Giro 2023: Cofidis stuurt ploeg vol vrijbuiters en rappe mannen, geen Lafay
In de sprints is het uitkijken naar Simone Consonni - foto: Cor Vos
woensdag 3 mei 2023 om 11:13

Giro 2023: Cofidis stuurt ploeg vol vrijbuiters en rappe mannen, geen Lafay

Cofidis is ook klaar voor de Giro d’Italia. De Franse formatie rekent de komende weken in Italië niet op een absolute kopman. De ploeg bestaat vooral uit vrijbuiters en sprinters.

Met Simone Consonni en Davide Cimolai heeft de ploeg twee rappe mannen in de gelederen. De twee Italianen komen wellicht wat intrinsieke snelheid tekort, maar kunnen wel een heuveltje over. Consonni won dit jaar al de slotetappe van de Saudi Tour. Cimolai wacht nog op zijn eerste zege van het seizoen, maar liet zich in het verleden al vaak zien in de Giro-sprints. Zo eindigde hij twee jaar geleden nog als tweede in het puntenklassement.

In de etappes met flink wat hoogtemeters rekent Cofidis met name op Rémy Rochas, François Bidard en Jonathan Lastra. Deze renners kunnen wellicht, als alles meezit, meedoen om een ritoverwinning. Alexandre Delettre, Hugo Toumire en Thomas Champion vervolledigen de selectie.

Een opvallende afwezige: Victor Lafay. De Franse klimmer stond op de voorlopige deelnemerslijst van de Ronde van Italië, maar maakt toch geen deel uit van de definitieve Giro-kern van zijn ploeg Cofidis.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2023 11:25
De giro duidelijk de derde keus ronde voor de meeste Franse ploegen, Lafay zal wel Tour of de voor sponsor Cofidis ook altijd belangrijke Vuelta moeten doen, te goed voor de Giro …
    3 mei 2023 11:26
    Zie ook: Arkea, Ag2r.
    3 mei 2023 12:07
    Altijd al zo geweest.

    Veel (voor hun belangrijke) Franse wedstrijden tijdens de Giro. Die Franse teams sturen gewoon betere teams naar die koersen dan naar de Giro. Blijft vreemd natuurlijk, maar wel de reden waarom een Arkea bv. in de WT zit. Nu er veel meer punten in de Giro te behalen zijn zal het minder positief uitvallen voor hun.
    3 mei 2023 13:29
    Vrijwel iedere ploeg stuurt zijn sterkste selectie naar de Tour. Cofidis, Arkea en consorten hebben gewoon een minder brede selectie dan de topploegen.
3 mei 2023 12:36
Las op Twitter (dus voor wat het waard is) dat het niet selecteren van Lafay samenhangt met zijn weigering om zijn aflopende contract te verlengen.
    3 mei 2023 16:33
    Die zie ik nog wel naar Ag2r gaan, waar ze toch wat budget vrijval gaan krijgen.
3 mei 2023 16:34
Dacht eerst dat Consonni hopeloos uit vorm was, maar die sprintte eigenlijk best aardig in Saudie en de TA. Belgische koersen liggen hem gewoon niet. Met Cimolai ook een goede leadout. Zal er echt wel staan voor wat goede noteringen.

Reacties zijn gesloten.