Greipel klopt Degenkolb in Sparkassen Münsterland Giro

vrijdag 3 oktober 2014 om 16:23

André Greipel heeft in eigen land de Sparkassen Münsterland Giro gewonnen. De sprinter van Lotto-Belisol won in Münster na een wedstrijd van 205 kilometer de massasprint. Hij liet John Degenkolb en Tom Van Asbroeck achter zich. Moreno Hofland was op een zesde plaats de beste Nederlander.

In de wedstrijd door Noordrijn-Westfalen kleurde de Nederlander Sam Oomen als lid van een vijf man grote kopgroep het eerste gedeelte van de wedstrijd. De renner van het Rabobank Development Team had gezelschap van de Duitsers Jonas Koch (LKT Team Brandenburg), Georg Loef (Team Stuttgart), Emanuel Buchmann (Rad-Net Rose Team) en Grischa Janorschke (Team Vorarlberg). Al op zestig kilometer van het einde werden de vijf ingelopen.

Een groep van elf man waagde vervolgens een nieuwe poging. Onder meer de Nederlanders Tom Leezer (Belkin), Piotr Havik (Rabobank Development Team) en Reinier Honig (Team Vorarlberg) waren hierbij betrokken, maar een onvermijdelijke hergroepering volgde.

In de slotfase probeerde titelverdediger Jos van Emden nog om een massasprint te voorkomen, maar zijn poging bleef zonder succes. In de sprint om de overwinning hield Greipel zijn landgenoot Degenkolb net achter zich. Het verschil was nipt, maar de fotofinish wees Greipel als winnaar aan. Greipel boekte in zijn laatste wedstrijd van het seizoen zijn zestiende zege van 2014. Dat is het meest van alle renners in het profpeloton.

Sparkassen Münsterland Giro 2014 (1.1)
Billerbeck – Münster (205k)

1. flag-de André Greipel (Lotto Belisol) in 4u33m08s
2. flag-de John Degenkolb (Duitse selectie)
3. flag-be Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise)
4. flag-de Ralf Matzka (Team NetApp – Endura)
5. flag-lu Jean-Pierre Drucker (Wanty – Groupe Gobert)
6. flag-nl Moreno Hofland (Belkin Pro Cycling)
7. flag-nl Geert Van der Weijst (Cyclingteam Jo Piels)
8. flag-nl André Looij (Rabobank Development Team)
9. flag-de Michel Koch (Duitse selectie)
10. flag-be Dennis Coenen (Leopard Development Team)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone