‘Gold Race-winnaar Michael Valgren op weg naar Trek-Segafredo’

zondag 22 juli 2018 om 12:44

foto: Sirotti

Michael Valgren (26) zou een lucratief aanbod op zak hebben van Trek-Segafredo, meldt Het Nieuwsblad. De Deense winnaar van Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race moet er één van de speerpunten in de voorjaarsklassiekers worden, naast de Duitser John Degenkolb en de Belg Jasper Stuyven.


Valgren rijdt sinds vorig jaar voor Astana en kwam daarvoor uit voor Tinkoff-Saxo. De 26-jarige Deen reed naast zijn zeges in Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race ook onder andere naar de vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast is hij tweevoudig winnaar van de PostNord Danmark Rundt (2016 en 2014).

Ook Richie Porte lijkt naar de Amerikaanse formatie te vertrekken.

Dit artikel delen:

14 Reacties

fietsvriend 22 juli 2018 om 12:51

Niet een beetje jong voor TS?

ifor 22 juli 2018 om 12:57

Hopelijk gaat Stuyven naar een ploegje waar zijn ego wel past. Samen met den Greg bijvoorbeeld ergens koersen. Verschrikkelijk hoe beiden niet werken voor hun teamgenoten (Degenkolb en Caruso…)

peterwint 22 juli 2018 om 13:05

Dat was gisteren best raar van van Avermaet om niet te werken voor Caruso.

Grobbel 22 juli 2018 om 13:16

In die Roubaix-rit viel me ook al op dat Stuyven aan de kop zat te trekken terwijl zijn kopman Mollema ergens achterin zat te harken.

kelderfan 22 juli 2018 om 13:27

@ifor
Jammer maar Stuyven blijft nog even langer bij die ploeg.
Maar een prima versterking is die Valgren voor Trek. Met Porte erbij wordt dat een sterk team.

wagenaro 22 juli 2018 om 13:29

@ifor: En waarom zou Greg VA moeten werken voor Caruso? En Stuyven heeft wel al gewerkt voor Degenkolb in de massaspurts. Of Degenkolb ook al voor Stuyven heeft gewerkt durf ik te betwijfelen.

Komi 22 juli 2018 om 13:32

Mooie transfer voor trek. Sterke renner met zijn goede jaren nog voor zich. En blij dat hij weg is bij astana. Heb weinig sympathie voor die ploeg.

Samlambeej 22 juli 2018 om 13:44

Kan best. Zo schuift Cort Nielsen een plekje op. Dat mag wel, hij knecht nu veel te veel.
Nieuwe kapitaalinjectie bij Trek? Dat was wel broodnodig want de ploeg leek dood te bloeden zonder toppers of overwinningen.

KimJungPoels 22 juli 2018 om 14:04

Kapitaal hadden ze al wel, maar vorig jaar konden ze gewoon niet meer aan de beoogde opvolger van Contador komen. Nu met Porte, Valgren, Sosa, Ciccone sowieso een flinke kwaliteitsimpuls.

Wel benieuwd wat er met aflopende contracten gaat gebeuren. Nizzolo en Felline bijvoorbeeld die al een flinke tijd met pech kampen, ga je die nog verlengen als Trek zijnde..

west 22 juli 2018 om 15:09

Naast Stuyven en Degenkolb? Ik denk dat er bij Trek volgend voorjaar geen maat meer staat op Pedersen…

Grobbel 22 juli 2018 om 15:30

@wagenaro: als je een beetje realistisch bent moet ook jij wel toegeven dat die aankomst van gisteren veel te zwaar was voor Van Avermaet, terwijl Caruso daar wel serieus mee kon doen. Dat wordt ook bevestigd door de uiteindelijke uitslag.

wagenaro 22 juli 2018 om 17:12

@grobbel: wie een beetje realistisch is moet toch toegeven dat Greg VA de kopman is van BMC (na het uitvallen van hun AK-renner Porte) en niet Caruso. Vergelijk hun palmares maar eens. Greg heeft deze Tour toch al bewezen dat hij best goed kan klimmen op kortere hellingen, ook op de OS, AGR en San Sebastian heeft hij dit al bewezen. Greg VA is echter geen Hollander maar een Belg … idem voor Stuyven. Maar daarom hebben ze nog geen te groot ego, zoals Ifor beweert.

Grobbel 22 juli 2018 om 19:17

@wagenaro: tja, niemand weerspreekt dat Van Avermaet een groot kampioen is. Maar ik blijf bij mijn eerdere statement dat ie gisteren geen schijn van kans maakte op die klim, en dus best een keertje wat werk had mogen opknappen voor een ploegmaat die daar iets beter op uit de voeten kan. Je neemt het wat mij betreft iets te persoonlijk allemaal.

wagenaro 22 juli 2018 om 20:05

@grobbel : neen hoor, ik respecteer ten volle jouw mening, ook al ben ik het niet eens. Ik heb geen enkel probleem met een andere mening. Maar ik heb wel een probleem met uitlatingen zoals die van ifor die Greg VA en Stuyven een te groot ego verwijt. Dat is er voor mij ver over …

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.