Giulio Ciccone zegeviert in Giro dell’Appennino

Giulio Ciccone zegeviert in Giro dell’Appennino

foto: Sirotti

zondag 22 april 2018 om 16:11

Giulio Ciccone heeft in Genua de Giro dell’Appennino op zijn palmares bijgeschreven. De 23-jarige klimmer van Bardiani-CSF trok zijn goede vorm uit de Tour of the Alps door en wist zich in de laatste kilometers te ontdoen van twee medevluchters. De Portugees Amaro Antunes (CCC Sprandi Polkowice) werd tweede, voor thuisrijder Fausto Masnada van Androni Giocattoli-Sidermec.

Mateusz Taciak (CCC), Fernando Barcelo (Euskadi-Murias), Enrico Salvador (Biesse Carrera Gavardo), Emanuele Onesti (d’Amico-Utensilnord), El Mehdi Chokri (Dimension Data for Qhubeka), Luca Colnaghi (Sangemini-MG.Kvis), Filippo Fortin (Felbermayr-Simplon Wels) vormden de kopgroep van de dag. De achtervolging werd geleid door Bardiani-CSF in deze klimkoers, die over liefst zeven cols ging door de Apennijnen.

De maximale voorsprong lag nipt boven de vijf minuten. Op de beklimming van de Passo Bocchetta, met de top na 137 kilometer, spatte de kopgroep uit elkaar. Barcelo hield het langst stand vooraan, maar ook in het peloton waren er de nodige slachtoffers: favoriet Edoardo Zardini moest de rol lossen. Giulio Ciccone, Fausto Masnada en Amaro Manuel Antunes waren de beste bij de favorieten.

Voor de voet van de Fraconalto (top op 25 km van de streep) hadden de drie een voorgift van twee minuten op een groep van 23 man. En na ook de laatste col, de Passo dei Giovi, bedwongen te hebben, was het gat gegroeid tot drie minuten. In Genua gingen Ciccone, Masnada en Antunes beslissen wie Danilo Celano op zou volgen. Na veel gepoker in de slotkilometers was het Ciccone die een gat sloeg en dat niet meer weggaf.

Dit artikel delen:

2 Reacties

kelderfan 22 april 2018 om 17:20

Die is goed bezig.

0
MatthiasVDH 22 april 2018 om 17:36

Aflopend contract, jonge klimmer, ritwinnaar in de Giro op zijn 21e. Die zal de WT-ploegen wel voor het uitkiezen hebben. Toevallig een goeie vriend van Battaglin misschien?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone