“GP Montréal en GP Québec zijn loodzwaar”

vrijdag 3 september 2010 om 11:32

De GP Montréal en GP Québec zijn twee van de zwaarste eendagswedstrijden op de wielerkalender. Dat is de mening Charly Mottet, koersdirecteur van de twee nieuwe Canadese koersen.

“Het zijn parcoursen voor sterke renners,” vertelde Mottet tegen Cyclingnews. “Het zijn twee koersen die de mannen van de jongetjes scheiden. Een niet-prof houdt het hier niet meer dan vijf rondjes vol.”

Mottet heeft in Canada een lastig parcours uitgezet. “In Québec is er een klim richting de finish. Dat maakt het extra lastig,” zegt Mottet. “Het circuit in Montréal heeft een rijke historie. In 1974 werd er het WK georganiseerd en twee jaar later de Olympische Spelen. Men heeft het over Mount Royal, maar de heuvel bij de universiteit en de kleine klim op het einde zijn ook erg zwaar.”

Met onder meer Samuel Sanchez, Damiano Cunego, Ivan Basso, Jakob Fuglsang en Robert Gesink kunnen de wedstrijden tijdens hun eerste editie rekenen op een sterk deelnemersveld. De GP Montréal staat op de kalender voor vrijdag tien september. Twee dagen erna volgt de GP Québec.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone