Giro-deelname Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) in gevaar na positieve coronatest
foto: Cor Vos
maandag 24 april 2023 om 17:47

Giro-deelname Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) in gevaar na positieve coronatest

Staat Giulio Ciccone over iets minder dan twee weken aan de start van de Giro d’Italia (6-28 mei)? Dat is maar zeer de vraag, nu de Italiaanse klimmer van Trek-Segafredo positief is getest op het coronavirus.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Trek-Segafredo meldt vandaag via social media dat Ciccone positief heeft getest op corona, daags na Luik-Bastenaken-Luik. De 28-jarige renner zou vanaf 6 mei meedoen aan de Giro d’Italia, maar zijn deelname is nu in gevaar.

Stand-by
“We moeten helaas melden dat Giulio een positieve coronatest heeft afgeleverd”, laat de Amerikaanse formatie weten. “Hij werd wakker met milde symptomen en neemt nu een periode van rust terwijl de medische staf zijn gezondheid zal monitoren. Zijn deelname aan de Giro staat op stand-by en na zijn herstel wordt beslist of hij gaat koersen. Dat zal gedurende de laatste dagen voor de start worden bekeken.”

Ciccone is de beoogde kopman van Trek-Segafredo in de komende Ronde van Italië. De klimmer won in de edities van 2016, 2019 en 2022 al eens een etappe. Ciccone was dit voorjaar uitstekend op dreef, met ritwinst in de Ronde van Valencia en die van Catalonië. Ook werd hij vijfde in het eindklassement van Tirreno-Adriatico en vijfde in de Waalse Pijl. Zondag kwam hij in Luik-Bastenaken-Luik nog als dertiende over de meet.

 
16 Reacties
Sorteer op:
24 april 2023
Ik denk dat zijn Giro vooral in gevaar is door ziekte
  Met milde symptomen? Zonder test had men met geen woord gerept over zijn Giro-deelname…
24 april 2023
Ik hoopte hier te genieten van wat gekkies, maar helaas.
  24 april 2023
  Ik vroeg me ook al af of dit de bel is voor de volgende ronde wellus/nietus in het c-gevecht. Maar wie weet zijn de strijdende partijen nog wat moe van de vorige ronde. Ondertussen hopen dat het allemaal meevalt voor Ciccone.
  24 april 2023
  In dit geval maak je meer kans om hier Trekkies te treffen…
  24 april 2023
  Leuke poging Lars, leuke poging. k zou je trouwens best willen helpen, maar omdat ik niet weet wie of wat "gekkies" voor jou zijn kan ik het begeerde genot niet verschaffen ...
24 april 2023
Iemand die mij kan vertellen wat dit inhoud voor de vormpeil van Giulio? Oftewel, wat houdt dit in voor de Scorito selectie?
  24 april 2023
  Ik denk dat dit voor de poultjes goed nieuws is, want hij zou nu zeker geen klassement gaan rijden ( wat hij wel wou proberen, maar tekort komt denk ik), maar hij kan nu mooi rittenkapen en voor een bergtrui gaan
24 april 2023
Waarom sturen ze Skjelmose niet? Die is toch goed in vorm en gaat beter over die bergen heen?
  25 april 2023
  Oh ja joh.
  25 april 2023
  Net genoeg letters... ;-)
  25 april 2023
  Volgens mij was ciconne in LBL beter dan Skjelmosse, had met Pidcock mee moeten rijden, maar wachtte op Skelmosse. Skelmosse beter in. Korte klimmen
24 april 2023
Een positieve coronatest, je verwacht het niet. Het is zo 2020 nog in het wielrennen. Vroeger liepen de renners gewoon een verkoudheid op, de een wat zwaarder dan de ander, of er werd over een griepje gesproken. Nu klinkt het veel gewichter om te melden dat het corona is! In de meeste gevallen blijkt het vaak om een verkoudheidje te gaan of een milde vorm van een griepje. Denk ook dat nu gelijk zijn Giro deelname in gevaar zal komen en misschien wel meer.... Iets met een korreltje zout etc.
  24 april 2023
  Krijgt Lars toch nog zijn zin...
  25 april 2023
  Tsja, wat maakt het uit waar je precies ziek van bent? Conditioneel zal dit sowieso een behoorlijke tegenvaller zijn.
  25 april 2023
  Ze maken zich geen zorgen oven de griepverschijnselen en het kuchje, maar over de kleine kans dat dit virus de hartcellen binnendringt om daar haar eigen dna te reproduceren. Voor duursporters komt er net wat meer bij kijken.

Reacties zijn gesloten.