Greg Van Avermaet: “Echt op de limiet, maar ik voelde mij sterk”
foto: Cor Vos
vrijdag 8 februari 2019 om 17:46

Greg Van Avermaet: “Echt op de limiet, maar ik voelde mij sterk”

Zijn eerste seizoenszege in de Ronde van Valencia leidde bij Greg Van Avermaet tot veel tevredenheid. Op de lastige aankomst in Chera bleef hij Matteo Trentin en Luis León Sánchez voor en spurtte hij naar de winst.

“Ik ben echt blij dat ik hier vandaag kon winnen”, reageerde Van Avermaet tegenover Het Nieuwsblad. “Het is altijd leuk om het seizoen te beginnen met een vroege zege en zeker op een lastig parcours als dat van vandaag. Het was echt op de limiet, maar ik voelde mij heel sterk en het team heeft fantastisch werk geleverd voor en tijdens de laatste beklimming. Dan was het aan mij om voor een resultaat te zorgen.”

“Eerlijk gezegd had ik vandaag Alejandro Valverde verwacht en er bleven na de beklimming nog wel wat sterke sprinters over. Het was mijn voordeel dat ik iets beter klim dan zij en daarom beschikte ik in de laatste kilometer nog over een extra cartouche. Ik had nog wat over na die laatste klim”, aldus de Belg.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
8 februari 2019 18:19
En weer een zege voor CCC. Die doen het zo slecht nog niet.
8 februari 2019 21:43
Sterk hoor van Greg. Ik moet zeggen dat oranje hem ook erg goed staat.
9 februari 2019 08:37
Vind het ook een heel mooi tenue, springt er echt uit.
9 februari 2019 09:05
Ik hoop dat de Greg van een paar jaar geleden terugkeert en dat we van de passieve volger af zijn.
    9 februari 2019 13:23
    Vroeger was het iemand waarmee men vaak aan het lachen was, de impulsieve renner die met zijn krachten gooide, altijd sterk was, maar zelden tot nooit won omdat hij zo ondoordacht reed.

    Daarna werd het een meer bedachtzame renner die klassiekers en semi-klassiekers won, de World Tour won, Olympisch kampioen werd, ritten in de Tour won en daar verschillende keren een tijd in het geel rond reed en gewoon bij de 10 beste constante allround renners van het peloton hoorde.

    Waarom zou Van Avermaet ervoor kiezen om terug naar het eerste te gaan, terwijl hij jarenlang heeft bewezen dat dit voor hem niet werkte? Omdat de eeuwige net-niet renner een fractie meer sympathie opwekt?
    9 februari 2019 15:43
    Mooi verwoord wel. Niets aan toe te voegen.
    10 februari 2019 16:58
    Hij zegt helemaal niet dat het beter voor Greg is, hij zegt dat hij (het publiek) het wil. Dat was leuker om naar te kijken, dus heeft hij wel degelijk gelijk. Overigens is Greg tegenwoordig volgens mij niet goed genoeg meer om één van die koersen op welke manier ook te winnen.

Reacties zijn gesloten.