Giro 2022: Richard Carapaz ziet helper Richie Porte afstappen

vrijdag 27 mei 2022 om 14:48
Giro 2022: Richard Carapaz ziet helper Richie Porte afstappen

foto: Cor Vos (archief)

Richie Porte is drie dagen voor het einde van de Giro d’Italia uit de koers gestapt. De Australische klimmer kende in de bergachtige etappe naar Santuario di Castelmonte een slechte dag en stapte niet veel later af. Porte kan daardoor zijn kopman en rozetruidrager Richard Carapaz niet meer bijstaan.

Porte was eerder deze Giro een belangrijke steun van Carapaz, onder meer in de bergetappe naar Blockhaus. Zelf had de 37-jarige Australiër een goed klassement al vroeg uit zijn hoofd gezet. Na achttien etappes stond Porte op de 24ste plaats in het algemeen klassement, op ruim een uur van zijn ploeggenoot uit Ecuador.

Voor Porte is het een einde van een tijdperk, want de Giro lijkt zijn laatste grote ronde ooit geweest te zijn. Na dit seizoen stopt hij ermee. “Het is mijn plan om te genieten van het komende jaar”, vertelde hij in aanloop naar dit seizoen. “Mijn carrière is tot nu toe een fantastische onderneming geweest, maar we gaan er nog een keer tegenaan. Alleen wil ik wel competitief blijven… Het is mooi om op mijn leeftijd nog steeds te strijden met al die jonge gasten, die zo extreem getalenteerd zijn.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

25sep 27 mei 2022 om 15:13

Ziekte of de welbekende slechte dag van Porte in een grote ronde?

0
Romāns Vainšteins 27 mei 2022 om 15:17

Een reden temeer om er vandaag als BORA en Bahrein maximaal aan te schudddddden vandaag. Er zijn gewoon kansen op Carapaz alleen mee tegenover meerdere tegenstanders.

0
Willem Kieft 27 mei 2022 om 18:55

Je bedoelt die Froome achtige aanval van Buchmann morgen?

0
Willem Kieft 27 mei 2022 om 18:54

Jammer dat hij niet kan uitrijden. Drie weken was bijna altijd te veel voor hem, maar wat een schitterende erelijst in de eenweekse rondes.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone