Giro Rosa: Marianne Vos sprint in Nola naar haar derde etappezege

woensdag 16 september 2020 om 14:30
Giro Rosa: Marianne Vos sprint in Nola naar haar derde etappezege

foto: Cor Vos

Marianne Vos heeft haar derde etappezege te pakken in de Giro Rosa. In de straten van Nola was drievoudige wereldkampioene op de weg de sterkste in de massasprint. Annemiek van Vleuten kwam in het peloton over de streep en behield het roze.

Op de zesde dag voerde het parcours van Torre del Greco, aan de voet van de Vesuvius, naar Nola, aan de andere kant van de vulkaan. Na 25 kilometer doemde de enige gecategoriseerde klim van de dag op, maar ook daarna waren nog twee klimmetjes te bespeuren. De top van de laatste klim lag op zo’n 22 kilometer van de streep. Gedurende de hele slotfase liep de weg in dalende lijn richting de streep.

In de beginfase probeerden eerst Erica Magnaldi en Katia Rugusa weg te rijden en ook Magnaldi’s ploeggenotes Lisa Brennauer en Kirsten Wild lieten zich van voren zien, maar telkens kwam alles weer samen. Op de klim naar Sarno deed Cecilie Uttrup Ludwig goede zaken voor de bergtrui door als eerste boven te komen. Rond half koers was alles samen, toen de weg opnieuw omhoog begon te lopen.

CCC-Liv nam daar het heft in handen om net als gisteren de sprinters te proberen te lossen en zo de kansen van Marianne Vos te vergroten. Het peloton kraakte en scheurde, maar uiteindelijk zou toch een omvangrijke groep om de etappezege gaan sprinten. In de eindspurt beloonde Vos het harde werk van haar ploeg door haar wiel als eerste over de streep te drukken. Het was al de 28e dagzege van de Nederlandse in de Italiaanse ronde.

Dit artikel delen:

8 Reacties

007 16 september 2020 om 14:35

En dan zeg ik vorige week dat het saai wordt als van Vleuten teveel zou winnen. Bedankt Vos… :p

Zonder gekheid, toch weer knap van haar. Blijf er bewondering voor hebben hoelang ze al met de top mee draait. Dat ze elke dag die motivatie weer heeft om dit te presteren!

Inmiddels al 28 overwinningen in de Giro Rosa?

0
Constantinopel 16 september 2020 om 15:01

Het werd stilletjes aan tijd dat ze eens een ritzege in de Giro Rosa aan haar palmares toevoegde.

0
Marieke Brinks 16 september 2020 om 15:45

Dit is pas de derde dit jaar :)

0
speedline 16 september 2020 om 15:03

Wat een beest zeg, of mag je dat niet zeggen als het een vrouw betreft?
Superknap wat deze vrouw al jaren laat zien, diep respect.

0
Marieke Brinks 16 september 2020 om 15:45

Van mij mag het . Ben het er helemaal mee eens. topwijf

0
Paul Bus 16 september 2020 om 17:52

Al onze Dames zijn “beesten” diep respect mijnerzijds hoe zij steeds opnieuw weten te imponeren.Zou er soms Sloveens bloed door hun aderen stromen.Of zijn de moeders van Primoz en Tadej misschien van Hollandsche Stam haha

0
Wheely 16 september 2020 om 15:49

Geweldig hoor, in supervorm!

0
Thijs E 16 september 2020 om 19:22

Wint tot nu toe 50% van de etappes. Eet dat Wout van Aert ;)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone