Giro 2023: Eerdere valpartij dwingt Martijn Tusveld alsnog tot opgave

dinsdag 16 mei 2023 om 15:47
Giro 2023: Eerdere valpartij dwingt Martijn Tusveld alsnog tot opgave

foto: Cor Vos

Martijn Tusveld heeft de Giro d’Italia verlaten. De Nederlandse renner van Team DSM gaf er in de tiende etappe naar Viareggio de brui aan. Tusveld heeft nog te veel last van zijn valpartij in de tweede etappe naar San Salvo.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Tusveld was in het eerste weekend van de Giro d’Italia een van de renners die viel in de finale van de tweede etappe van de Giro d’Italia. De Nederlander liep bij deze val de nodige schaafwonden op, maar er werden verder geen breuken vastgesteld.

De 29-jarige renner kon zijn weg dus wel vervolgen, maar bleef last houden van zijn valpartij. Tusveld haalde in de daaropvolgende ritten niet zijn gebruikelijke niveau en stond na negen etappes 161ste in het algemeen klassement, op bijna twee uur van leider Geraint Thomas.

Fetter geeft er eveneens de brui aan
We tellen nu inmiddels 26 opgaves in de Giro d’Italia, want ook Erik Fetter is er niet meer bij. De Hongaar, die uitkomt voor EOLO-Kometa, besloot op weg naar Viareggio – de finishplaats van de tiende etappe – in de remmen te knijpen.

Lees ook:
Giro 2023: Meer dan tien opgaves op verregende bijltjesdag

Uitvallers

Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 16
Etappe 18
Etappe 19

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Net binnen

Populair

Materiaalzone