Greg Van Avermaet: “Ik wil weer meedoen in de finales van klassiekers”

donderdag 12 januari 2023 om 20:10
Greg Van Avermaet: “Ik wil weer meedoen in de finales van klassiekers”

foto: Cor Vos

Het lukte Greg Van Avermaet vorig jaar niet om te schitteren in zijn geliefde voorjaarsklassiekers, maar de 37-jarige renner heeft goede hoop dat hij in 2023 weer mee kan doen van voren. “Als ik zelf niet meer zou geloven dat ik nog een klassieker kan winnen, zou ik hier niet meer zitten”, zegt hij in gesprek met Sporza.

“Als alles perfect verloopt, kan ik zeker nog mooie resultaten behalen in de klassiekers. Ik wil vooraan weer meedoen in de finale en eventueel kleine prikjes uit te delen aan die mannen”, doelt hij op Wout van Aert en Mathieu van der Poel. “Ik wil opnieuw finales rijden en in de top-10, top-5 eindigen.”

Van Avermaet begint zijn seizoen op 22 januari met de Gran Premi València. Daarna rijdt hij de Ster van Bessèges (1-5 februari) en de Tour of Oman (10-15 februari), waarna hij naar Vlaanderen afreist voor de Omloop Het Nieuwsblad (25 februari) en Kuurne-Brussel-Kuurne (26 februari). Vervolgens wacht een Italiaans blok: Strade Bianche (4 maart), Tirreno-Adriatico (6-12 maart) en Milaan-San Remo (18 maart). “Vanaf daar rijd ik bijna alle klassiekers tot en met de Amstel Gold Race. Luik-Bastenaken-Luik doe ik niet”, aldus de renner van AG2R Citroën.

Van Avermaet denkt nog niet aan stoppen, laat hij weten. “Ik kan zeker nog een aantal jaren doorgaan, ik weet niet wanneer ik ga stoppen. Ik wil er nog geen datum opzetten, want ik amuseer me nog. En ik wil niet te lang doorgaan, maar ook zeker niet te vroeg stoppen. (…) Maar ik moet wel nog een bepaald niveau halen, dat is de voorwaarde. Ik ga dit jaar zien of dat nog mogelijk is of niet. Daar zal ik dan mijn conclusies uit trekken.”

Wedstrijdprogramma Greg VAN AVERMAET

Dit artikel delen:

14 Reacties

Limal 13 januari 2023 om 08:40

Ik kan enkel maar bewondering voelen voor een renner als Van Avermaet die het blijft opbrengen om de strijd aan te gaan met de jongere generaties. Een beetje zoals Nys dat deed in het veld – diens laatste overwinning tegen Van Aert in Koksijde werd meteen één van zijn meest legendarische. Voor Gouden Greg wordt het nog een pak moeilijker om zo'n laatste kunststukje op te voeren tegen Wout/Mathieu/Pogi en co, maar met wat geluk is een overwinning in Parijs-Roubaix altijd mogelijk.

Hoe het dit seizoen ook uitdraait, iemand die al 16 jaar lang onafgebroken in de top-80 van de PCS-ranking staat, waarvan 1 jaar helemaal bovenaan, verdient gewoon tonnen respect.

8
SoloSlim 13 januari 2023 om 09:25

Vrees toch een beetje het Gilbert scenario.. Had ook bewondering voor hem, maar als ex-toppers enkel wat geld cashen en niks meer brengen is toch ook spijtig. Hopelijk kan hij mij verrassen.

-1
Dave Dubbeldammer 13 januari 2023 om 12:56

Wat een gezwans, Soloslim. Wat weet jij nu van de drijfveer van anderen? Wat Gilbert en Van Avermaet betreft ben ik in elk geval zeker dat je de bal helemaal mis slaat, en dat zij op late leeftijd fietsen uit liefde voor de koers en het verlangen om nog mooie uitslagen te rijden.

2
KopOverKop 12 januari 2023 om 23:20

Gun één van de meest sympathieke renners, vooral naar kinderen toe die op de foto willen etc., het van harte dat hij nog eens een mooi seizoen rijd met wat ere plaatsen.
Niet gemakkelijk, wel mogelijk.

4
jan jansen 12 januari 2023 om 22:01

Greg was de beste
Hup Greg

3
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 12 januari 2023 om 23:57

Ik ben toch wel een supporter van Greg geworden in de tijd dat hij het Sagan moeilijk maakte. Ik denk niet dat Greg nog een klassieker gaat winnen. Top tien in RvV en PR zou al heel mooi zijn. Ik denk ook niet dat wanneer hij na dit jaar doorgaat dat dan bij AG2R zal zijn. Greg heeft helaas niet echt gerendeerd sinds hij daar rijdt.

2
Dikke Vrouw 12 januari 2023 om 22:16

Ik ook greg ..

1
Wieler-Joke 12 januari 2023 om 22:30

Zucht voordien altijd oorlogstaal en na elke koers weer smoesjes verzinnen waarom het er weer niet van gekomen is. In de periode 2015-2017 een uitstekend renner maar nu nog maar net subtop jammer genoeg.

0
de adelaar van de adsteeg 13 januari 2023 om 07:37

Greg is een superrenner die vaak pech heeft dat is zo jammer!

0
Pedalo 13 januari 2023 om 10:23

Leuke renner. Door zijn aanvalslust mooi overwinningen behaald. Niet te vergelijken met Gilbert zijn blonde haar jaren.

0
de adelaar 13 januari 2023 om 14:10

Een goede renner maar al te vaak net niet… met de jaren niet meer in staat om erbij te zitten. Kastanjes uit het vuur laten door anderen omdat Greg zijn vuurtje al langzaam aan het doven is was een teken aan de wand. Goeie jaren gehad, verder sympathiek maar niet echt realistisch maar hij mag me verbazen

0
Posterix 12 januari 2023 om 21:49

Wie naar parels vist, moet heel geel schelpen openbreken. Misschien wel te veel voordat men er eentje mag vinden.

-1
Romāns Vainšteins 12 januari 2023 om 22:43

Laat die man lekker. Met de oppertoppers de finale inkomen zal hem niet meer worden maar ik heb al vergelijkbare en oudere knarren stevig zien uitpakken op de keien. Het zal wel een goede truc speciale moeten zijn.

Nooit echt fan geweest maar hup Greg, dat je straks in vorm mag zijn.

-3
SpeedyLegs 13 januari 2023 om 00:30

Natuurlijk kan ie meedoen voor winst, maar dan wel in een seniorencompetitie. Er zijn nog wel meer 35+ profs, die in zo’n competitie passen.

-3

Net binnen

Populair

Materiaalzone