‘Giro d’Italia 2023 gaat van start in Pescara’

vrijdag 1 juli 2022 om 12:29
‘Giro d’Italia 2023 gaat van start in Pescara’

foto: Cor Vos

De Tour de France staat op het punt van beginnen, maar er sijpelt ook nieuws over de Giro d’Italia naar buiten. Volgens Tuttobiciweb gaat Pescara in 2023 de Grande Partenza organiseren. De laatste formaliteiten zouden worden afgerond.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De gemeente Pescara, de regio Abruzzen en organisator RCS Sport zijn naar verluidt heel dicht bij een akkoord. Vorige maand werd al gesproken over een start in de Abruzzen, maar toen wilde lobbyist Maurizio Formichetti er nog niet te veel over uitweiden.

Het plan is om in de eerste etappes een groot deel van de provincies in de regio Abruzzen aan te doen. Naast Pescara hebben ook steden als L’Aquila en Chieti aangegeven de Giro d’Italia te willen ontvangen.

Nu de keuze van RCS op Pescara lijkt te vallen, lijkt een streep te kunnen worden gezet door buitenlandse starts in Slovenië of Turkije. Die landen maakten ook nog kans om de Grande Partenza van 2023 te organiseren.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Kopinkas 1 juli 2022 om 15:25

Mooi en toch jammer. Slovenië is nu precies de enige buitenlandse plek waar ik de Giro graag van start zou zien gaan, nu Pogacar en Roglic de GT-lakens uitdelen (ideaal om beide heren dan ook eens aan de start te krijgen).
Pittige proloog in Lljubljana, dan een rit die via de Sloveense Karst Triëste binnendondert, in een waaghalzenafdaling die gesneden koek is voor Mohoric (mag ik daar nog over spreken nu?). Terwijl Trek natuurlijk ook graag zou scoren in de thuishaven van Segafredo en Mollema en Ciccone maar al te graag op pad stuurt…
2024 dan maar?

Headlines

Populair

Materiaalzone