Giro 2022: Landa en Bilbao blikvangers bij Bahrain Victorious, Poels ook van de partij
Mikel Landa en Pello Bilbao - foto: Cor Vos
maandag 2 mei 2022 om 17:08

Giro 2022: Landa en Bilbao blikvangers bij Bahrain Victorious, Poels ook van de partij

Bahrain Victorious heeft zijn huiswerk ingeleverd voor de Giro d’Italia. De ploeg uit het Midden-Oosten hoopt met Mikel Landa een gooi te doen naar eindwinst, maar heeft met Pello Bilbao nog een wisselkopman in de gelederen. Wout Poels hoopt als luitenant en rittenkaper een glansrol te vertolken, Phil Bauhaus neemt de sprinthonneurs waar.

Landa is de uitgesproken kopman voor het klassement, zo laat Bahrain Victorious doorschemeren in het persbericht. De Spaanse klimmer zal uit zijn op sportieve revanche, nadat hij vorig jaar vroegtijdig moest opgeven na een zware val. We zijn nu een jaar verder en de wereld ziet er totaal anders uit. Landa is weer fit en koerst bovenal op een zeer hoog niveau. Zo werd hij eerder dit jaar nog derde in Tirreno-Adriatico.

De 32-jarige Landa kijkt uit naar de start van de Giro. “Ik voel me zeer goed. Dit is een nieuwe kans na mijn valpartij in de Giro van vorig jaar. Ik kan rekenen op een sterke ploeg en verder is alles volgens plan verlopen”, aldus Landa, die in 2015 (als de nummer drie) al eens op het podium stond van de Giro. In de bergen kan de sierlijke klimmer rekenen op steun van de eerder genoemde Bilbao, Poels, Santiago Buitrago en Domen Novak.

Ploegleider Gorazd Stangelj is duidelijk: de ploeg gaat met Landa vol voor de eindzege. “En toch willen we ook actief koersen en kijken naar eventuele sprintmogelijkheden en ontsnappingen. Jan Tratnik kan daarnaast voor een goed resultaat gaan in de tijdrit in Hongarije. We hebben een uitgebalanceerde ploeg.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2022 18:09
Jarenlang heb ik de FreeLanda movement tegen gesproken omdat ik hem niet allround genoeg vond om de prestaties te behalen die hem werden toegedicht.

Dit jaar is er eindelijk geen hype rondom Landa lijkt het, terwijl er nooit een beter parcours voor hem geweest is. En hij een ideale ploeg mee krijgt.

Op een of andere manier denk ik om die reden dat hij het deze Giro gaat flikken. We gaan een Landa krijgen die met relatief kleine achterstand de slotweek in gaat en daar de boel gaat verpulveren bergop.
2 mei 2022 18:44
En toch zet ik mijn geld op Bilba. Dwz ik denk dat hij boven Landa eindigt omdat hij misschien nog wel meer all rounder is.
2 mei 2022 19:13
Wel moedig om als ambititie uit te spreken dat je voor de eindzege gaat met een renner die ooit 1 keer het podium van een grote ronde heeft gehaald, en dat alweer 7 jaar geleden. Dit lijkt wel een ideaal parkoers te zijn voor Landa, maar op de een of andere manier gaat er met hem altijd wel iets mis.
2 mei 2022 19:24
'Gelouterde Landa heeft eindelijk zijn eindzege in een grote ronde beet'
'Pechvogel Landa strandt opnieuw net buiten het podium in de Giro'
Het dubbeltje bij Landa kan steeds beide kanten op... vallen (oh neen, het woord dat we ten allen prijze moesten vermijden!).
Dat maakt natuurlijk ook dat hij zo tot de verbeelding spreekt.
Het is ook meer dan een drama in één akt, zoals bij zo'n Kruijswijk. Het is een constante roller-coaster van emoties.
Het zou hem erg gegund zijn.
2 mei 2022 19:59
Benieuwd of deze ploeg goed genoeg is om sprintresultaten voor te bereiden voor Bauhaus.
    2 mei 2022 21:00
    Als je warm wordt van nog eens een vierde plek... Is dit jaar wel aardig op dreef, maar zelfs in dit zwak sprintersveld zie ik hem geen podiumplek meepikken (maar hij mag me verbazen).
2 mei 2022 23:55
Het probleem met Landa is dat hij, afgezien van alle pech, bergop ook niet echt het verschil kan maken. Hij gaat lang mee en probeert het regelmatig, maar er is altijd wel iemand beter en hij rijdt toch regelmatig achter de feiten aan.
    3 mei 2022 00:48
    Aha, maar ook Carapaz kan nog moeilijk het echte verschil maken bergop. En Yates waait na een initiële aanval vaak terug. En Caruso kan stug doorfietsen maar heeft ook niet de punch in huis (maar dat is zijn ploeggenoot).
    Zonder Slovenen, met Bernal in de lappenmand, heb je dan enkel nog ongeleid projectiel Lopez om roet in het eten te gooien in het gebergte.
3 mei 2022 07:14
Bahrein is volgens mijn gevoel al met ganse team in goede vorm sinds de start van het seizoen. Iets dat vorig jaar gaandeweg het seizoen pas gestalte kreeg. Landa blinkte toen uit in miserie, waardoor hij niet mee kon in de goede flow. Benieuwd of dat nu anders is en hij de prestatiecurve van de rest van team kan volgen. Zou me in ieder geval niks verbazen als zowel Bilbao als Landa beide hoog eindigen. Een op podium, de ander top 6/7.
3 mei 2022 08:46
Pelle heeft zoveel constantere uitslagen gereden afgelopen anderhalf jaar dan Mikel. De laatste heeft het ook zo vaak laten afweten als het erop aankomt. Niet alleen pech, ook gewoon tekort komen. Desondanks spreekt Bahrein een stuk meer vertrouwen uit in zijn kopman dan, laten we eens zeggen, een TJV.

Reacties zijn gesloten.