Giro 2023: Ook Oscar Riesebeek moet ziek opgeven

dinsdag 16 mei 2023 om 12:30
Giro 2023: Ook Oscar Riesebeek moet ziek opgeven

foto: Cor Vos

Het blijft opgaves regenen in de Giro d’Italia. Ook Oscar Riesebeek is niet van start gegaan in de tiende etappe van de ronde. De Nederlander kampt met verschillende ziekteverschijnselen, meldt Alpecin-Deceuninck.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Na Ramon Sinkeldam en Nicola Conci, moet helaas ook Oscar Riesebeek de Giro d’Italia verlaten”, schrijft Alpecin-Deceuninck op sociale media. “Oscar kampt met koorts, moet hoesten en heeft diarree, naast enkele andere problemen. Tests voor corona, de griep en RSV (respiratoir syncytieel virus, red.) toonden allemaal een negatief resultaten. Dit suggereert een bacteriële longinfectie. Er was geen andere optie dan de wedstrijd verlaten. We wensen hem een spoedig herstel.”

In totaal zijn negen renners niet van start gegaan in de tiende etappe. Het gaat om Remco Evenepoel, Stefan Küng, Domenico Pozzovivo, Mads Würtz Schmidt, Rigoberto Urán, Rein Taaramäe, Sven Erik Bystrøm, Callum Scotson en dus Riesebeek. Vijf van hen hebben corona: Evenepoel, Pozzovivo, Urán, Bystrøm en Scotson.

Lees ook:
Giro 2023: De uitvallers
Dit artikel delen:

3 Reacties

Al Phila 16 mei 2023 om 12:31

Het regent wel uitvallers. Helaas, ik zag liever aanvallers.

0
Romāns Vainšteins 16 mei 2023 om 12:38

Verschillende ziekteverschijnselen, in theorie kan dat ook over het plafond rondkruipen zijn.

-1
Kopinkas 16 mei 2023 om 13:50

Lionel Richitis?

2

Headlines

Populair

Materiaalzone