Giro 2023: Gino Mäder (Bahrain Victorious) mist ronde vanwege coronavirus
foto: Cor Vos
donderdag 4 mei 2023 om 09:33

Giro 2023: Gino Mäder (Bahrain Victorious) mist ronde vanwege coronavirus

Slecht nieuws voor Bahrain Victorious in aanloop naar de Giro d’Italia. De ploeg moet het de komende weken zien te doen zonder Gino Mäder. De Zwitser is namelijk positief getest op het coronavirus. Yukiya Arashiro vervangt hem.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Mäder moest een van de bepalende figuren van Bahrain Victorious worden in de bergen. De ploeg heeft met klassementskopman Jack Haig, Damiano Caruso en Santiago Buitrago nog wel voldoende ijzers in het vuur, maar het afhaken van de Zwitser is toch een flinke streep door de sportieve rekening. Mäder was dit jaar al vijfde in Parijs-Nice. In de Ronde van Romandië, de laatste voorbereidingskoers op de Giro, eindigde hij als vijftiende.

Het is overigens niet de eerste keer dat Mäder op een zeer slecht moment kampt met een coronabesmetting. De 26-jarige klimmer kon vorig jaar wegens COVID-19 ook al niet aan de start verschijnen van de Tour de France.

Coronagevaar?
De laatste weken lijkt het coronavirus weer bezig aan een opmars in het peloton. Eerder deze week moesten Tobias Foss en Robert Gesink, twee belangrijke krachten van Jumbo-Visma, al afhaken vanwege een opgelopen coronabesmetting. “Natuurlijk baart dit zorgen, maar niet alleen bij ons”, is ploegleider Arthur van Dongen duidelijk.

 
28 Reacties
Sorteer op:
4 mei 2023
Mäder viel al behoorlijk tegen in Romandië, nu weten we dus waarom. En ik begrijp nog steeds niet waarom sommigen hier zo graag zien dat renners ziek, zwak en misselijk in een grote ronde gaan starten.
  15de in het eindklassement. Het geeft aan hoe groot de impact is van dit dodelijke verkoudheidsvirus.
4 mei 2023
Met steeds verder groeiende verbazing lees ik dat de gezondheid van de renners in dit soort artikelen totaal irrelevant lijkt. Er wordt een positieve test gemeld en dat ze niet starten maar hoe het met de persoon (van vlees en bloed net zoals ik) gaat en wat de klachten zijn is blijkbaar niet interessant meer. Vreemd!
4 mei 2023
Is er al ergens een rond(j)e geweest waar de leider in het algemeen klassement moest afstappen met Corona? Dramafactor gegarandeerd. Misschien kunnen we om de spankracht te verhogen, de Coronatest pas afnemen halverwege elke etappe, om dan bij het begin van de finale de resultaten bekend te maken. Eénzame aanvaller of sprintkopman waarvoor een ploeg zich aan het dubbelplooien is om de vroege vlucht terug te halen, moeten dan plots afstappen. Spankracht gegarandeerd tijdens de saaie overgangsetappes! En het levert ook nog eens prangende televisiebeelden op, zoals bij de opgave van Pascal Simon in de gele trui in de Tour 1983. Of de uitslag wordt de ochtend nadien pas bekend gemaakt, zodat je een interview krijgt van de man in het roze die in tranen stamelt het niet te begrijpen. Evenepoel Merckx in de Giro van 1969 achterna. Fortunato krijgt het roze, en heel Vlaanderen steigert dat het opgezet spel is...
  4 mei 2023
  Vlasov vorig jaar Ronde van Zwitserland. Won rit 5 en werd leider. In rit 6 opgave covid.
  4 mei 2023
  Er zijn nog zat ploegen die gewoon niet frequent testen of hun mond houden, meestal beiden...
  4 mei 2023
  Ayusso testte 3 dagen voor het einde van de Vuelta positief maar bleef doorrijden. Alles hangt af van hoe ziek je bent.
4 mei 2023
Hoe vaak hebben die renners Corona?
  4 mei 2023
  Abnormaal vaak
  4 mei 2023
  Als jij jezelf ook constant had laten testen de afgelopen jaren, had je waarschijnlijk ook al minimaal 5x een coronaatje gehad
  4 mei 2023
  edit wf: dergelijke speculaties mag je achterwege laten
  Te veel testen + naweeën van te strikte maatregelen/geforceerde afscherming van ziektekiemen…
Urgh hopelijk geen onthoofde ronde zoals in 2020. Was niet om aan te zien toen
  4 mei 2023
  Hoezo 'niet om aan te zien'? Vond de strijd tussen Geoghegan Hart, Hindley en 'ons aller' Keldermann best beklijvend
wat een vreemde titel. Moet toch gewoon zijn “mist de Giro”?
:( was mijn dark horse voor een top 5. Beterschap en hopelijk dan in een mooie rol naar de tour
4 mei 2023
Het zijn topsporters en vragen toch wat meer van hun lichaam dan gemiddeld. Kijk maar naar Colbrelli.
4 mei 2023
Wat een paniek om niets. Knijpen ze ook in de remmen als ze influenza hebben? https://www.parool.nl/nederland/omt-verklaart-coronavirus-nu-tot-alledaags-test-en-isolatieadvies-kunnen-geschrapt-een-mijlpaal~bfabf6352/
  4 mei 2023
  Lijkt me dat je bij influenza ook niet 100% fit bent en anderen kan besmetten dus de kans is groot dat ze dan ook niet zouden starten.
  4 mei 2023
  Als je nu nog niet weet dat voor de meeste topsporters ook griep meer dan voldoende reden is om voorzichtig aan te doen, wil je het gewoon niet weten.
  4 mei 2023
  Als je gaat sporten met influenza ben je een domme lul. Dat doet dan ook geen enkele prof sporter. En er is niemand die daarover valt. Maar als het C woord valt zijn er altijd een paar die daarop gaan flippen. Lekker zelf doorfietsen zou ik zeggen. Succes.
  Ik mag hopen van wel. Sporten en grote inspanning bij griep kan serieuze complicaties tot gevolg hebben. Hetzelfde voor covid.
  4 mei 2023
  ja, er hebben genoeg renners in de remmen geknepen vanwege influenza. Er zijn genoeg renners niet van start gegaan vanwege influenza.
4 mei 2023
Gaat dit een Giro worden die witje met 10 min voorsprong gaat winnen, omdat alle concurrenten uitvallen of in verzwakte teams rijden? Kan zomaar. Gaan we weer maskertjes zien tijdens interviews?
  4 mei 2023
  Ik hoop dat ze de gezichtmaskertjes bewaren voor in het hotel als ze lekker op bedde liggen
  4 mei 2023
  Kap eens met dat ge-witje...
  4 mei 2023
  Laat die vreselijke maskers alsjeblieft achterwege. Of tenminste: maak daar geen verplichting van. Als je zelf met zo'n vies vodje rond wil lopen is dat prima uiteraard
  4 mei 2023
  En in 1 moeite ook met die andere gedrochten als daar zijn : Pogi, Flippi, Rogli,Vini, et all..

Reacties zijn gesloten.