Giro-directeur Vegni zal Rebellin en Schumacher niet weigeren

dinsdag 20 januari 2015 om 19:18

CCC Sprandi Polkowice ontving gisteren als enige niet-Italiaanse ploeg een wildcard voor de Giro d’Italia. Mauro Vegni, directeur van organisator RCS, vertelt dat de Poolse formatie van onder andere Davide Rebellin (foto) en Stefan Schumacher zelf de selectie mag samenstellen, ”maar ik heb graag een Giro zonder renners die de gemoederen verhitten.”

Tegenover Cycling Weekly doet de directeur zijn verhaal omtrent de wildcard voor CCC, dat oud-dopingzondaars Davide Rebellin (43) en Stefan Schumacher (33) als kopmannen heeft. ”Ik zal nooit zeggen dat ze niet mogen komen of dat ik ze niet wil,” aldus Vegni. In het verleden wisten beide veteranen Giroritten te winnen en droegen beiden ook de roze leiderstrui.

Vegni: ”Het is niet dat ze minder zijn dan anderen, maar ik heb graag een Giro zonder renners die de gemoederen verhitten. Duidelijk is echter dat de ploeg de selectie maakt. Als ze deze renners meenemen, dan is er controverse. Ik wil graag een schone Giro.”

Zelf trekt Vegni de vergelijking met Danilo Di Luca. ”In 2013 had hij een koerslicentie. De bond had hem een licentie gegeven, dus wie ben ik om hem te weigeren? Ik kan niet zeggen dat ik hem niet wil. Datzelfde geldt voor Rebellin en Schumacher.”

CCC Sprandi Polkowice is verkozen boven onder meer Wanty-Groupe Gobert, Colombia en UnitedHealthcare, die ook verlangden naar een uitnodiging. ”Deze drie ploegen hadden allemaal dezelfde kansen om uitgenodigd te worden. Polen is interessant voor RCS Sport. Het wielrennen doet het goed in het land en de Ronde van Polen is sterk. Met CCC hebben wij tal van zakelijke mogelijkheden,” besluit Vegni.

Lees ook:
Giro d’Italia maakt wildcards bekend

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone