Goud voor Amy Pieters en Kirsten Wild op WK koppelkoers
zaterdag 2 maart 2019 om 18:55

Goud voor Amy Pieters en Kirsten Wild op WK koppelkoers

Amy Pieters en Kirsten Wild hebben op het WK in het Poolse Pruszków de wereldtitel op de koppelkoers veroverd. De twee Nederlandse dames pakten veel punten in de eerste rondes en wisten vervolgens hun voorsprong te verdedigen. Het goud van Pieters en Wild is de vijfde gouden medaille voor de Nederlandse baanploeg dit WK.

Pieters en Wild begonnen goed aan de koppelkoers. Tijdens de eerste zes sprints eindigden zij steevast bij de eerste twee, waardoor zij al snel een comfortabele voorsprong hadden.  Echter, nadat de koppelkoers een tijdje stil lag door een aantal valpartijen werd het nog spannend. Georgia Baker en Amy Cure kwamen in de slotrondes in puntenaantal nog erg dichtbij de Nederlandse dames: zij wonnen drie van de zes laatste rondes.

De Nederlanders wisten de Australiërs toch achter zich te houden, waardoor ze na een zilveren medaille op het WK in Apeldoorn vorig jaar, nu de gouden medaille mee naar huis konden nemen. België, dat met Lotte Kopecky en Jolien D’Hoore aan de start stond, stelde teleur met een achtste plaats.

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Amy Pieters en Kirsten Wild
flag-nr2 flag-au Georgia Baker en Amy Cure
flag-nr3 flag-dk Amalie Dideriksen en Julie Leth

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2019 19:07
Straf van Wild.
2 maart 2019 19:27
Kudos aan beiden.
2 maart 2019 20:39
'We' zijn hier best wel goed in. Hoe doen de Engelsen het in een niet olympisch jaar?
2 maart 2019 20:49
Ik volg het baanwielrennen met een half schuin oog, maar ik zie de ene na de andere (gouden) medaille voorbijkomen. Is dit normaal?
    3 maart 2019 13:21
    ????????????????????
    3 maart 2019 13:31
    Ja, in principe worden op elk onderdeel drie medailles gewonnen. In een incidenteel geval zelfs meer dan drie, maar in principe minimaal drie. Alles bij elkaar telt dat toch flink op, dus ik kan me je gevoel voorstellen.

Reacties zijn gesloten.