Greipel debuteert in Tour Down Under voor Israel Start-Up Nation

donderdag 2 januari 2020 om 08:43
Greipel debuteert in Tour Down Under voor Israel Start-Up Nation

foto: Cor Vos (archief)

André Greipel maakt in de Tour Down Under zijn debuut voor Israel Start-Up Nation. De ervaren Duitser is geen onbekende in Australië, aangezien hij al achttien keer een etappe wist te winnen in de opener van het WorldTour-seizoen.

Greipel heeft niet alleen ritzeges op zijn naam staan in de Tour Down Under, in 2008 en 2010 wist de Duitser ook het eindklassement te winnen. In 2018 deed Greipel voor het laatst mee aan de Tour Down Under, toen won hij de eerste en de zesde etappe. Dat was in zijn laatste jaar bij Lotto Soudal.

Vorig seizoen was de ‘Gorilla’ afwezig met zijn nieuwe ploeg Arkéa-Samsic. Nu Greipel terug is in de WorldTour met Israel Start-Up Nation, kan de sprinter proberen om zijn recordaantal ritzeges uit te breiden. Hij komt onder meer Europees kampioen Elia Viviani en Iers kampioen Sam Bennett tegen Down Under.

Ben Hermans
Bij Israel Start-Up Nation draait in de Tour Down Under niet alles om Greipel. Ben Hermans is namelijk de klassementsman van dienst. Dat wist de Belgische klimmer al enige tijd. “Dat is de eerste afspraak van 2020 en ik wil daar inderdaad al in orde zijn. Of dat gaat resulteren in een mooie uitslag, blijft afwachten”, vertelde hij begin december aan WielerFlits.

Hermans wil dit voorjaar scoren om zich in beeld te rijden bij de bondscoach voor de Olympische Spelen van Tokio. De Limburger krijgt onder meer de Canadees James Piccoli mee in Australië.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jonathan 2 januari 2020 om 10:33

weet iemand of sommige sport evenementen gevaar lopen in Australië door de bosbranden?

0
koos verrek 2 januari 2020 om 15:20

Née hoor die brandjes zijn in ’t oosten daar komen ze helemaal niet

0
Maillot à Pois 2 januari 2020 om 16:09

Nou Koos, ook in de buurt van Adelaide waar de Tour Down Under gereden wordt, brandt het hoor: http://google.org/crisismap/australia
Veel vind je er niet over online, maar de organisatie is wel zinnens een safety assessment te doen:
“The organisers will perform a safety assessment to ensure the courses, which are near some of the raging brushfires that have plagued the country this month.”
bron: https://www.cyclingnews.com/news/sam-bennett-to-debut-with-deceuninck-quickstep-in-australia/

De andere wielerwedstrijden (Cadel Evans Great Ocean Road Race en die nieuwe Race Torquay) liggen wel ver van de bosbranden.

0
Beekman 2 januari 2020 om 12:10

Een beetje uitdovende kaars om hier nog van overwinningen te spreken, heeft hij vorig jaar nog een of meerdere zeges behaald?

0
tvm 2 januari 2020 om 14:10

Een ritzege in Afrika, meer niet volgens mij.
Wellicht dit seizoen nog een laatste oprisping, maar het zal niet meer in WT-koersen zijn vermoed ik.

0
BrackenRidgeCycling 3 januari 2020 om 13:16

Brandjes?? Het is al 2 meer dan 2 maanden bezig, heb je enig idee hoe erg het hier wel niet is?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone