Giro d’Italia keert terug naar de klim waar Wouter Weylandt het leven liet

dinsdag 9 november 2021 om 12:30
Giro d’Italia keert terug naar de klim waar Wouter Weylandt het leven liet

foto: Cor Vos

De Giro d’Italia zal volgend jaar weer de Passo del Bocco aandoen, de klim waar Wouter Weyland tien jaar geleden het leven liet. De betreurde Belg kwam in de Giro van 2011 zwaar ten val in de afdaling van de Passo del Bocco en overleed op 26-jarige leeftijd.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De Passo del Bocco zal worden beklommen gedurende de twaalfde etappe van Parma naar Genua. De exacte datum is nog niet vrijgegeven, maar volgens de Italiaanse krant La Gazzetta di Parma zal de twaalfde rit plaatsvinden op donderdag 19 mei 2022. Dat zal voor velen een emotionele dag worden, gezien de voorgeschiedenis met Wouter Weylandt.

In de derde etappe van de Giro van 2011 bleef Weylandt in de afzink van de Passo del Bocco met zijn pedaal achter een muurtje steken. De Gentenaar kwam zwaar ten val, verschillende reanimatiepogingen mochten niet meer baten. In 2022, iets meer dan tien jaar na het dramatische ongeval, zal de Giro voor het eerst weer terugkeren naar de Passo del Bocco.

De etappe naar Genua is één van de zes heuvelritten in de aankomende editie van de Giro d’Italia. Organisator RCS Sport heeft geaccidenteerde ritten uitgetekend naar onder meer Napels, Genua en Turijn.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Michelangelo 9 november 2021 om 12:47

Hopelijk doen ze in die etappe een mooi eerbetoon aan Wouter. En wie weet helpt dit sommige renners om te beseffen dat ze soms beter iets eerder in de remmen knijpen om veilig over de meet te bollen.

aardappeljager 9 november 2021 om 13:11

Dit wilde ik net zeggen. Zou mooi zijn als hij in het begin van de etappe ligt en ze er met het gehele peloton even stil kunnen staan. Maar gezien het feit dat het van Parma naar Genua is, zal dat niet gaan

Txirrindularitza 9 november 2021 om 13:56

Eens Michelangelo, al moet daarbij wel worden aangetekend dat Weylandt niet een bocht uitvloog, maar op een relatief recht dalend stuk over de kop sloeg. Al was ook daar eerder remmen wellicht beter geweest, uiteraard.

Jean Dumas 9 november 2021 om 14:00

De afdaling ligt in het midden van de rit, waarschijnlijk als de koers in een plooi ligt met een vluchtersgroep. Kans dus op een rustige passage, mits droog.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair