Greg Van Avermaet denkt dat vaccin hem hindert: “Op deze manier heeft WK geen zin”

woensdag 1 september 2021 om 09:07
Greg Van Avermaet denkt dat vaccin hem hindert: “Op deze manier heeft WK geen zin”

foto: Cor Vos (archief)

Greg Van Avermaet kan zijn topvorm maar niet vinden en mogelijk is het coronavaccin daarvoor de reden. “Data bewijzen dat er iets mis is met mijn immuunsysteem. Mijn lichaam is aan het vechten tegen een onbekende tegenstander en dat is wellicht het vaccin”, laat de Belgische kopman van AG2R Citroën weten aan Het Nieuwsblad.

Na een teleurstellende tijdrit in de Benelux Tour, waarin hij 104e werd op bijna anderhalve minuut van Stefan Bissegger, zoekt Van Avermaet naar de oorzaak. Hij onderging onlangs al een bloedonderzoek. “De resultaten zijn niet echt goed. Het is te zeggen: aan de bloedwaarden is niks te zien. Perfect, zoals altijd, wat ook mijn grote sterkte is, maar andere data bewijzen dat er iets mis is met mijn immuunsysteem”, legt hij uit.

‘Weinig onderzoek’
Voor de Tour de France nam Van Avermaet met overtuiging het Pfizer-vaccin. “Maar blijkbaar brengt het een paar problemen met zich mee. Ik slaap goed, train goed en voel mij goed, maar mis drie procent van mijn topvorm. In normale doen rijd ik top-20 in deze tijdrit”, gaat hij verder. “Het goeie nieuws is dat ik nu weet wat er scheelt, maar anderzijds is nog weinig onderzoek gedaan naar het effect van het vaccin op een sport­lichaam.”

“Ik ga de komende dagen wat dokters raadplegen en hun raad opvolgen. Is dat stoppen met koersen dit seizoen, dan moet het maar zo”, aldus Van Avermaet. In dat geval komen ook het WK in eigen land en Parijs-Roubaix in gedrang. “Op deze manier heeft het WK ook geen zin. Er zijn momenteel veel Belgische renners beter dan ik en daarom verdienen zij die selectie meer dan ik”, is hij duidelijk.

Dit artikel delen:

65 Reacties

Angelo Pauwels 1 september 2021 om 09:21

Zou wel eens kunnen van het vaccin zijn. Ik heb vooralsnog geen vaccin laten zetten, ik vertrouw het niet.

Sagan=hulk 1 september 2021 om 09:43

Nog veel mensen zullen spijt krijgen van die prikken die ze lieten zetten. Bij mij komt het er nooit in.

Westland95 1 september 2021 om 09:45

@Sagan=hulk ik denk dat er nog veel meer mensen zijn die spijt hebben dat ze hem niet hebben laten zetten. Of geen spijt meer kunnen hebben.

YogiBear 1 september 2021 om 09:53

Dus Van Avermaet (die al heel lang geen deuk in een pakje boter meer rijdt en net zoveel verstand heeft van vaccins als een bos wortels) gooit hier wat algemeenheden in en schuift zijn vormcrisis (zonder enig bewijs; zijn bloedwaarden zijn goed, er is alleen wat ‘andere’ data waar hij verder niets van zegt) af op het vaccin. Vervolgens zijn er hier een paar die meteen de eenduidige medische uitkomsten (tenminste van de echte experts) gaan zitten ondergraven. Raar volkje zijn wij soms.

Vinyakke 1 september 2021 om 09:56

@westland: zo is dat! ;)

Edit redactie: Houd het netjes onderling. Waarvan akte.

notriple 1 september 2021 om 10:25

@westland95 je slaat de spijker op zijn kop.

KnightBiker 1 september 2021 om 10:45

Ben natuurlijk geen topsporter, maar zit toch bijna dagelijks op de fiets en er is bij mij geen duidelijk verschil met voor en na Pfizer. Dat kan per individu verschillen, maar bij van Avermaet zien we ook geen duidelijk verschil met voor en na de vaccinatie. (Al kunnen we de waardes niet zien, maar de uitslagen wel)
Ik denk dat van Avermaet wat in paniek is, en speculeert maar er is niets te zien in in zijn bloed en dus moet het het vaccin zijn? Zoals het hier omschreven staat is het omgekeerde bewijsvoering. Wat is de data die uitwijst dat het immuunsysteem van slag is?
Alle andere atleten hebben ook zo’n vaccin gehad en hebben geen last, dus als het al klopt is het toch een statistische anomalie en geen reden om de effectiviteit in het geheel in twijfel te trekken.

Massimo Bataille 1 september 2021 om 11:54

Yogibear, hij rijdt gewoonweg constant top-10 in bijna alle klassiekers dit voorjaar, met een derde plaats in de Ronde v. Vlaanderen.
Als je dat geen deuk in pakje boter rijden noemt, dan moet je maar met 5man meer starten in het peloton…

Sies 1 september 2021 om 09:30

Het vaccin, ja zou natuurlijk kunnen. Kan het ook niet gewoon zijn dat hij inmiddels 36 is en het beste er vanaf begint te raken?

Angelo Pauwels 1 september 2021 om 09:38

Als ze het zien aan de data dat er iets mis is met het immuunsysteem, dat moet je niet veel verder zoeken vrees ik.

Eddy 1 september 2021 om 10:44

Ik zou juist willen dat ze wel verder gaan zoeken. Het zou toch maar eens een andere oorzaak hebben.

Edit redactie: Houd het netjes.

KnightBiker 1 september 2021 om 11:28

+1 Eddy – vragen, onderzoeken en inzichtelijke verifieerbare resultaten & data zijn de wetenschappelijke methode: dat hebben we nodig.
Niet de annecdotische verhalen van 1 persoon tot feit verheffen.

Abdoe 1 september 2021 om 09:32

De vraag is dan hoe het komt dat al die andere gevaccineerde topsporters geen achteruitgang in prestaties ervaren.

Romāns Vainšteins 1 september 2021 om 09:34

♪ ♪ Don’t blame it on the sunshine
Don’t blame it on the moonlight
Don’t blame it on good times
Blame it on the vaccin♪ ♪

KnightBiker 1 september 2021 om 11:29

LOL!! Goed gevonden!!

Dark Noise 1 september 2021 om 09:34

Een elegante manier om de bondscoach geen extra kopzorgen te bezorgen

tvm 1 september 2021 om 09:39

Ik had verwacht dat met het afgebladderde bladgoud zijn vindingrijkheid ook vervlogen zou zijn. Creativiteit kun je deze man niet ontzeggen.

Binda 1 september 2021 om 09:47

Ik ben heel erg benieuwd hoe ze aan zijn immuunsysteem kunnen zien dat er iets mis is dat gerelateerd is aan het vaccin. Dat lijkt mij eerder een conclusie die van Avermaet zelf heeft getrokken en niet de conclusie van zijn arts.
Je kan verhoogde ontstekingswaardes zien (CRP en/of BSE) of je kan een toename zien van bepaalde immuuncellen. Echter dit wijten aan het vaccin is de meest onwaarschijnlijke verklaring. Een ongediagnosticeerd virus of bacterie ligt veel meer voor de hand. Denk aan Borrelia of EBV.

Ik denk dat van Avermaet nog in de ontkennende fase zit als het over ouder worden gaat. ieder jaar gaat het een stuk minder bij hem. Niet iedereen heet Valverde.

Pietspeed 1 september 2021 om 10:18

Het kan daadwerkelijk zijn dat Van Aevermaat het als een soort excuus gebruikt. Maar als hij het idee, het gevoel heeft dat, ondanks zijn trainingsarbeid, dezelfde dagelijkse activiteiten etc, zijn lichaam ‘anders’ reageert/ presteert, dan is een eventueel oorzakelijk verband niet uit te sluiten. Dat hij ouder wordt met gepaard gaande afnemende prestaties, en de opkomst van een sterke nieuwe lichting, kan ook een reden zijn. Iig, de substantie waarmee hij ingeënt is, is bedoeld om het immuunsysteem te versterken, althans te beschermen tegen sars-cov-2 en de ziekte covid 19. Het eea moet absoluut uitgezocht worden voor topsporters. Niet voor niets was op dit forum onlangs een waarschuwing voor jonge renners van sportartsen te lezen.

Binda 1 september 2021 om 11:45

Uiteraard moet het uitgezocht worden, maar ik denk dat het moeilijk wordt om het verband met het vaccin te leggen, zelfs als het vaccin wel de de veroorzaker is van de slechtere vorm. “afwijkingen” in het immuunsysteem kunnen heel erg veel oorzaken hebben en langetermijneffecten van een vaccin zijn een van de minst voor de hand liggende verklaringen.

DopieJopie 1 september 2021 om 09:55

Voor het vaccin was hij ook zeker niet in vorm. Als hij corona krijgt zonder vaccin weet je zeker dat hij daar heel lang van moet herstellen, misschien wel einde carriere.

Dit bericht heeft een hoog wappie gehalte. Natuurlijk is het naar om ouder te worden en niet meer het niveau te halen van 5 jaar geleden, maar om dan het vaccin de schuld te geven klopt niet en is ook nergens op gebaseerd.

Zeker iemand zoals Greg zou dit soort onzin niet in de media moeten verspreiden. Het vaccin is de reden waarom we weer wat normaler ons leven kunnen leiden.

Koers 1 september 2021 om 10:01

Ze houden alle waarden bij, na een slopende solo van 200km in de regen/modder klikt een renner als eerste over de finish zijn computertje uit, en zo zal het bij alle trainingen ook zijn. Mogelijk is er daadwerkelijk een dalende trend te zien in zijn waarden.
Ik heb niet het idee dat hij de persoon is die dit zegt om de publieke opinie te beinvloeden, daarnaast heeft hij juist het vaccin al genomen.

Brabander 1 september 2021 om 12:38

Je weet helemaal niet zeker of je na een coronabesmetting lang moet herstellen. De kans is aanwezig ja

Wheely 1 september 2021 om 09:56

Ja Greg als je zelf gaat denken dat je minder hard kunt fietsen door dat je gevaccineerd bent dan zul je nooit meer een rit winnen. Totale lariekoek wat hij zich in zijn hoofd haalt. Laat hem eens gaan praten met sporters die daadwerkelijk een serieuze corona infectie hebben gehad en hoe hard die hebben moeten werken om terug op niveau te komen.

Pannenkoek 1 september 2021 om 10:02

Even goed lezen: hij zegt het >kan< aan het vaccin liggen. Het menselijk lichaam is complex en het kan natuurlijk tal van andere oorzaken hebben.
“Data bewijzen dat er iets mis is met mijn immuunsysteem. Mijn lichaam is aan het vechten tegen een onbekende tegenstander en dat is wellicht het vaccin”

Wheely 1 september 2021 om 10:12

Kortom het kan van alles zijn.

Pannenkoek 1 september 2021 om 10:16

Jep, overigens vind ik het niet onaannemelijk wat hij stelt. Kan soms wat langer duren van het lichaam om te strijden tegen een vaccin en dat kan wel invloed hebben.
Maar dat betekent alleen even wachten en als het gewerkt heeft dan herstelt het vanzelf.

GroteSmurf 1 september 2021 om 13:21

Het kan aan het vaccin liggen, maar het kan ook geen rol spelen. Zo gaat dat met experimentele vaccins, waar feitelijk nog erg weinig over bekend is.

LeoR 16 1 september 2021 om 10:04

Oei, dat gaan de experten niet graag horen. Een publiek persoon die twijfelt aan het vaccin. Greg zal nu wel, nog meer, door het slijk gehaald worden. Alles beter dan aan de aandeelhouders te moeten uitleggen waarom de ROI niet gehaald werd..

Maillot à Pois 1 september 2021 om 10:25

Hij zegt nergens dat hij aan het vaccin twijfelt of het niet zou nemen mocht hij de keuze opnieuw kunnen maken.

Ik acht het trouwens niet onmogelijk dat hij inderdaad 3% mist tov zijn topvorm en dat dat voor een topsporter een wereld van verschil maakt.
Maar:
– voor een niet-topsporter maakt die 3% niets uit
– die 3% door een reactie van het immuunsysteem is tijdelijk, terwijl een coronainfectie je longinhoud voor altijd met een paar percenten kan verminderen. Wat voor een niet-topsporter opnieuw niet zo heel veel uitmaakt, maar voor een topsporter absoluut wel

LeoR 16 1 september 2021 om 10:33

Nee klopt, twijfelen is te zacht uitgedrukt. Hij zegt gewoon dat hij denkt dat het vaccin zijn immuunsysteem onderuit heeft gehaald.

Verweggistan 1 september 2021 om 10:22

Ik denk dat t door de brinta komt.

Pietspeed 1 september 2021 om 10:26

Is er bekend welke teams, renners zich hebben laten inenten? Is daar een bron, register oid van?

Sagan=hulk 1 september 2021 om 10:32

Natuurlijk niet. Dit is medische kennis en is privé.

AWestie 1 september 2021 om 10:35

Er is niet veel bekend, maar wel bijvoorbeeld dat UAE snel er bij was (zie WF archief)

AWestie 1 september 2021 om 10:35

Flugltje eerst, nu d’n Greg. Het gaat voorlopig volgens henzelf mis bij senioren. Kunnen jullie daar niet een keer voor navraag doen bij een expert? Volgens mij slaan hun verhalen op lange termijn namelijk als een tang op een varken.

notriple 1 september 2021 om 10:37

Komt door die achterlijke helm waar hij 5jr mee rond reed.

Ward 1 september 2021 om 12:50

Die helm had hij wel sportief verdiend. Die achterlijke reactie van jou niet.

Reiger 1 september 2021 om 12:54

Maar een achterlijke helm was t zeker. Geen platte prijs meer gewonnen sinds hij dat ding op heeft gezet.

tak 1 september 2021 om 10:39

Ik snap dat je als twijfelende topsporter op zoek gaat naar verklaringen. Ik ben geen medicus dus geen idee of het een verklaring kan zijn, maar heel hard klinkt het niet. Mensen die hierin een bevestiging zien dat vaccins niet deugen zijn in ieder geval wel erg hard op zoek naar ‘bewijs’.

Kosmonaut 1 september 2021 om 11:04

Ja, en mensen die zoeken naar bevestiging dat ze echt de juiste keuze hebben gemaakt door het vaccin te nemen zijn wel erg stellig in elk (mogelijk) negatief bericht rondom de vaccins af te doen als totale onzin.

Het verhaal van Greg zou zomaar waar kunnen zijn. Er is ook een schaatser (Kjeld Nuis?) die behoorlijk wat negatieve effecten ondervonden heeft na vaccinatie. Bijwerkingen zijn altijd mogelijk bij medicatie en vaccins, dus ook nu. Daarbij zijn de coronavaccins nog altijd in een experimentele fase oftewel er is nog hoop onbekend rondom bijwerkingen, zeker op de lange termijn. Het lijkt mij dus alleen maar goed wanneer topsporters dit aangeven zodat dit goed onderzocht kan worden daar kun als voorstander van de vaccins toch niks op tegen hebben lijkt me en als tegenstander moet je daarbij ook niet gelijk conclusies trekken en wijzen.

Motta 1 september 2021 om 10:39

Zo het eventueel kunnen dat hij op zijn retour is? Wat overigens geen schande is.

Gelei 1 september 2021 om 11:22

Dat sowieso, maar het verschil bij Greg tussen april en nu is toch wel absurd groot.

illu 1 september 2021 om 10:39

Ik blijf een gedeelte van onze samenleving interessant vinden…

Greg heeft mogelijk heel mischien met een vage indicatie wat last van het vaccin en 3% minder topvorm (wat uiteraard mocht het zo zijn wel ontzettend klote is voor hem). Daarentegen is het toch wel heel duidelijk dat er veel mensen (waaronder topsporters) zijn die echte problemen hebben na het krijgen van Corona en wekenlang geen sport kunnen bedrijven in het beste geval.

Maar gelukkig zien sommige mensen het dan als een duidelijk bewijs dat het beter is niet te vaccineren… Bizar. Het beste wat we mogelijk met alle wel gevaccineerden kunnen doen is de boot pakken richting het westen. De anti-vaccinatie helden zullen dan vanzelf achter blijven want die durven niet mee op de boot in de angst van de wereld af te vallen…

LeoR 16 1 september 2021 om 11:00

Wat een zwart-wit verhaal zeg. Enige nuance is je blijkbaar vreemd.

Iedereen die bewust niet gekozen heeft voor een Covid-vaccin (om welke reden dan ook) is dus een 'anti-vaxxer' en heeft bovendien een lidkaart van de flat earth society?!

Ik neem aan dat je zelf ergens (al of niet bewust) met twijfels zit of het wel een goede keuze was om deze nieuwe experimentele medicatie te nemen, en je deze van je af probeert te schuiven door je voor te liegen dat iedereen die (voorlopig) voor het vaccin heeft gepast wel bijzonder dom moet zijn?

Het virus heeft zen nadelen en risico's, maar het vaccin ook. Laat iedereen dus voor zijn eigen situatie (leeftijd, gezondheid etc.) de 'kosten en baten' analyse maken en respecteer de ander zijn vrije keuze. Het is niet nodig om de door de media opgewekte polarisatie verder te voeden.

illu 1 september 2021 om 11:17

Gelukkig is jou reactie wel vol nuance Leo ;)

En experimentele medicatie… werk zelf in een gerelateerd vakgebied en dit onder experimentele medicatie plaatsen geeft al aan dat je zelf met een aardig vooroordeel zit (of het niet begrijpt, wat prima kan natuurlijk. Maar dan moet je dus in experts vertrouwen (wat ik zelf overigens dus ook niet ben)).

En ja als je het zwart-wit wil zien zijn de meeste mensen die geen vaccinatie willen wappies. Er is slechts een kleine groep die de werking van vaccins goed genoeg begrijpt om er een eigen oordeel over te kunnen vellen en dan tot de conclusie te komen dat ze liever het risico van Corona lopen (waar je dan nog van kunt zeggen dat het een ascociale beslissing is, maar dat valt iig te respecteren). De meeste mensen zitten toch echt in de complotdenk groep of zijn gewoon bang voor een prik. Dat laatste kan dan weer prima, maar geef dat dan gewoon toe ipv allerlei excusen te bedenken.

edit: en ja ik ben zelf ook kritisch over de versnelde ontwikkelings termijn etc… Maar voorlopig zijn er wetenschappelijk gezien gewoon geen gegevens om aan te geven dat vaccineren het niet waard is.

tak 1 september 2021 om 11:22

Iemand geen nuance verwijten en dan ‘door media opgewekte polarisatie’ droppen. Dat is ook niet héél genuanceerd.

RodyTur10 1 september 2021 om 11:31

Dit soort reacties helpt absoluut niet om een gezonde discussie op gang te houden op dit platform. Laten we ons bij de feiten van het verhaal van Van Avermaet houden. De jongen heeft zich laten vaccineren en presteert nu danig minder dan verwacht van hem mag worden. Hier zullen we ongetwijfeld de komende tijd meer over horen.

Van Avermaet ook al is hij niet meer in zijn piekjaren zou normaal gesproken nog steeds een vaste stek hebben in de Belgische selectie. Bovendien is het al helemaal niet des Gregs om bij voorbaat de handdoek te gooien en zijn plaats beschikbaar te stellen en een koers als Parijs-Roubaix af te blazen. Er zal dus zondermeer iets aan de hand zijn met Van Avermaet en als zijn eigen data uitwijzen naar het immuunsysteem, dan is het natuurlijk niet vreemd dat Greg zelf de link legt met zijn vaccinatie.

LeoR 16 1 september 2021 om 11:33

Ik denk eigenlijk dat de grootste groep van mensen zich in de grijze zone bevindt. Waar zowel gevaccineerden (die het ook allemaal niet zeker weten, maar voor de zekerheid gewoon de meerderheid volgden) als niet gevaccineerden zitten.

Wellicht is er inderdaad ook een kleine minderheid, die jij wappies noemt. Heb als Belg niet echt een idee wat dit juist is, maar ik neem aan dat je hiermee op de mensen van de complottheoriën doelt? Ik ken veel niet gevaccineerden, maar niemand daarvan gelooft in complottheoriën. En zelf als dat zo zou zijn moet je uiteindelijk ook die mensen respecteren.
Daar tegenover heb je overigens evengoed de mensen die elke naunce afdoen als pseudo-wetenschap of kwakzalverij. Ik denk dat geen van beide echt bevorderlijk is, en we vooral moeten proberen in de grijze zone te blijven, met respect voor elkaar.

Uiteindelijk weet niemand wat de juiste keuze is, dus heeft het ook geen zin om te doen alsof we de absolute waarheid in pacht hebben, en op basis daarvan mensen te be- of veroordelen.

Romāns Vainšteins 1 september 2021 om 12:22

De redenen van mensen om zich niet te laten vaccineren zijn legio. Van wappieness en naaldvrees tot aan puurhied van het lichaam, beredeneerde scepsis, culturele achtergrond en nonchalante achteloosheid. Bij voorbaat ben ik gestopt me met andermans vrijheid in deze te bemoeien en ik raad dat ten zeerste aan, scheelt echt veel gezeik.

illu 1 september 2021 om 12:55

Opzich mee eens RV…

het probleem is dat je zeker met vaccinaties een bepaalde dekkingsgraad nodig hebt, ook om wel gevaccineerden beter te beschermen of mensen te beschermen die niet gevaccineerd kunnen worden.
Daardoor zijn mensen die zich niet vaccineren dus direct een gezondheidsrisico voor anderen (onafhankelijk van de reden).

Er zijn legio acceptable redenen om niet te vaccineren, er zijn legio niet acceptable reden om niet te vaccineren (ook al blijft het dan inderdaad hun eigen keuze, mag dan wel aangegeven worden dat het eigenlijk niet acceptabel is).

KnightBiker 1 september 2021 om 10:50

De conclusie dat er veel andere Belgische renners beter zijn op dit moment had hij ook wel mogen trekken voor de Olympische spelen…

lo squalo dello Stretto 1 september 2021 om 10:50

Nooit begrepen dat Van Avermaet niet meer geliefd is op dit forum (of op internationale fora). Was toch een renner die de klassiekers altijd van ver deed openbarsten en de koers animeerde. In de topjaren van Sagan was hij degene die de handschoen met succes durfde opnemen. De laatste 2 jaar zijn duidelijk wat minder en de Ronde van Vlaanderen die ik hem zo gun zie ik niet meer gebeuren. Denk dat het ook gewoon aan de leeftijd kan liggen en dat is geen schande natuurlijk.

wielrenner 1 september 2021 om 11:04

Er is volgens hem iets met het immuunsysteem niet in orde. Kennelijk wijst data dat uit.
Vreemd is dan dat het maar 3 % scheelt zoals hij zegt.
Naar mijn idee is dat gemis van 3 % niet te wijten aan een borrelia, een andere bacteriële, parasitaire infectie, vaccinatie etc.
Dan heb je er ook last van in de training tijdens bijvoorbeeld zware bloktraining en herstel je ook minder snel.

KnightBiker 1 september 2021 om 13:01

+1 – Het kan van alles zijn, maar 3% is effectief weinig. Een slechte dag op de fiets geeft meer variatie… dat de oorzaak bij het vaccin moet liggen is mogelijk maar zeker niet bewezen: veel te vroeg voor conclusies MBT tot het vaccin.

JopieZ 1 september 2021 om 11:49

Greg is nu zo een 15 jaar beroepsrenner, komt nog uit de tijd dat cortizone gemeen goed was en preventief werd gebruikt om geen infecties te krijgen. Kan me voorstellen dat het lichaam op is. En dat het einde verhaal is voor hem.

Ja dat mag ik zeggen 1 september 2021 om 11:58

Of het laten vaccineren wel of geen effect heeft op de vorm, daarover verschillen de meningen. Ook de virologen kunnen daar geen eenduidig antwoord op geven, wat de reden is dat bij de schaatsploeg van TJV ze huiverig zijn om zich te laten vaccineren, aangezien de Winterspelen al over 5 maanden zijn. Lastige materie.

Petit Moteur 1 september 2021 om 12:05

Lees hier dat hij ”geen deuk in een pakje boter” meer fietst de laatste jaren… Bij mijn weten stond hij nog op het podium van de Ronde Van Vlaanderen dit jaar!

KnightBiker 1 september 2021 om 13:05

Uitschieter.. nee serieus, de uitslagen van afgelopen voorjaar passen prima in overall 3% minder presteren: hij deed een paar keer op het tandvlees mee in finales en dat was zeker niet slecht maar wel minder dan voorheen.

Gunther Leonhardt 1 september 2021 om 13:03

Covid heeft blijkbaar in de eerste plaats het inlevingsvermogen van veel mensen beschadigd. Een klein beetje empathie zou beter zijn dan het proberen te halen van het eigen grote gelijk.

KnightBiker 1 september 2021 om 13:12

Ik wil best empathie hebben met van Avermaet, maar de man is al minder in zijn koersen dan voorheen zonder dit euvel, laat hem die waarheid eerst erkennen voor zijn toevlucht te zoeken in andere excuses.

Gunther Leonhardt 1 september 2021 om 13:19

@KnightBiker: Zijn resultaten in maart en april dit jaar waren meer dan behoorlijk. Vanaf de TdF is het opmerkelijk slechter.

Headlines

Materiaalzone

Populair