Goud voor ‘nerveuze’ Rohan Dennis op Commonwealth Games: “Het is een eer”

donderdag 4 augustus 2022 om 21:01
Goud voor ‘nerveuze’ Rohan Dennis op Commonwealth Games: “Het is een eer”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis heeft in Wolverhampton de tijdrit op de Commonwealth Games naar zijn hand gezet. De Australiër was over een afstand van 37 kilometer te sterk voor Fred Wright en Geraint Thomas.

De 32-jarige specialist tegen de klok, die normaliter uitkomt voor Jumbo-Visma, kwam tot een gemiddelde van 47,896 kilometer per uur en zijn tijd van 46m21s bleek te scherp voor de concurrentie. Fred Wright, de revelatie van de voorbije Tour de France, kwam nog aardig in de buurt maar moest alsnog 26 seconden toegeven op Dennis. Pechvogel Thomas verloor, na een val in de openingsfase, 28 tellen.

Dennis, die een lastige periode achter de rug heeft en door zijn ploeg niet werd geselecteerd voor de Tour de France, is erg blij met zijn gouden medaille. “Het is een eer. Het is geweldig om hier eindelijk op de bovenste plek van het podium te staan.”

Zenuwen
Dat Dennis ook in het Verenigd Koninkrijk op een hoop steun kon rekenen, verraste hem positief. “Ik was blij verrast met de hoeveelheid Australische vlaggen langs de kant. De race zelf heb ik niet geweldig ingedeeld. De zenuwen waren hier misschien wel de schuld van. Uiteindelijk viel alles op z’n plek en pak ik het goud. Hier ben ik erg blij mee”, aldus de kersverse kampioen.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Verweggistan 4 augustus 2022 om 21:09

Het hele idee bij de Commonwealth games is juist dat Wright en Thomas niet namens Groot-Brittannië deelnemen. Zij reden vandaag namens resp. Engeland en Wales.

Mwielerfan 4 augustus 2022 om 22:48

Mooie toevoeging

peervaneynthoven 4 augustus 2022 om 23:46

@redactie: “normaliter”? hij komt voor JV uit, m.i. niet “normaliter”.Goed nieuws vind ik voor Rohan Dennis,kennelijk weer op uitstekend niveau na zo’n lange gedwongen rustpauze.Beloofd wat voor de Vuelta.

DvH6 4 augustus 2022 om 23:51

Natuurlijk wel, hij komt nu toch voor Australië uit?

garconextraordinaire 5 augustus 2022 om 08:01

Peer, je snapt dr bijzonder weinig van. Knap hoor.

Olly 5 augustus 2022 om 08:23

Fred Wright de revelatie van de afgelopen TdF??? Hij was 8ste in de laatste TT maar verder geen aansprekende resultatenimo. De andere twee hoge klasseringen waren vluchter etappes.

bswinkelss 5 augustus 2022 om 08:33

Als je de koers helemaal hebt gezien is wright zeker als een van de revelaties te zien.

Maillot à Pois 5 augustus 2022 om 10:22

Ook de dames reden gisteren trouwens, met goud voor Grace Brown, zilver voor Anna Henderson (die ‘normaliter’ uitkomt voor TJV) en brons voor Georgia Williams.

assen 5 augustus 2022 om 12:31

Hopelijk kan Dennis zijn opwachting maken in de Vuelta, en daar positieve resulaten boeken voor de ploeg en vooral hemzelf.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone