GP Industrie del Marmo, gondel, Giro d’Italia, Bauke Mollema

Door Nick Doup, zondag 13 mei 2018 om 20:00

foto: Marcel Koch

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze website niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de beloftenkoers Industrie del Marmo in Italië, een overzicht van de eerste Giro-week en heuglijk nieuws voor Bauke Mollema.


Gregorio volgt Storer op in GP Industrie del Marmo

In Italië stond vandaag met de Gran Premio Industrie del Marmo (1.2U) een beloftenkoers op het programma. Start en finish lagen in Carrara, gelegen in de regio Toscane. Onderweg lag vier keer de beklimming Ponti di Vara. De overwinning was een prooi voor Ferri Gregorio, een 20-jarige Italiaan uit Bologna van de Zalf-Fior-formatie. Leeftijdsgenoten Matteo Sobrero (van de opleidingsploeg van Dimension Data) en Christian Scaroni (onlangs nog derde in de Toscana Terra Eroica) mochten mee het podium op. Vorig jaar ging de overwinning naar de Australiër Michael Storer, die dit jaar onder contract staat bij Sunweb.


170 renners rijden eerste Giro-week uit

Het peloton van de Giro d’Italia telt bij het ingaan van de tweede rustdag nog 170 renners. Simon Yates (Mitchelton-Scott) is de klassementsleider na negen etappes, in een tijd van 37 uur, 37 minuten en 15 seconden. Giuseppe Fonzi (Wilier Triestina-Selle Italia) sluit de rij op een achterstand van 1 uur, 57 minuten en 46 seconden. Beste Nederlander is Tom Dumoulin op de derde plaats, de slechtst geklasseerde landgenoot is Boy van Poppel op de 164e stek.

Uitvallers Giro d’Italia na negen etappes

  1. flag-by Kanstantsin Siutsou (Bahrain Merida) – DNS, etappe 1
  2. flag-it Andrea Guardini (Bardiani-CSF) – DNF, etappe 4
  3. flag-il Guy Niv (Israel Cycling Academy) – DNF, etappe 5
  4. flag-de Rüdiger Selig (BORA-hansgrohe) – DNF, etappe 6
  5. flag-it Edoardo Zardini (Wilier Triestina-Selle Italia) – DNS, etappe 7
  6. flag-it Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) – DNF, etappe 9

Gondel voert de renners naar beneden

De renners reden in de Giro d’Italia vandaag naar Gran Sasso d’Italia, een plek die lastig te bereiken is voor het normale verkeer. De ploegbussen stonden dan ook niet op de top om de renners op te wachten. De coureurs moesten daarom met een gondel naar beneden, waarbij niet altijd iedereen naar beneden kon. Het was proppen, zo was ook te zien op een video van Bobbie Traksel, die Jos van Emden, Bert-Jan Lindeman en Lennard Hofstede vastlegde.


Bauke Mollema wordt voor de derde keer vader

Gelukkig nieuws vanuit huize Mollema. De kopman van Trek-Segafredo meldt op Twitter de komst van een zoon: Tim Mollema. Het is voor Mollema en zijn partner Jane Douma hun derde kind. De andere kinderen heten Thomas en Julien. Mollema heeft tijd genoeg om bij de familie te zijn. Hij heeft een rust- en trainingsperiode ingelast na de heuvelklassiekers. De eerstvolgende wedstrijd die op zijn programma staat is de Ronde van Zwitserland.

3 Reacties

ONCE 13 mei 2018 om 20:15

Gefeliciteerd Bauke!

JaBo 13 mei 2018 om 20:34

Gefeliciteerd Bauke en ik zie het, dit gaat een “klimgeit” worden.

Dolfy 13 mei 2018 om 20:38

Nog wat aanvulling: In de Zuiderse Pijl (Flèche du Sud) won vandaag Walls opnieuw, in de slotrit, voor Piskoenov en Bas van der Kooij. De eindwinst was er voor Marchand, 10 secondes voor Rabitsch en Janssens. Beste Nederlander is Jasper de Laat op plek 5 en 7e werd Tim Kerkhof. De GP Criquielion werd gewonnen door Lionel Taminiaux voor zijn Belgische landgenoten Alfdan De Decker en Alexander Maes.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.