar komt dat bowlingbal vandaan?

hongerklopje 23 december 2016 om 13:21

@fdj, die Belgische faggot van IAM alweer vergeten?

achtpuntzes 23 december 2016 om 13:27

@ FdJ:
uit de bowlinghal natuurlijk. en als je nog verder wil gaan uit de bowlingbalfabriek. :p

Quintenri 23 december 2016 om 13:30

Komt inderdaad tekort tegen Cav, Greipel en Kittel. Maar hij kan ze natuurlijk gewoon allemaal keer op keer in de dranghekkens rijden en zomaar 5 etappes winnen! Op die manier kan er veel voor hem!

Raafje 23 december 2016 om 13:35

Ja, wie heeft eigenlijk die bijnaam "bowlingbal" bedacht? Als je naar Groenewegen z'n rode ronde helm(niet die van de foto boven dit artikel) kijkt kan ik het wel begrijpen die lijkt wel wat op een bowlingbal.

achtpuntzes 23 december 2016 om 13:39

wielerflitser Romāns Vainšteins heeft de bijnaam ‘bowlingbal’ bedacht geloof ik.

Romāns Vainšteins 23 december 2016 om 13:44

Neen, deze heeft hij gekregen van de Vlaemsche enclave renners die zich in de sprints moeien, waarschijnlijk omdat het een sterke gast is die niet per se probeert niks te raken onderweg. Ik vind het een mooie bijnaam voor een sprinter.

tendam 23 december 2016 om 13:49

@quintenri
Als hij tenminste niet zelf de hekken in wordt gereden door Debusschere en z'n knieschijf breekt…

@romans
Misschien is het woord een keer door een Belg genoemd, maar sindsdien ben jij eigenlijk de enige die deze bijnaam constant opvoert.

on: In de afgelopen Tour had ik het idee dat het verschil tussen hem en Cav vooral zat in de plaatsing. De sprinttrein kwam op dat niveau nog behoorlijk tekort. Een Lars Boom lijkt me wat dat betreft wel een goede toevoeging.

Romāns Vainšteins 23 december 2016 om 13:55

Een beetje goede bijnaam verdient natuurlijk felle opvolging, anders komen we met zooi zoals ‘De Condor van Varsseveld’ en/of ‘de kleerhanger’ te zitten.

klootje kriekeljon 23 december 2016 om 14:46

Dylan Move-away-gen

delgado 23 december 2016 om 15:25

Geen kans. Een of twee man de hekken in rijden, moet nog lukken, maar dan heb je nog altijd 5 andere die sneller zijn in de Tour. En zoiets flik je ook maar één keer bij Bouhanni of Cav ;)

Ideefiks 23 december 2016 om 15:43

Ik verwacht geen etappezege van Dylan. Daarvoor zal het niveau in de Tour te hoog liggen. Netto resultaat zal vooral zijn dat er weer een ploeg bijkomt die vluchters terughaalt en aanstuurt op een massasprint.
En àls het TLJ al zou lukken met één van zijn zo genaamde “speerpunten” een etappezege te behalen, wat dan nog ? Een troostprijs, aan de echte wedstrijd doe je niet mee. En die echter wedstrijd is nog steeds wie die drie weken door Frankrijk het snelste aflegt.

achtpuntzes 23 december 2016 om 15:46

@ ideefiks:
in de wedstrijd van 3 weken zitten nog eens 21 wedstrijden, dus lul niet. en een 5de plaats in het AK is toch ook maar een troostprijs?

Geraint 23 december 2016 om 16:53

I’m with Romans! De bowlingbal is een mooie bijnaam die eens niet van supporters of pers komt. En ik bedoel het niet negatief.

nederbelg 23 december 2016 om 17:57

Kunnen we Naesen meteen ook de Kegel noemen!

Manuel Beltran 23 december 2016 om 18:00

Bowlingbal is top

achtpuntzes 23 december 2016 om 18:25

ach, dan doe ik ook maar mee met ‘de bowlingbal’.

hoewel niet zelf verzonnen gaan dan toch de credits naar RV, mocht deze bijnaam standaard gaan worden. :)

achtpuntzes 23 december 2016 om 18:29

wellicht de volgende kop op wielerflits deze zomer:

'wederom een strike voor de Bowlingbal in rit zoveel' :)

is toch veel beter dan een willekeurige Belgische term in de kop van een artikel. ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair