Greg Van Avermaet doet toch mee aan Clásica San Sebastián

donderdag 1 augustus 2019 om 15:16
Greg Van Avermaet doet toch mee aan Clásica San Sebastián

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet twijfelde enkele dagen geleden nog over deelname aan de Clásica San Sebastián, maar de Olympisch kampioen heeft besloten om toch mee te doen aan de Baskische klassieker. “Een top 10-notering zou geweldig zijn”, zo legt Van Avermaet de lat niet te hoog.

Van Avermaet presteert traditioneel goed in de Clásica San Sebastián. Zo werd hij in 2011 al eens tweede in het Baskenland, gevolgd door top 10-plaatsen in 2014, 2016, 2017 en 2018. De kopman van CCC krijgt nu echter een zwaarder parcours voorgeschoteld. “Er komt een nieuwe, zware helling bij, wat de finale nóg lastiger maakt.”

“San Sebastián is voor mij altijd kantje boord geweest. Ik moet er nog eens goed over nadenken”, zo vertelde Van Avermaet. Een paar dagen later klinkt de Belg alweer een stuk optimistischer. “Ik was blij met mijn Tourvorm en ik hoop dan ook een goede wedstrijd te rijden”, zo begint de renner zijn relaas.

Rentree Bevin 
“Ik hou van de manier van koersen in het Baskenland, al weet je nooit hoe het lichaam reageert na de Tour. Ik leg mezelf dan ook niet te veel druk op.” Van Avermaet krijgt het gezelschap van Will Barta, Josef Černý, Víctor de la Parte, Joey Rosskopf, Riccardo Zoidl en Patrick Bevin. Die laatste maakt zijn rentree na een valpartij in de Tour.

Selectie flag-pl CCC voor flag-es Clásica San Sebastián (3 augustus) 
flag-us Will Barta
flag-nz Patrick Bevin
flag-cz Josef Černý
flag-es Víctor de la Parte
flag-us Joey Rosskopf
flag-be Greg Van Avermaet
flag-at Riccardo Zoidl


Lees ook: Voorbeschouwing: Clásica San Sebastián 2019

Dit artikel delen:

1 Reactie

Franco Ballerini 1 augustus 2019 om 15:53

Mooie toevoeging aan het toch al fraaie deelnemersveld.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone