Greipel zegeviert in Tour de Luxembourg

donderdag 2 juni 2016 om 17:23
Greipel zegeviert in Tour de Luxembourg

Foto: Sirotti

André Greipel heeft de eerste etappe in de Tour de Luxembourg op zijn naam geschreven. Hij bleek de snelste in de straten van Hesperange. De Duitser van Lotto Soudal was hier in zowel 2012 als 2014 ook al de beste. Adam Blythe (Tinkoff) en Amaury Capiot (Topsport Vlaanderen-Baloise) eindigden op ruime afstand als tweede en derde.

De etappe werd gekleurd door een kopgroep van drie man. Daarbij zat met Etienne Van Empel één Nederlander. De renner van Roompot-Oranje Peloton had gezelschap van Brice Feillu (Fortuneo-Vital Concept) en Thomas Deruette (Wallonie-Bruxelles). Samen kregen ze een maximale voorsprong van vier minuten. Dat bleek echter niet voldoende. Het trio werd in de slotfase ingerekend door het peloton, waar Lotto Soudal en Orica-GreenEDGE op kop reden.

Een speldenprik van Anthony Turgis kende even later ook geen succes, waardoor een groot peloton afstevende op een massasprint. Er stond vervolgens geen maat op Greipel. Jean-Pierre Drucker, die woensdag de proloog won, sprintte naar een zesde plek en behield daarmee de leiderstrui.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Mooie_Mario 2 juni 2016 om 17:31

Finishbeelden:
https://streamable.com/xes6

Cyclingbruh 2 juni 2016 om 18:40

Waar was Ewan?

Kwiat 2 juni 2016 om 18:48

@Cyclingbruh

12de, misschien hebben ze bij Orica Edmondson wel uitgespeeld. Of Ewan is niet goed genoeg. :(

Cyclingbruh 2 juni 2016 om 19:11

@kwiat

Ewan leek me toch redelijk goed op het moment dat hij uit de giro stapte. Kwam steeds beter in vorm. Maar dan zou je wel verwachten dat die wat hoger zou kunnen scoren dan de 12e plek in dit deelnemersveld. Dan waarschijnlijk toch niet goed genoeg. Jammer, stelt toch een beetje teleur sinds dat die uit TDU kwam. Maarja, hij is pas ook 21 toch?

Kwiat 2 juni 2016 om 20:11

@Cyclingbruh

Inderdaad pas 21 ! Kun je eigenlijk nog geen wonderen van verwachten, maar is sinds Down Under, zoals je al zegt in mindere vorm. In de Giro had hij ook niet de topsnelheid. In Bibione werd hij weliswaar tweede achter Greipel, maar kwam hij niet uit z'n wiel.

Hopelijk herpakt Ewan zich, prachtige sprintstijl en bakken met talent. De resultaten komen vanzelf wel weer!!

sstijnntje 2 juni 2016 om 21:00

Zou Gerts een ‘professioneel’ gat hebben laten vallen aangezien vanaf plek 22 iedereen op 4 seconden zit?

Cyclingbruh 2 juni 2016 om 22:13

@kwiat

Inderdaad, prachtige sprint stijl. Doet me enorm denken aan Cav. Heerlijk om te zien. Gaat nog veel mooie duels uitvechten met Gaviria.

miguelon 3 juni 2016 om 01:41

@cyclingbruh en kwiat, ik verwachtte ook heel wat van Ewan dit jaar, maar voorlopig lijkt het allemaal maar wat magertjes. Niet dat ik hem in de zwaardere wedstrijden vooraan verwachtte, maar in de rittenwedstrijden, in de vlakke etappes, zag ik hem toch wel wat sprints winnen. Niet dus. Als je dit vergelijkt met Gaviria, tjah, daar moet je zelfs niet aan beginnen… Die was zesde in Wevelgem, tiende in Waregem, won een rit in de Tirreno, benieuwd wat hij in Zwitserland kan tegen Sagan en Matthews…

Headlines

Materiaalzone

Populair