Giro-baas: “Sluit niet uit dat Bernal aan de start staat”

vrijdag 25 oktober 2019 om 19:37
Giro-baas: “Sluit niet uit dat Bernal aan de start staat”

foto: Cor Vos

Giro-baas Mauro Vegni denkt dat Tourwinnaar Egan Bernal in 2020 mogelijk zijn pijlen richt op de Giro d’Italia. Dat vertelde de Italiaanse voorzitter van La Corsa Rosa na afloop van de presentatie van het parcours. “Als Chris Froome gaat voor zijn vijfde gele trui in de Tour, kunnen veel van zijn ploeggenoten kiezen voor ons. Hopelijk!”, zegt Vegni.

“Ik sluit dus ook niet uit dat Bernal mogelijk bij ons aan de start staat, maar op dit moment sluit ik niemands deelname uit”, aldus de Giro-voorzitter tegen InBici. “Veel grote namen hebben hun intentie al uitgesproken om deel te nemen, maar het is duidelijk dat we tot het laatste moment moeten wachten. Ik verwacht wel dat Vincenzo Nibali komt, omdat er etappes zijn op zijn geboorte-eiland Sicilië.”

Ook titelverdediger Richard Caparaz, die van Movistar vertrekt om bij Team Ineos ploeggenoot te worden van Egan Bernal, heeft al gezegd te willen starten in de Giro.

Vegni: “Grote ronde moet altijd lange etappes en aankomsten op hoogte hebben”
Onlangs werd ook het parcours van de Tour de France bekend. Wat opviel, was dat ASO slechts een rit van meer dan tweehonderd kilometer heeft opgenomen in het rittenschema van 2020. Vegni houdt vast aan zijn tradities. “Ik sta lijnrecht tegenover de andere organisatoren. Naar mijn mening moet een grote ronde altijd lange etappes en aankomsten op grote hoogte hebben, zoals vroeger”, zegt de Italiaan. De Giro van 2020 stelt dan ook niet teleur, met negen ritten die langer zijn dan tweehonderd kilometer.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cochise 25 oktober 2019 om 19:49

Denkt mogelijk misschien… Kunnen we elke renner wel even noemen en artikeltje aan spenderen.

robert-jan 25 oktober 2019 om 19:57

Stiekem hoop ik en verwacht ik wel dat Dumoulin hier gaat starten. Het voelt weer als op het lijf geschreven van Tommetje. Dat geldt ook voor Roglic maar ik denk dat die na de Vuelta winst zijn zinnen op de tour heeft gezet. Eerlijk gezegd weet ik niet waar ik Kruiswijk naartoe zou sturen. Denk dat beide rondes niet perfect voor hem zijn. Mijn gevoel zegt dat echter dat hij in de tour meer te zoeken heeft. Daarentegen heeft hij tegenwoordig best een redelijke tijdrit in de benen dus opzich zou de Giro hem ook niet slecht liggen. Moeilijke keus.

FDJ 25 oktober 2019 om 22:41

Dat hoop ik niet. De Giro heb ik nu wel gezien. In de Tour daar valt nog echt wat te winnen voor Tom. En dat parcours… Mwah die eerste en laatste tijdrit geven amper verschillen.

Tom moet nu geen excuus meer hebben en vol voor de Tour gaan.

Headlines

Materiaalzone

Populair