Giro 2023: Mark Cavendish en Arne Marit vallen door windvlaag in geloste groep
foto: Cor Vos
vrijdag 12 mei 2023 om 08:43

Giro 2023: Mark Cavendish en Arne Marit vallen door windvlaag in geloste groep

Het gebeurde buiten het zicht van de tv-camera’s om, maar meerdere fotografen in de karavaan van de Giro d’Italia hebben het wel zien gebeuren: een nieuwe valpartij van Mark Cavendish en Arne Marit in een groep met gelosten. De Britse en de Belgische sprinter werden door een windvlaag onderuit gehaald.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de heuvelrit met start en finish in Napels werd een groepje sprinters al vroeg in de etappe gelost. Onder hen Cavendish, Marit, Niccolò Bonifazio, Andrea Vendrame en David Dekker, waarvan een aantal woensdag in de natte rit naar Salerno ook al hard was gevallen. Zij kwamen op meer dan 18 minuten over de finish in Napels.

Cav en Marit lagen donderdag dus weer op het asfalt. “Ik ben gevallen in een afdaling, omdat de wind me wegblies in een bocht”, schrijft de Intermarché-Circus-Wanty-renner op sociale media. “Dat is mijn derde valpartij in twee dagen. De komende dagen zullen moeilijk worden, maar we blijven vechten.”

Astana Qazaqstan kwam ’s avonds laat met een update over de situatie van Cavendish. “Hij voelt zich goed. Hij heeft wat nieuwe schaafwonden aan de rechterkant van zijn lichaam, maar geen serieuze blessures opgelopen.”

foto: Cor Vos

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2023 09:03
Hoe vaak is die arme cav nu al gevallen deze giro .. :(
  12 mei 2023 09:12
  Hij is best rijk hoor, goeie reden om er gewoon mee te kappen. Leuk, zo'n record willen halen maar dit moet je toch niet meer willen na zo'n carrière. Achterin rijden en onderuit geschaatst worden door een Wanty.
12 mei 2023 09:02
De renners van vandaag de dag rijden veel te vaak zonder handen aan het stuur. Dan krijg je dit. In de oude tijd reden ze zonder helm maar wel vaker met de handen aan het stuur. De redactie moet dit kunnen bevestigen.
  12 mei 2023 09:06
  Zonder handen zonder tanden ..
  12 mei 2023 09:11
  Dikke Vrouw, is het blok er al op in het peloton? Zou toch mooi zijn als we weer een halve rustdag krijgen.
  12 mei 2023 09:13
  Arne moest even appen

Reacties zijn gesloten.