Giro 2023: Team Corratec-Selle Italia verliest ook een renner door corona

woensdag 17 mei 2023 om 09:15
Giro 2023: Team Corratec-Selle Italia verliest ook een renner door corona

Stefano Gandin op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Het blijft coronaopgaves regenen in de Giro d’Italia. Stefano Gandin zal vandaag niet aan de start verschijnen van de elfde etappe naar Tortona. De Italiaan van Team Corratec-Selle Italia is positief getest op het virus.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Giro d’Italia is, met name de laatste dagen, in de ban van het coronavirus. Gandin is zeker niet de eerste renner die moet opgeven met een coronabesmetting. Zo gingen toppers als Remco Evenepoel, Rigoberto Urán, Aleksandr Vlasov, Domenico Pozzovivo en Filippo Ganna hem al voor.

Gandin is alweer de 27ste uitvaller in deze Ronde van Italië. Dinsdag 16 mei zal als bijltjesdag de boeken ingaan. Positieve coronatests en ziektegevallen hebben voor maar liefst dertien opgaves gezorgd op de eerste dag van de tweede week van de ronde.

De 27-jarige Gandin was in de eerste week nog in de aanval in de etappes naar respectievelijk San Salvo en Salerno. Zijn ploeg Team Corratec-Selle Italia moest eerder al afscheid nemen van Valerio Conti. De kopman van de ploeg kwam al vroeg in de Giro ten val en brak zijn bekken.

Uitvallers

Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 16
Etappe 18
Etappe 19
Dit artikel delen:

1 Reactie

Bimbo Visma 17 mei 2023 om 10:40

Ook voor jou jammer dat je naar huis moet

0

Headlines

Populair

Materiaalzone