Giro 2022: Voorbeschouwing etappe 1 naar Visegrád

vrijdag 6 mei 2022 om 08:00
Giro 2022: Voorbeschouwing etappe 1 naar Visegrád

foto: Cor Vos

De Ronde van Italië gaat beginnen! La Grande Partenza vindt dit jaar weliswaar plaats buiten de Italiaanse landsgrenzen, in Hongarije, maar de finale van de eerste etappe voelt gelijk Giro-achtig aan. De finish ligt namelijk op een ongeveer vijf kilometer lange helling, die we ook zomaar in Piëmonte, Calabrië of Toscane tegen zouden kunnen komen. Wie mag zich bovenop deze heuvel in het roze hullen? WielerFlits blikt vooruit!

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Parcours

De eerste grote ronde van 2022 begint met een rit in lijn van 195 kilometer tussen Boedapest en Visegrád. Vanaf de start trekt het peloton over de vlaktes ten noorden van de Hongaarse hoofdstad richting de grens van Slowakije. In totaal kent de etappe 900 hoogtemeters.

Planimetria / Map Tappa 1 Stage 1 Giro d'Italia 2022

Onderweg passeren de renners de rivier de Donau en zijn er twee tussensprints gelegen op 120 kilometer en 28 kilometer van de finish. In de finale van deze etappe ligt het zwaartepunt. Vlak voordat de renners arriveren bij finishplaats Visegrád zal de weg namelijk over 5,5 kilometer aan 4,2% gaan oplopen. Het steilste gedeelte van de slotklim is op anderhalve kilometer voor de finish en loopt aan 8% omhoog. De streep is op de top van deze klim getrokken bij de citadel van Viségrad in het oude stadscentrum.

Op de laatste vijf kilometer na is deze etappe bijna vlak te noemen. De kans is groot dat een explosieve klimmer of puncheur de eerste roze trui van deze Giro d’Italia bemachtigt. De aankomst past namelijk bij renners die over de kwaliteit beschikken om bergop nog een sterk eindschot te hebben. Positionering is ook uiterst belangrijk, want op de slotklim is het veel draaien en keren. Zo liggen in de laatste kilometer nog zes, soms flauwe, bochten. Kort voor de finish ligt nog een chicane, dus het is oppassen voor eventuele botsingen.

Mathieu van der Poel ziet deze openingsrit als uitgelezen kans om de eerste Maglia Rosa uitgereikt te krijgen, maar hij zal het niet in de schoot geworpen krijgen.

De finishplaats heeft een Italiaanse achtergrond. De plaatsnaam betekent in het Slavisch namelijk Hoge Burcht. In de Romeinse tijd is het leisteen, waarin later de burcht is gebouwd, gebruikt als verdedigingswerk door de Romeinen. De finishlijn zal dichtbij het strategisch gelegen kasteel zijn.

De plaats is bekend van de Visegrádgroep, dit was een alliantie van de vier Centraal-Europese landen; Tsjechië, Polen, Slowakije en natuurlijk Hongarije. In 1991 werd het verbond, dat integratie met Europa als doel had, ingeroepen. In 2004 werden deze landen officieel lid van de Europese Unie.

Officieuze start: 12.20 uur
Officiële start:
12.40 uur
Finish: tussen 17.00 en 17.25 uur
Afstand: 195 kilometer

Tijdschema belangrijke passages:
Tussensprint Székesfehérvár: tussen 14.15 en 14.25 uur
Tussensprint Esztergom: tussen 16.20 en 16.40 uur

Ultimi KM / Last KM Tappa 1 Stage 1 Giro d'Italia 2022


Favorieten

Sterke sprinters, snelle klimmers, pure puncheurs… Het kan wel eens bont gezelschap worden, dat vrijdag om de overwinning gaat strijden in Visegrád. Het tussenin-karakter van de slotklim – geen ellenlange col, maar ook geen klein hupje; geen steile stroken, maar ook niet louter vals plat – maakt het moeilijk om te bepalen welk type renner hier boven zal komen drijven. Over één man hoeven we echter niet te twijfelen: Mathieu van der Poel. De Nederlander is na zijn rugblessure weer helemaal terug en moet deze helling perfect aankunnen. Bovendien zal hij zijn zinnen hebben gezet op het roze, en als MVDP ergens zijn zinnen op zet…

Zoek Mathieu van der Poel in het olijfgroen deze Giro – foto: LaPresse

In de Tour de France van vorig jaar ging Van der Poel vol voor de gele trui, als eerbetoon aan zijn opa Poulidor (1936-2019), die het legendarische tricot nooit droeg. Zijn opzet lukte, op dag twee. Na een tegenvallende eerste rit, sloeg de renner van Alpecin-Fenix zijn slag op Mûr de Bretagne. Die heuvel is wel een stukje zwaarder dan de klim naar Viségrad, wat betekent dat er nu meer renners om de zege mee kunnen doen. Caleb Ewan is mogelijk een van die renners. Vorig jaar liet de Australiër in Milaan-San Remo, op de Poggio, zien dit soort werk aan te kunnen.

Richting Viségrad loopt het weliswaar iets langer en steiler omhoog dan op de Poggio, maar we moeten dat verschil ook weer niet overdrijven. Bovendien was de tegenstand in La Primavera over het algemeen sterker en leek Ewan destijds ook nog wel wat overschot te hebben. Daarnaast hoeft er ditmaal niet of nauwelijks geklommen te worden in aanloop naar de klim, wat in de kaart van de echte sprinters speelt. Arnaud Démare, dit jaar nog tiende in Milaan-San Remo, moet dus ook niet bij voorbaat afgeschreven worden.

Kan Caleb Ewan het ook in Visegrád? – foto: Cor Vos

Dat gezegd hebbende, heeft iemand als Biniam Girmay toch een streepje voor op deze aankomst. De 22-jarige renner uit Eritrea verbaasde dit voorjaar met een vijfde plaats in de E3 Saxo Bank Classic en winst in Gent-Wevelgem, nadat hij in januari al de Trofeo Alcúdia op zijn naam schreef. Dat deed hij door de massasprint te winnen. Enkele maanden eerder, aan het einde van het seizoen 2021, liet hij zich ook al veelvuldig zien, met name in Frankrijk. Daar toonde de renner van Intermarché-Wanty-Gobert dat hij heuvels goed verteert én een sterke sprint heeft, precies de combinatie van kwaliteiten die hij nu ook nodig zal hebben.

In de Giro zal Girmay mentaal ook weer helemaal fris zijn, nadat hij enkele weken doorbracht in zijn thuisland Eritrea. Uit Eritrea komt overigens nog een deelnemer aan deze Ronde van Italië. Bij Drone Hopper-Androni Giocatteli rijdt namelijk Natnael Tesfatsion, die zelfs kans maakt op ritwinst op de openingsdag, zij het misschien wat minder dan zijn bekendere landgenoot. De 22-jarige Tesfatsion stond dit jaar al vaak bij de eersten op het uitslagenblad. Vaak was dat na een wedstrijd waarvan het parcours gelijkenissen vertoonde met de route van vrijdag.

Naast Gent-Wevelgem won Biniam Girmay won dit seizoen ook de Trofeo Alcúdia – foto: Cor Vos

Bijna twintig jaar ouder dan Tesfatsion is de 42-jarige Alejandro Valverde. Maar dat is aan weinig te merken, want Bala is weer bezig aan een uitstekend seizoen. Hij werd al tweede in Strade Bianche en de Waalse Pijl, waarna hij ook nog als als zevende over de streep kwam in Luik-Bastenaken-Luik. Bovendien heeft hij alweer drie zeges mogen bijschrijven in 2022. Hoewel Valverde misschien wat aan snelheid heeft ingeboet en zeker niet meer onverslaanbaar meer is, blijft hij een gevaarlijke klant op aankomsten als deze.

Dat geldt ook voor Pello Bilbao, die dit jaar twee keer wist te winnen. Twee keer was dat in de sprint van een best grote groep. In zowel de Ronde van het Baskenland als de Tour of the Alps was het een keer raak, maar ook los daarvan eindigde de Bask nog meermaals bij de eersten. In deze eerste Giro-rit zal Bilbao zich dus ook zeker in de debatten mengen. Een andere klassementsrenner die dat ongetwijfeld gaat doen, is João Almeida. De Portugees sprint wel vaker mee op dergelijke aankomsten, en geregeld met succes. De Ronde van Polen en Ronde van Luxemburg van vorig jaar vormen daar bijvoorbeeld het bewijs van.

Alejandro Valverde (42) is nog lang niet versleten – foto: Cor Vos

Ook enkele van de overige klassementsrenners kunnen hier meedingen om de prijzen. We denken dan bijvoorbeeld aan Richard Carapaz (won in de Giro van 2019 al eens in Frascati, op een enigszins vergelijkbare aankomst) en Wilco Kelderman. Die laatste werd op de eerdergenoemde Mûr de Bretagne vierde en doet vaker mee van voren bij een finish heuvelop, al blijft winnen lastig. Onlangs kwam de Nederlander ook nog ten val in Luik-Bastenaken-Luik, maar daarbij liep hij geen breuken op.

Magnus Cort brak in Tirreno-Adriatico wel iets, zijn sleutelbeen. In de Giro keert hij terug in het peloton. Normaal gesproken zou deze aankomst spek naar zijn bek moeten zijn, maar nu is hij toch wat een vraagteken. Zelf verwacht Cort pas later in de ronde op zijn best te zijn, maar schrijf hem voor de zekerheid toch maar op. Wie zich de Vuelta van vorig jaar nog herinnert, weet dat er aan klasse geen gebrek is bij de Deen.

Pello Bilbao was de beste op dag drie van de Ronde van het Baskenland – foto: Cor Vos

Diego Ulissi is ook iemand die zich al meermaals bewezen heeft. Onlangs nog, in de GP Industria. In deze eendaagse ging hij er met de winst vandoor. De Giro is bovendien het favoriete jachtterrein van Ulissi. Elf jaar geleden, in 2011, pakte de Italiaan er zijn eerste ritzege en in de jaren nadien voegde hij daar nog zeven aan toe. Krikt hij het totaal nu op tot negen?

Concurrentie zal voor Ulissi ook komen uit het eigen kamp. We noemden Almeida al, maar UAE Emirates heeft tevens Alessandro Covi, die dit voorjaar indruk maakte. Hij pakte bijvoorbeeld uit op een punchaankomst in de Ruta del Sol. Andere Italiaanse outsiders zijn er ook nog genoeg: Andrea Vendrame (AG2R Citroën), Matteo Sobrero (BikeExchange-Jayco), Simone Consonni (Cofidis) en Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa) en Filippo Fiorelli (Bardiani-CSF-Faizanè) behoren tot deze groep. Die laatste liet in de Giro di Sicilia nog zien sterk én snel te zijn met twee derde plaatsen.

Tot slot, nog twee niet-Italiaanse outsiders, die echter wél een thuiskoers rijden: Attila Valter (Groupama-FDJ) en Erik Fetter (EOLO-Kometa). Beide Hongaren zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om hier te schitteren.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Mathieu van der Poel
*** Biniam Girmay, Alejandro Valverde
** Caleb Ewan, João Almeida, Pello Bilbao
* Filippo Fiorelli, Diego Ulissi, Richard Carapaz, Arnaud Démare

Giro 2022: Deelnemerslijst


Weer en TV

Het wordt vrijdag wisselvallig weer in Hongarije. De zon schijnt naar verwachting acht uur, maar vooral tijdens de middaguren – toch net de uren dat er gefietst wordt – is een enkele bui mogelijk. De neerslagkans bedraagt 50%, dus het wordt afwachten of de renners daadwerkelijk met een nat wegdek te maken krijgen. De temperatuur is prima en ligt in Boedapest rond 24 graden. In finishplaats Visegrád is het een graad of 18. Er staat over het algemeen niet meer dan een zwakke zuidoostenwind.

Eurosport heeft in Nederland en Vlaanderen de exclusieve uitzendrechten van de Giro d’Italia in handen. Elke etappe van de Italiaanse ronde is van start tot finish te volgen op Eurosport 1 of via Eurosport Player.


Dit artikel delen:

64 Reacties

JensVdB 4 mei 2022 om 19:39

Ik hoop echt dat Ewan de eerste roze trui pakt want dan krijgt hij 100 punten voor de etappe en 20 omdat hij het roze pakt

Aanklampen 4 mei 2022 om 20:03

Regels even van scorito doorlezen, dubbele punten gelden niet voor trui punten

Sjonge Jonge 4 mei 2022 om 20:07

Ik denk dat Jens het over UCI punten heeft, voor Lotto-Soudal iets belangrijker dan jouw Scorito punten ;)

Wim Kruithof 4 mei 2022 om 23:26

Zou heel mooi zijn Jens, het zij Lotto gegund.

Jos Jalapenos 4 mei 2022 om 23:52

Hoezo gegund? Oersaai team, behalve Ewan is het waardeloos

Quincy Adams 5 mei 2022 om 08:06

Topsport gaat niet om gunnen, maar om verdienen.

Boomie1 5 mei 2022 om 08:17

@Jos: Begin van het seizoen al weer vergeten? En what about De Lie (Buiten dan de val deze week)? 20 jaar he! Ook ene Florian Vermeersch rijdt bij dit team en die vermaakt ons allemaal in de natte Roubaix editie van vorig jaar…

(Ik ken wel saaiere teams).

Ed De B 5 mei 2022 om 08:40

Saai zeker niet, maar zonder Ewan is het een ploeg die afgegleden is naar bedenkelijk niveau. Hopelijk kan vanhoucke iets. Das toch wel een jongen met talent.

assen 5 mei 2022 om 10:13

Ik heb grote sympathie voor Lotto, maar meer voor MvdP. :-)

Baukema Tomoulin 6 mei 2022 om 09:55

Lotto is gewoon een jaar te laat aan vernieuwing begonnen. 2019 en 2020 waren wat betreft verjonging verschikkelijk. Elk een beetje wielervolgende buitenstaander heeft zijn bedenkingen gehad bij het aantrekken van de uitgedoofde vlammetjes Gilbert en Degenkolb. Zeker met een veel te dik contract. En als je als ploeg al niet zo vermogend bent en je maakt dit soort fouten dan kan men niet spreken van een goeie visie en strategie. Helaas moet je dan aan het eind van 2022 op de blaren zitten.

jonkie28 4 mei 2022 om 19:45

Ben echt benieuwd naar Girmay. Gelijk de eerste etappe is al een grote kans voor hem

Silent Hill 4 mei 2022 om 21:39

Stel je voor.
Voor Afrika en Wanty !

WernerFranke 4 mei 2022 om 22:30

Er zat wel niet veel punch op toen hij de sprint aantrok vorig weekend.

Youri IJnsen 5 mei 2022 om 11:02

@Silent Hill
En dan te bedenken dat Eritrea een voormalig kolonie van Italië is (vandaar dat de koers in dat land ook zo leeft). Dat verleden is natuurlijk triest, maar de connectie is er wel degelijk. Dat zou weer een extra verhaal opleveren.

Dikke Vrouw 4 mei 2022 om 19:51

De grande partetza hartstikke veel zin in ! Rit 1 en roze voor matje!

quickstep_wolfpack 4 mei 2022 om 20:03

Ik hoop op mauri vansevenant. Maar dat zal wel niet hahahah. Buiten quick step zou ik het valverde enorm gunnen. Ook vdp zou mooi zijn

Mystery Rider 5 mei 2022 om 11:31

Mauro Schmid denk ik eerder, zou wel eens het duiveltje uit het doosje kunnen worden :)

Dikke Vrouw 5 mei 2022 om 12:16

Mauri en Mauro geinig :)

Geel Zwarte Bril 5 mei 2022 om 13:10

Edit redactie: Niet anti-supporteren a.u.b.

paul s 6 mei 2022 om 10:34

@gele bril .Wat dat betreft doen ze dit seizoen wel erg hun best

Ivan 4 mei 2022 om 20:11

Esztergom is zo’n mooie stad, hopelijk hebben ze mooie plaatjes van de Dom en de Donau. Helaas lijkt het niet zo’n mooi weer te worden. Jammer voor de beelden maar goed voor Matje me dunkt.

forza 5 mei 2022 om 14:35

Over mooie plaatjes gesproken. Vrijwel direct na de neutralisatie passeert het peloton het voorstadje Erd waar zich het Memento Park bevindt. Hier staan standbeelden die in Boedapest na de val van het communistische regime van hun sokkel zijn getrokken.
Onder andere Lenin, Marx en Engels staan hier als populaire toeristenattractie. Ook van Stalin staat er een beeld. Deze man was zo impopulair dat het beeld niet alleen werd neergehaald maar ook flink beschadigd, zodat er nu enkel de laarzen van deze dictator op een sokkel staan. Een waarschuwing aan de dictators van nu!

Daan de Jager 4 mei 2022 om 20:13

Een sobrero verwachten jullie die ook?

Marco Willems 4 mei 2022 om 20:21

Normaal wel voor top 10 zou ik zeggen maar laat geen goede indruk achter dit seizoen. Romandië wilde hij voor klassement gaan maar werd altijd vroeg gelost op de klimmetjes. Ik had hem obv kwaliteiten eerder wel opgeschreven voor potentieel roze na de tijdrit.

josi 4 mei 2022 om 20:20

Als Van der Poel zijn topniveau haalt, is hij op zo’n aankomst moeilijk te kloppen. Aan zijn ploeg de taak om de slotklim hard te maken en hem goed af te zetten. Voor de meer pure sprinters lijkt me die klim toch wat te lang en te steil. Naast VDP wellicht meer iets voor mannen als Ulissi en Covi. Wle benieuwd hoe UAE dat gaat spelen, trouwens, met Almeida ook nog in de mix. Voor de AK-mannen zorgen dat je niet achter een breukje komt te zitten, dus het zal wel flink dringen om de posities worden.

MichielH 5 mei 2022 om 16:09

Als de slotklim voor de sprinters te lastig is, waarom moet Alpecin de slotklim dan zwaar maken. Klinkt meer alsof ie bang moet zijn voor de sterkere klimmers.

Franco Ballerini 4 mei 2022 om 20:21

Heerlijk, de hele Giro wordt weer integraal uitgezonden! Qua commentatoren is het knudde, maar qua beelden is Eurosport top!

Yeez 4 mei 2022 om 23:18

Eurosport krijgt de beelden ook maar geleverd. Gelukkig niet meer via rai, dus hebben we dit jaar wel beeld bij regen en sneeuw ;) *klopt af*

FDJ 4 mei 2022 om 23:35

De producent van de ASO is stukken beter in de regie dan de Giro. Zowel Tour als Vuelta kijkt rustiger en aangenamer.

Dat alleenrecht van Eurosport blijft me trouwens irriteren.

Bankzitter 5 mei 2022 om 14:00

Laat me raden: van Babbelghem? Kan Traksel goed verteren.

LucasR 5 mei 2022 om 14:41

Ik heb een maand of twee geleden een abonnementje op dat GCN+ genomen en dat bevalt heel goed. Geen reclame en je kunt het Engelse commentaar selecteren, wat zo ongeveer het beste wielercommentaar is dat je kunt krijgen. Eens dat het Nederlandse commentaar niet te doen is.

Bobbie Traksel goed te verteren? Sorry, ik heb echt weinig nog minder kundige commentatoren gehoord. Hij ziet de helft niet, en kan nog een halve zin uitspreken zonder fouten. Echt zó slecht. Snap er niks van dat ‘ie dit al een aantal jaar mag blijven doen…

petersnee 5 mei 2022 om 17:58

Alles beter dan Maarten Ducrot

AdZ 5 mei 2022 om 20:59

Al eerder gepost… koop dan nu de ES player en kies het multi language kanaal, reclamevrij en met oa Engels commentaar van Rob Hatch…

Genieten van de eerste tot de laatste minuut…

Edit: zie nu dat LucasR exact hetzelfde post. +1 dus

Kopinkas 4 mei 2022 om 21:04

Valverde hier boven Ewan zetten, bijzonder.
Zelf zou ik Ulissi de drie sterren durven geven. Zich lekker in de luwte voorbereid.
Bij MVDP en Alpecin zal veel van de positionering afhangen.
Laat dat nu net zijn waar Girmay een aangeboren talent voor lijkt te hebben.

Quincy Adams 4 mei 2022 om 21:18

Valverde rijdt momenteel als een 25-jarige rond. Ewan vind ik veel onvoorspelbaarder qua niveau op het moment. Snap de sterren wel.

Boomie1 5 mei 2022 om 08:22

Ulissi daar heb je een punt. Ik geloof ook niet dat hij de renner is die Almeida hier moet afzetten. Wat zou Covi kunnen op deze aankomst?

Maillot à Pois 4 mei 2022 om 21:13

Ik denk dat Valter hier ook een goede kans maakt

Silent Hill 4 mei 2022 om 21:44

Ik ga voor Tesfa
Bron: geheim.

Daan de Jager 4 mei 2022 om 22:17

Een demare wat verwachten we daarvan

sjoerdtjen 4 mei 2022 om 23:00

Ik denk dat Ineos en UAE met een verschroeiend tempo omhoog zullen razen, meteen aan de boom schudden en kijken of er klassementsmannen een slechte dag hebben.

MVDP, Girmay en wellicht een Demare zie ik er wel aanhangen.
Eén van deze drie zal het worden.

Jean Dumas 5 mei 2022 om 00:02

Dit is te zwaar voor Ewan en Demare; Girmay mag verrassen. Maar verder uiterst interessant, met VDP en types als Almeida, Bilbao en Ulissi.

Titaantje 5 mei 2022 om 03:17

precies dit. Die jongens overleven al niet op een heuveltje als de Cauberg, en dus al helemaal niet op 3km a 5%

Kopinkas 5 mei 2022 om 08:29

Demare mag je zeker schrappen.
Ewan is lastiger in te schatten: kan de Poggio met de allerbesten verteren (minder steil, maar na een lange wedstrijd, met al de Cipressa ervoor), kan winnen op Hatta Dam (veel korter, maar wel stijgingspercentages tot 17%).
Een allerbeste Ewan kan volgens mij als enige sprinter aanklampen en er in de laatste 100 meter nog uitkomen.

Romāns Vainšteins 5 mei 2022 om 08:34

Laat Grimay maar MvdP in een mooie A deux het nakijken geven, helden gaan en helden komen. Wat wel moet ophouden is het uiterst domme idee dat hij geheel Afrika vertegenwoordigt, dat is zoooo enorm dom.

Kopinkas 5 mei 2022 om 11:36

Absoluut, maar er is toch zoiets als symboolwaarde.
Gaat Orban het wielercircus eigenlijk bijwonen?
Zou wel fijn zijn als Girmay Valter klopt op de streep voor de eretribune. Berlijn 1936 Jesse Owens parallel…

Wheely 5 mei 2022 om 08:45

Ik ga voor een herrezen Cort als vertegenwoordiger van het Scandinavische volk, laat die viking vlag maar wapperen!

fiets em erin 5 mei 2022 om 08:49

Ik hoor niemand Magnus Cort noemen, maar die rijdt morgen gewoon bij de eerste drie.

DJ63 5 mei 2022 om 10:23

Dat Valverde in zo’n halve sprinters aankomst nog zoveel sterren krijgt begrijp ik niet. Het komt hier toch ook vooral op snelheid aan en dat is er toch echt wel af bij hem. Hij eindigt nergens nog van voren bij een dergelijke aankomst. Het is geen Muur van Huy, waar het op kracht aankomt.

Mystery Rider 5 mei 2022 om 11:39

Snelheid na een beklimming … ik zou hem niet onderschatten, winnen waarschijnlijk niet, maar een gokje op het podium zou ik wel wagen!

Roosje 5 mei 2022 om 10:34

De vergelijking met MSR gaat helemaal niet op. Na de Poggio volgt een afdaling en een kort vlak stuk richting finish. Hier kunnen sprinters opnieuw in positie worden gebracht. Deze etappe eindigt boven op de klim.

Mystery Rider 5 mei 2022 om 11:42

1. Girmay
2. Van der Poel
3. Valverde

Zou een mooi podium zijn!

Matje neemt dan het roze over in de tijdrit de dag erna :)

Al Phila 5 mei 2022 om 14:48

Vineyard zal wel stiekem wat tips gegeven hebben over Visegrad

bellevue 5 mei 2022 om 15:10

lijk wel of Pathieu in de ring staat met Zico Waeytens

mauri 5 mei 2022 om 20:22

Almeida kan misschien een slag slaan in het algemeen klassement

mauri 5 mei 2022 om 20:23

Schmid kan zoiets ook wel. Hij zou toch zeker bij de outsiders moeten staan

harryjohan71 5 mei 2022 om 21:07

@Mauri Wanneer heeft Schmid laten zien dat hij kan sprinten? Als hij op basis van resultaten in het verleden bij de outsiders hoort, kun je iedereen wel bij de outsiders noemen

wouzzi 5 mei 2022 om 23:08

Gaviria wordt nergens genoemd.. lijkt in vorm!

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair