Giro 2023: David Dekker, Samuele Zoccarato en Florian Stork verlaten de koers

zaterdag 13 mei 2023 om 13:38
Giro 2023: David Dekker, Samuele Zoccarato en Florian Stork verlaten de koers

foto: Cor Vos

David Dekker, Samuele Zoccarato en Florian Stork hebben de Giro d’Italia verlaten. De Nederlander van Arkéa Samsic, de Italiaanse renner van Green Project-Bardiani CSF-Faizanè en de Duitse renner van Team DSM stapten in etappe acht uit de rittenkoers.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dekker sprintte in etappe twee naar San Salvo nog naar een tweede plaats. De Nederlander moest toen alleen Jonathan Milan voor zich dulden. In etappe vijf naar Salerno kwam Dekker echter zwaar ten val tijdens de sprint. Mark Cavendish ging tegen de grond in de gietende regen en Dekker kon de val niet ontwijken.

Lees ook:
Giro 2023: David Dekker komt met schrik vrij na harde crash in de hekken

Zoccarato kleurde tijdens etappe vijf van de Ronde van Italië de koers nog. Samen met Thomas Champion en Stefano Gandin zat hij in de vroege vlucht. Zoccarato bleef als laatste voor het peloton uitrijden, maar was kansloos tegen de sprintersploegen. De sprint die volgde werd gewonnen door Kaden Groves.

Stork was bezig aan zijn debuut in een grote ronde. De 26-jarige Duitser reed een eerder anonieme ronde. Een 58ste plaats in de openingstijdrit naar Ortona was het beste resultaat voor Stork, die voornamelijk in dienst reed van onder meer Andreas Leknessund.

Uitvallers

Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 16
Etappe 18
Etappe 19
Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone