Goud voor Nederlandse teamsprinters en Kirsten Wild tijdens wereldbeker baan in Minsk

vrijdag 1 november 2019 om 19:43
Goud voor Nederlandse teamsprinters en Kirsten Wild tijdens wereldbeker baan in Minsk

foto: Cor Vos (archief)

Tijdens de eerste dag van de wereldbeker baanwielrennen in Minsk hebben de Nederlandse mannen goud gewonnen op het onderdeel teamsprint. Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Nils van ’t Hoenderdaal versloegen in de finale Groot-Brittannië.

BEAT Cycling Club (Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg) veroverde het brons. Zij versloegen in de troostfinale Frankrijk. Kirsten Wild was de sterkste op het onderdeel scratch. Zij bleef de Italiaanse Martina Fidanza en de Amerikaanse Jennifer Valente voor.

Viviani en Ganna derde op ploegenachtervolging
Vandaag waren er in de Wit-Russische hoofdstad op zeven onderdelen medailles te verdienen. De Brit Mark Stewart veroverde het goud op de puntenkoers. De Spanjaard Sebastian Mora Vedri en de Oostenrijker Andreas Graf veroverden respectievelijk zilver en brons.

De ploegenachtervolging bij de mannen werd gewonnen door Denemarken (Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Madsen en Rasmus Pedersen). Zij versloegen in de finale Frankrijk. De Italianen (met Elia Viviani, Filippo Ganna, Simone Consonni en Francesco Lamon) moesten genoegen nemen met brons.

Nederlandse dames net buiten de prijzen
Bij de vrouwen won de Verenigde Staten (met o.a. Chloe Dygert) goud op de ploegenachtervolging, voor Duitsland en Italië. De puntenkoers werd gewonnen door Valente, voor de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri en de Wit-Russische Tatsiana Sharakova. Amy Pieters finisthe als vierde.

Bij de teamsprint wonnen Daria Shmeleva en Ekaterina Rogovaya van Gazprom-Rusvelo het onderonsje met de Russische ploeg. Nederland (Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink) verloor in de troostfinale van Team Erdgas 2012.

Dit artikel delen:

1 Reactie

west 2 november 2019 om 00:42

Lijkt me vrij duidelijk dat die “laatste” ticket voor de Olympische Spelen naar de baan moet gaan en niet naar een veredelde knecht in de wegwedstrijd..

Net binnen

Populair

Materiaalzone