Greipel heeft dienende rol in Parijs-Roubaix: “Zo werkt teamwork”
vrijdag 10 april 2015 om 12:11

Greipel heeft dienende rol in Parijs-Roubaix: “Zo werkt teamwork”

André Greipel baarde opzien in de Ronde van Vlaanderen met enkele ferme demarrages en komende zondag zal de sprinter in Parijs-Roubaix dienen als knecht voor Lotto-Soudal. Een beetje tegen heug en meug, want een groot liefhebber van de kasseien is Greipel niet.

Greipel was te gast in het Belgische Café Corsari, waar hij vertelde over de verkenning van het parcours. “Plezierig is het nooit om elke kassei te zien, maar nu weten we wat ons zondag te wachten staat”, zei hij. “Je houdt van kasseien of je hebt er een hekel aan. Als ik er zondag afgereden word, zal ik elke kassei haten.”

“De ploeg werkt normaliter voor mij, maar het is fijn om in dit soort wedstrijden wat terug te doen. Dat is hoe teamwork werkt: iedereen doet iets voor elkaar.”

Greipel zal zijn ondersteunende werk vooral doen voor kopman Jürgen Roelandts.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
10 april 2015 12:13
Modelprof! Als hij zich afgelopen zondag gespaard had zou er nog een mooie ereplaats mogelijk zijn geweest. Maar zo is Greipel.
10 april 2015 12:41
Zonde! denk dat greipel meer kans maakt dan roelants
10 april 2015 12:50
Een Etixx-Quickstep tactiek zou kunnen werken met Greipel in rol van sprinter die de vlucht beschermt. Zo is Greipel niet eens bijvoorbaat kansloos in Roubaix.
10 april 2015 13:06
Als Greipel naar Roubaix gaat met in zijn hoofd niet van kasseien houd maakt hij per definitie minder kans dan een ander, ongeacht kwaliteiten.

Mooi om te zien dit, toch ook stukje "Duitse mentaliteit" denk ik. Ik ben voorstander!
10 april 2015 13:23
Prachtige mens toch?! Zo werk teamwork gewoon, helemaal mee eens. De rest van het team draait de rest van het jaar z'n ballen eraf voor hem. En hij is de meest dankbare om het voor te doen! Siert deze man.

Hoewel hij inderdaad voor een luxe positie zou kunnen zorgen als hij nog bij de groep Kristoff-Degenkolb zou kunnen blijven, wat ik toch wel tot de mogelijkheden zie behoren.
10 april 2015 14:51
Mooi karakter die Greipel, zoals beschreven, echt een modelprof.

Reacties zijn gesloten.