Giro 2023: Einer Rubio krijgt boete voor schouderduw aan Ben Healy
foto: Cor Vos (archief)
zondag 21 mei 2023 om 19:54

Giro 2023: Einer Rubio krijgt boete voor schouderduw aan Ben Healy

Einer Rubio is door de jury bestraft voor de schouderduw die hij uitdeelde aan Ben Healy tijdens de sprint om de bergpunten op de Valico di Valcava, de eerste beklimming van de vijftiende etappe. In de sprint naar de top deelde de Colombiaan van Movistar een duw uit aan Healy.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Die manoeuvre is volgens de jury dus onreglementair. Rubio moet nu een boete van 200 Zwitserse Frank betalen en er worden tien UCI-punten van zijn totaal afgetrokken. De winnaar van de dertiende etappe had overigens weinig profijt van de beweging, want Healy won het sprintje om de punten alsnog.

 
10 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2023
Ik had z'n punten gewoon afgepakt, dam wordt ie tenminste echt gestraft
  21 mei 2023
  Wat een ongepaste straf inderdaad.
  21 mei 2023
  Beetje vis noch vlees ja. Straffen maar niet echt willen duwen waar het pijn doet (tijd en bergpunten).
21 mei 2023
Die maakt zich in 3 dagen tijd toch wel erg impopulair bij de overige renners. Respect voor Healy maar wat een strijkijzer is dat zeg…
  22 mei 2023
  Strijkijzer is toch weggelegd voor niet explosieve renners? Dat valt aardig mee bij Healy dacht ik zo.
22 mei 2023
Ahhh lekker de antiheld bevestigd zichzelf. Healy is te klein om een rugzak te dragen, dus duw je hem maar het publiek in.
21 mei 2023
Ergens snap ik dit wel, maar het toont ook de volledige willekeur aan van veel wedstrijdjury's. Wat het erover? Ja, misschien. Maar het helpt ook niet mee dat er publiek aan de kant staat, en er dus beperkt ruimte is waar Healy gaat. Die zich overigens ook niet onbetuigd liet in het (terug)duwen. Als je er op kunt rekenen dat een wedstrijdjury consequent ingrijpt, dan kun je als Healy zijnde ook gewoon je benen stil houden in de wetenschap dat Rubio wordt teruggezet. Maar nu, als je de punten wilt, ben je genoodzaakt om zelf terug te gaan duwen, dat blijkt wel weer uit deze beslissing.
Beetje strijd willen we toch de hele tijd?! Nou, daar heb je het! Heerlijk!

Reacties zijn gesloten.