‘Gouden’ Davide Ballerini: “Wist dat ik moest aanvallen”
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2019 om 10:03

‘Gouden’ Davide Ballerini: “Wist dat ik moest aanvallen”

Davide Ballerini had gisteren het juiste moment afgewacht om toe te slaan in de wegrit op de Europese Spelen in Minsk. Nadat hij in de finale eenmaal had aangezet, kon hij solo naar de winst rijden en daarmee in de voetsporen treden van de uittredende winnaar Luis Léon Sánchez.

“Ik wist dat ik moest aanvallen om een sprint te vermijden en gelukkig kon ik het juiste moment vinden”, blikte Ballerini terug. “Ik zette slechts aan, keek achterom over mijn schouder en zag dat niemand me volgde. Vanaf dat moment heb ik alles gegeven en trapte ik zo hard als ik kon. Het pakte allemaal perfect uit. Natuurlijk ben ik superblij met mijn gouden medaille.”

De Italianen stonden met vijf renners aan het vertrek in Minsk. Naast Ballerini reden ook Niccolò Bonifazio, Marco Canola, Dario Cataldo en Mattia Cattaneo de wegrit. Zij zagen hoe drie vroege vluchters de wedstrijd lange tijd animeerden. In de voorlaatste van twaalf rondes reed dan een groep van zeven renners weg met daarbij ook Ballerini.

In de laatste kilometers rook de Italiaan zijn kans en reed weg uit de kopgroep. De renner van Astana werd nooit meer teruggepakt en bezorgde Italië zo het goud. “Ik wil al mijn ploegmaats van het Italiaanse team bedanken voor deze koers. En tevens ben ik mijn ploeg Astana dankbaar dat ik deze wedstrijd mocht rijden. Ze hebben er zelfs mijn programma voor aangepast.”

 
2 Reacties
Sorteer op:
24 juni 2019
“Ik wist dat ik moest aanvallen om een sprint te vermijden" Waar, maar in een sprint met dat groepje was ie toch ook gewoon de snelste geweest?
    24 juni 2019
    Op basis van intrinsieke snelheid was hij gewoon de snelste van het hele startveld, ja. Zijn grootste concurrent was wellicht een andere Italiaan.

Reacties zijn gesloten.