Giulio Ciccone trekt in 2021 als kopman naar een grote ronde

vrijdag 18 december 2020 om 11:22
Giulio Ciccone trekt in 2021 als kopman naar een grote ronde

Giulio Ciccone (centraal) in actie - foto: Cor Vos

Giulio Ciccone mag zich volgend seizoen bewijzen als kopman in een drieweekse rittenkoers, zo laat zijn teammanager Luca Guercilena weten aan RadioCorsa. “Maar we moeten nog met elkaar in gesprek over een wedstrijdprogramma”, aldus Guercilena.

De 25-jarige Ciccone reed in zijn carrière al vijf keer de Giro d’Italia en eenmaal de Tour de France, maar dan wel als rittenkaper of luxeknecht voor een rondekopman. Nu mag de Italiaanse klimmer het eens proberen als klassementsrenner. Guercilena: “We moeten nog de definitieve programma’s samenstellen. We zijn nu bezig met verschillende testen.”

Bewijzen 
“In januari zullen we pas de laatste knopen doorhakken, maar het is nu al zeker dat Giulio zich mag bewijzen als rondekopman. Hij mag zichzelf testen als klassementsrenner over drie weken.” Guercilena hoopt nog lang samen te werken met Ciccone, die nog een contract heeft tot eind 2021. “We hebben een goede relatie en de bereidheid is er om verder te werken.”

Ciccone begon het voorbije wielerseizoen nog veelbelovend met winst in de Trofeo Laigueglia, maar dat was nog voor de uitbraak van de coronacrisis. De Italiaan raakte begin september besmet met het coronavirus en moest de Giro d’Italia vroegtijdig verlaten vanwege bronchitis. Ciccone werd onlangs ook geopereerd aan zijn neustussenschot.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Sephiroth 18 december 2020 om 11:28

Heel erg benieuwd wat deze knul kan als kopman en of hij dan nog steeds aanvallend durft te rijden.

Spake Breekerd 18 december 2020 om 11:37

Tijdrijden is geloof ik niet zijn ding hé?

Koersmaniak 18 december 2020 om 11:45

Wanneer wordt het parcours van de Giro bekend?

Groetjesaandevoetjes 18 december 2020 om 12:18

Dit vroeg ik me vorige week ook al af. Kan er ook niks over vinden als ik wat google.

Rawolf 18 december 2020 om 12:49

Gaat dit dan over de Vuelta? Ga er vanuit dat Nibali de Giro krijgt en Mollema de Tour.

Etio 18 december 2020 om 17:11

Dat is inderdaad wel aannemelijk. Ik denk dat Ciccone dan schaduwkopman zal worden in de Giro en absolute kopman zal zijn in de Vuelta.

IlPirata 18 december 2020 om 13:01

Met heel veel colls in een ronde kan hij wel top 10 rijden, maar ik zie hem niet op het podium eindigen van een grote ronde. Leuke aanvallende renner in het hooggebergte dat wel, en die missen we nog steeds na het pensioen van Contador.

koos1 18 december 2020 om 17:32

Meest waarschijnlijk lijkt me dan dat hij kopman word voor de Vuelta. Nibali zal wel weer voor de Giro gaan en Mollema als kopman naar de Tour met Ciccone als knecht naar Giro of Tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair