Goed nieuws voor Ronde van Valencia, Androni versterkt zich met talent

donderdag 4 juli 2019 om 18:21
Goed nieuws voor Ronde van Valencia, Androni versterkt zich met talent

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over de Ronde van Valencia en de gloednieuwe aanwinst van de Italiaanse ploeg Androni Giocattoli-Sidermec.

Ronde van Valencia verlengt contract met hoofdsponsor

Goed nieuws voor de Ronde van Valencia: de Spaanse rittenkoers kan nog twee jaar rekenen op de financiële steun van hoofdsponsor Banco Sabadell. De Spaanse bank pompt al sinds 2016 geld in de meerdaagse rittenkoers. Hierdoor kan de Ronde van Valencia zonder zorgen toewerken naar zijn 71e editie.

In 1929 werd de allereerste editie georganiseerd; de Spanjaard Salvador Cardona bleek de allerbeste. Sindsdien wonnen grote namen als Rik Van Looy, Eddy Merckx en Bernard Hinault, maar in 2009 verdween de koers vanwege financiële problemen van de kalender.

Onder bezielende leiding van oud-Vuelta-winnaar Angel Casero maakte de Ronde van Valencia in 2016 zijn rentree. Wout Poels wist dat jaar het eindklassement te winnen, gevolgd door Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Ion Izagirre.


Androni versterkt zich met talent Venchiarutti

Eerder wisten we u al te melden dat Androni Giocattoli-Sidermec met Kevin Colleoni en Filippo Conca twee beloftevolle Italiaanse klimmers heeft weten aan te trekken. Maar nu heeft ook Nicola Venchiarutti een krabbel gezet onder een contract. De 20-jarige Italiaan won in de voorbije Giro d’Italia U23 de zevende etappe met aankomst in Falcade.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair