Greg Van Avermaet: “Ik had een soort zonnesteek na Strade Bianche”

maandag 3 augustus 2020 om 13:11
Greg Van Avermaet: “Ik had een soort zonnesteek na Strade Bianche”

foto: Cor Vos

Voor Greg Van Avermaet is de eendaagse Gran Trittico Lombardo vooral een goede training na Strade Bianche. De kopman van CCC was in de wittewegenkoers bevangen door de hitte en wil vandaag vooral kijken hoe de benen voelen.

Van Avermaet voelde zich niet goed na Strade Bianche, vertelde hij bij de start van Gran Trittico Lombardo. “Ik ben heel slecht geweest, ik denk dat ik een soort zonnesteek had. Daar moest ik toch even van herstellen. Gisteren nam ik een rustdag en ik denk dat ik vooral aanvat als een goede training. Kijken hoe de benen voelen en hoe het herstel is geweest van zaterdag. Dat was toch een zware wedstrijd door de hitte.”

Volgens de klassiekerspecialist is het parcours van de Italiaanse eendaagse, een samenvoeging van Tre Valli Varesine, Coppa Bernocchi en Coppa Agostoni, hem weliswaar op het lijf geschreven maar hangt dus veel samen met de mate waarin hij is hersteld. “Ik zie wel hoe ik me voel, dat is het belangrijkst. En dan zie ik wel hoe de wedstrijd verloopt. Het is een mooie koers met een fraaie finale. Een mooie kans, maar de benen bepalen wat ik kan doen.”

Milaan-Turijn laat Van Avermaet woensdag vermoedelijk links liggen. Verder staat de verkenning van Milaan-San Remo, nu de route is aangepast. “En dan gaat alles op zaterdag.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Chasse_patate 3 augustus 2020 om 13:28

MSR is toch voor onze wout.

Gr Stijn

kelderfan 3 augustus 2020 om 13:44

Eens Wout gaat ’t doen volgens mijn theewater.;)

Franco Ballerini 3 augustus 2020 om 14:32

Toch wel opmerkelijk voor een renner die voor de wedstrijd aangaf zeer content te zijn met de hoge temperatuur, want "sommige concurrenten gaan meer afzien dan ik". Misschien dat hij er nu hij een dagje ouder wordt minder goed tegen kan dan in het verleden. Dat merk ik zelf ook.

Romāns Vainšteins 3 augustus 2020 om 15:11

Mwoah. Zat tot ver bij de voorsten, was geen dikke afgang of zo.

Michelangelo 3 augustus 2020 om 15:18

Volgens mij is het rijden van klassiekers in dergelijke omstandigheden toch een ander verhaal dan rijden in de Tour of Vuelta.

In grote rondes wordt veel op “economie” gekoerst. Veel inspanningen worden gedoseerd. Schiet ik mijn cartouche vandaag af, of morgen?
Een klassieker is een ander verhaal. Daar is het 1 dag, voluit. En moet je reageren op heel veel prikken en demarrages wil je vooraan over blijven. En hoeveel eendagskoersen op niveau worden er in dit soort omstandigheden gereden?

Zelf kan ik redelijk tegen de warmte; woon in Italie en fiets daar regelmatig. Ik zweet wel veel, maar als ik dat erbij drink dan heb ik daar niet zo’n last van. En ik kan dan prima inspanningen leveren. Maar als ik “over mijn toeren ga”, dan is dat ineens een heel ander verhaal. Waar ik in voorjaarsomstandigheden prima herstel na een paar minuutjes iets rustiger fietsen, ontplof ik vaak volledig als het 35-40 graden is. En vooral bergop, als je nauwelijks rijwind hebt. De man met de hamer wordt dan een kraan met een sloopkogel!

Zou het de leeftijd zijn? Misschien (ik word ook een dagje ouder). Maar ik denk dat veel mensen (en misschien ook zelfs wel veel profrenners) het rijden van een klassieker in dit soort omstandigheden onderschatten. Hoewel Van Avermaet toch al wat jaartjes mee gaat…

john 3 augustus 2020 om 14:49

Ben benieuwd welk smoes hij zaterdag heeft, en ja zal niet de laatste zijn deze wieler herfst

Hollow Knight 3 augustus 2020 om 16:16

Wou je dit posten onder een artikel van Mathieu van der poel? Dat is de kampioen in het maken van excuses.

Beekman 3 augustus 2020 om 18:35

Die soort zonnesteek is een excuus voor alweer een paar procentjes minder, hij is op zijn retour.

Geraint 3 augustus 2020 om 19:44

Inderdaad, met dergelijke lage temperaturen is een zonnesteek compleet belachelijk. Was vandaag ook nergens.

Dus jij bent geplaatst om te zeggen dat Van Avermaet liegt en dat hij zich niet ziek voelde na de aankomst?

Vanaf wanneer wordt uw visie of verklaring van de wedstrijd geven eigenlijk "excuses zoeken"? Kan iemand me die grens toelichten? VDP krijgt ook commentaar omdat hij een lekke band inroept. Moet een renner dan altijd zeggen "niet goed genoeg"?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair