Giro 2023: Eerste bergkoning Paul Lapeira knijpt in de remmen

dinsdag 9 mei 2023 om 14:11
Giro 2023: Eerste bergkoning Paul Lapeira knijpt in de remmen

foto: Cor Vos

Zondag nog op het podium als de eerste bergkoning, vandaag de eerste opgever. Dat is het verhaal van Paul Lapeira in de Giro d’Italia. De 22-jarige Fransman van AG2R Citroën ging nog wel van start in de vierde etappe, maar moest wegens ziekte al vroeg lossen en gaf er niet veel later de brui aan.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Lapeira begon nog uitstekend aan de 106e Giro d’Italia. De Fransman zat in de tweede etappe mee in de vroege vlucht en wist zich met enkele succesvolle bergsprints te verzekeren van de eerste bergtrui. In de daaropvolgende rit naar Melfi moest Lapeira de trui alweer afgeven aan zijn landgenoot Thibaut Pinot.

En nu, slechts twee dagen na zijn succesvolle onderneming, knijpt Lapeira in de remmen. De jonge renner moest in de vierde etappe al zeer vroeg lossen uit het peloton en zag niet veel later het heilloze van zijn missie in. Wat blijkt: Lapeira stond vanochtend ziek op. Dat heeft zijn werkgever inmiddels laten weten via social media.

Met het uitstappen van Lapeira is de eerste opgave in deze Giro d’Italia een feit.

Uitvallers

Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 16
Etappe 18
Etappe 19
Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone