Giro 2022: Biniam Girmay blijft in Jesi Mathieu van der Poel voor na spectaculaire finale

dinsdag 17 mei 2022 om 17:14
Giro 2022: Biniam Girmay blijft in Jesi Mathieu van der Poel voor na spectaculaire finale

foto: Cor Vos

Biniam Girmay heeft de tiende etappe van de Giro d’Italia gewonnen. In Jesi bleef de Eritreeër van Intermarché-Wanty-Gobert, eerder dit seizoen winnaar van Gent-Wevelgem, Mathieu van der Poel voor in de sprint met een uitgedund peloton. Juan Pedro López kwam in de eerste groep over de streep en behield de roze leiderstrui.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De tiende etappe bestond uit twee delen. Beginnend in de populaire badplaats Pescara was de eerste helft van het parcours volledig vlak. Eenmaal aangekomen in Civitanova Marche wendde de route zich af van de kust om het heuvelige achterland in te trekken. Daar werden de renners in de tweede helft geconfronteerd met enkele steile beklimmingen, waardoor deze rit ook wel als de Tappa dei Muri werd bestempeld. Op weg naar aankomstplaats Jesi doorkruiste de koers onder meer Filottrano, als eerbetoon aan Michele Scarponi. In de woonplaats van de in 2017 overleden klimmer was bovendien een tussensprint ingetekend.

Rond half één werden de 166 overgebleven renners op gang gebracht voor deze 196 kilometer lange etappe. De strijd om de vlucht van de dag barstte vanuit de start los en het tempo lag meteen hoog. Vervolgens kwam een kopgroep met drie man tot stand. Lawrence Naesen (AG2R), Mattia Bais (Drone Hopper) en Alessandro De Marchi (Israel-Premier Tech) vonden elkaar en het peloton nam gas terug. De vluchters werkten hard om zo veel mogelijk voorsprong te pakken en hadden na 55 kilometer al zes minuten te pakken. Daarna ging het peloton langzaam maar zeker versnellen en begon het verschil terug te lopen.

De kopgroep met Bais voorop en Naesen en De Marchi daarachter – foto: Cor Vos

Ploegen van Van der Poel, Girmay en Ewan controleren
Alpecin-Fenix en Intermarché-Wanty-Gobert, de formaties van Mathieu van der Poel en Biniam Girmay, reden op kopman van het peloton, net als Lotto Soudal dat op de kwaliteiten van Caleb Ewan vertrouwde. In Civitanova Marche bedroeg de voorsprong van de koplopers vierenhalve minuut en begon de heuvelige tweede helft van de etappe. Kort daarop reed Christopher Juul-Jensen op de klim van Civitanova Alta weg uit de grote groep. De allrounder van BikeExchange-Jayco, een ploegmaat van Simon Yates, kreeg echter geen steun bij zijn aanval en liet zich korte tijd later weer terugzakken.

Verrassend genoeg kwam Ewan met nog 78 kilometer te gaan in de problemen en het duurde niet lang vooraleer de Australische sprinter eraf moest. Nochtans achtte hij zich voor deze etappe niet kansloos voor de zege, en ook zijn ploeg had in hem vertrouwen. In deze periode van de wedstrijd kwam Richard Carapaz ten val. De kopman van INEOS Grenadiers, vierde in het klassement, viel in het gras, maar snel kon hij zijn plaats in de koers weer innemen. Nadat Juul-Jensen het al even alleen had geprobeerd op de klim van Civitanova Alta, trachtte ook David De la Cruz weg te rijden. De ontsnappingspoging van de Spanjaard op de klim van Recanati was eveneens van korte duur.

Met nog 55 kilometer te gaan, toen de voorsprong van de koplopers was geslonken tot ongeveer tweeënhalve minuut, moest Mathieu van der Poel voet aan de grond zetten. De Nederlander had een probleem met zijn derailleur en moest van fiets wisselen. Het peloton reed onverminderd hard door, maar Van der Poel kon na een korte achtervolging tussen de auto’s snel terugkeren. Op 42 kilometer van de finish trok de koers door Filottrano en de inwoners waren massaal langs de weg gaan staan. Ook waren grote banners opgehangen met beeltenis van Scarponi. Michele, sempre con noi. Altijd bij ons.

De etappe stond onder andere in het teken van Michele Scarponi – foto: Cor Vos

Alessandro De Marchi schudt medevluchters af
Na de indrukwekkende doortocht door Filottrano, gingen de kopgroep en het peloton, dat werd aangevoerd door Alpecin-Fenix en Intermarché-Wanty-Gobert, op weg naar de laatste hellingen van de dag. Op de klim van Santa Maria Nuova zette De Marchi zijn medevluchters onder druk, maar Naesen en Bais konden aanvankelijk weer in zijn wiel kruipen. Bij een nieuwe versnelling kwam De Marchi wel weg. Zijn voorsprong op het peloton bedroeg echter nog maar een minuut. Ook in het peloton zorgde de klim voor beweging. Juul-Jensen probeerde het nog een keer en hij kreeg een ploegmaat van Van der Poel en één van Girmay achter zich aan.

De aanval van Juul-Jensen werd geneutraliseerd, waarna Alpecin-Fenix en Intermarché-Wanty-Gobert het heft weer in handen namen. Nadat eerder al Naesen en Bais waren ingerekend, was op twintig kilometer van de finish ook het avontuur van De Marchi voorbij. Daarna slingerde de koers naar de laatste klim van de dag, die van Monsano (4,2 km aan 4,2%, max. 11%). Meerdere ploegen schoven op naar voren, waaronder Groupama-FDJ dat Arnaud Démare van voren aan de klim wilde laten beginnen. Aan de voet van de klim trok Jos van Emden een aanval van Tobias Foss op gang en de Noorse kampioen pakte een gaatje.

Alpecin-Fenix haalde Foss echter voor de steilste stroken weer terug. Op anderhalve kilometer onder de top trok INEOS Grenadiers hard door. Pavel Sivakov hield een hoog tempo aan met ploegmaat Richard Carapaz in zijn wiel en bracht zo onder andere Démare in de problemen. Op het steile deel van de klim demarreerde Alessandro Covi, maar de Italiaan kreeg geen ruimte. Door alle bewegingen was het peloton fors uitgedund toen de top werd bereikt. Net na de top bleven de aanvallen doorgaan, maar door Van der Poel zelf kwam alles weer bij elkaar. Het bleef echter onrustig.

Klassementsrenners als Pozzovivo en Carapaz roerden zich in de finale – foto: Cor Vos

Biniam Girmay klopt Van der Poel in de eindsprint
In de afdaling kwam door toedoen van Simon Yates een elitegroep samen met Mathieu van der Poel, Giulio Ciccone en Davide Formolo. Van der Poel probeerde het zelf ook nog eens maar op drie kilometer van de streep was alles weer samen. Daarna trachtten Richard Carapaz en Hugh Carthy eveneens tevergeefs weg te rijden. Uiteindelijk moest een sprint de beslissing brengen. Girmay zette de sprint in en kreeg Van der Poel achter zich aan. Even reden de Eritreeër en de Nederlander zij-aan-zij, maar de kopman van Alpecin-Fenix moest gaan zitten en het goudhaantje van Intermarché-Wanty-Gobert kon daarop de overwinning binnenslepen.

Dit artikel delen:

140 Reacties

vevie 17 mei 2022 om 17:14

JAAAAA!!! Girmaaaayyy. Heerlijk! Mooie finale ook.

0
Jungle Man 17 mei 2022 om 17:23

Ben fan af van Girmay. Heeft enkel en alleen op het wiel van vdPoel gereden en zelf niks ondernomen. Hoewel dit is toegestaan, beetje lafjes gekoerst.

0
martini151 17 mei 2022 om 17:24

Hij heeft teamgenoten mee, hoeveel sprinters heb jij in jouw leven gezien die zelf gaatjes dichtheden op het moment dat er ploeggenoten waren?

0
Lindalid 17 mei 2022 om 17:45

Gaat nu wel makkelijker worden voor van de Poel. Wanty gaat nu rijden en hij kan meer afwachten en zijn ploeg sparen in het wiel van zijn schaduw. Hij heeft nu teveel alleen moeten doen op het eind. En daar is zijn schaduw net iets te goed voor.

0
uitdewaaier 17 mei 2022 om 18:24

Waar zijn al die ploeggenoten van v.d.Poel. Zelf gaten dichten en dan nog sprinten. Moeilijk verhaal toch.

0
madeinstars 17 mei 2022 om 17:15

Slim gereden van Wanty. VdP toch te ongeduldig.

0
vanSpringel 17 mei 2022 om 17:15

Jesi-christus, wat een prachtige sprint !

0
Murcia 17 mei 2022 om 17:16

Biniam laat zien dat hij echt wel wat meer kan dan volgen, wat een sprint perst hij eruit zeg. Daarnaast vakwerk van zijn ploeg die veel beter gestoffeerd is dan wat Matthieu om zich heen heeft hangen. Deze Girmay is echter een ongekend talent, daar gaan wij nog heel veel van horen.

0
fietsvriend 17 mei 2022 om 17:22

Mooie winnaar Birmay – wat een heerlijke sprint, en laatste 6km.

Toch wel echt een zwakte, de ploeg van MvdP. Daarbij opgeteld dat MvdP echt teveel met krachten smijt.

0
roeleur 17 mei 2022 om 17:31

Inderdaad, Wanty de betere ploeg dan Alpecin. Een getergde VdP probeert het dan maar alleen en verspilt daar teveel sprintkracht.

0
Tpinotfan 17 mei 2022 om 17:18

Prachtig gewerkt door het team en heel knap af gemaakt! Geweldig nieuws voor het wielrennen.

0
Koers 17 mei 2022 om 17:20

Kelderman 134x top 10 zonder winst :P
VDP had al iets te veel gedaan maar Girmay had ook een sterke sprint. Mooi slot van de etappe hoor met al die aanvallen.

0
Turtlehead 17 mei 2022 om 18:00

Ja, hoe dat nou kan daar snap je toch niks van.

0
Motta 17 mei 2022 om 17:20

Girmay, was het lekker heel de koers in het wiel van Mathieu.

0
djerkson 17 mei 2022 om 18:02

Mathieu heeft nog maar eens gewoekerd met zijn krachten. Precies dat komt hij tekort aan het einde. Wat een palmares had dat al kunnen zijn zonder al dat spierballengerol. Girmay gewoon slim gekoerst voor een neoprofje van 21.

0
meqadon 17 mei 2022 om 20:29

We zijn toch weer wat wijzer geworden. De schaduw van wout is mathieu. De schaduw van mathieu is girmay. Maar wie wordt de schaduw van girmay?

0
Sven.99 17 mei 2022 om 17:21

Hoop dat Girmay in de toekomst minder wieltjesplakker wordt. Maar met deze statuur gaat dat ook moeilijk worden want net als met Matje wil niemand met hem naar de meet gaan rijden.

0
Reutemeteut 17 mei 2022 om 17:21

Dit wordt echt het jaar van Landa!

0
vevie 17 mei 2022 om 17:22

Laten we het hopen. Zal echter heel lastig worden tegen Carapaz en Bardet.

0
De Capybara van de Conradkade 17 mei 2022 om 17:21

Wat tof! En wat een sprint!

Bini weet nu al waar MvdP niet van houdt, een lange sprint.

Dit jaar een Afrikaanse WK? Zou toch schitterend zijn.

0
TheBigShow 17 mei 2022 om 17:23

VdP had gewoon veel te veel energie verspild in de laatste kilometers. Heeft genoeg lange sprints gewonnen

0
Baard 17 mei 2022 om 17:21

Pozzovivo als meesterknecht!

0
martini151 17 mei 2022 om 17:22

Ik kom maar even hier lezen, hopende dat de trieste reacties hier niet voorkomen. Geweldige koers gezien, met een hele mooie winnaar. Enorm knappe sprint en het geluk dat hij een hele goede ploeg mee had.

Pluspuntje vind ik ook dat TJV 3 man in dit groepje had

0
Landeirovic 17 mei 2022 om 17:42

Het moet al laag gekomen zijn om 3 jumbo renners in deze etappe als een pluspunt te benoemen bij de 1e renners (30).

0
Turtlehead 17 mei 2022 om 18:01

… is meer dan Alpecin…

0
Westland95 17 mei 2022 om 17:22

Weer onnodig met krachten gesmeten, VDP.

0
xistnc 17 mei 2022 om 17:26

En weer was zijn ploeg niet goed genoeg – of toch in ieder geval te vroeg opgerookt.

0
klimmer99 17 mei 2022 om 17:37

Toch hou ik van zijn manier van koersen. Brengt altijd iets meer.

0
djerkson 17 mei 2022 om 18:02

maar levert alweer geen zege op…

0
TheBigShow 17 mei 2022 om 17:22

Enorm balen dit.

Van der Poel gewoon dom gereden. Anders had ie gewoon gewonnen. In de sprint wilde hij er ook te vroeg overgaan

Wanty wel erg sterk dit jaar.

Beetje jammer van de politieagent in de livechat. Beetje random

0
Lennimator 17 mei 2022 om 17:39

Helemaal mee eens!

Politiek correct geneuzel.

Straks zijn we als supporter ineens nationalist. Het moet niet erger worden…

Niet iedere sprinter zit zoveel kilometer constant in het wiel van een concurrent.

0
Baroudeur Baroudeur 17 mei 2022 om 17:54

Weer een reden zoeken waarom hij niet gewonnen heeft. Hij wordt gewoon op zijn waarde geklopt door iemand die sneller is en waarschijnlijk ook nog beter bergop rijdt. Gaat niet de laatste keer zijn dat hij geklopt wordt door deze klasbak.

0
TheBigShow 17 mei 2022 om 18:13

Oh net als de eerste etappe zeker?

En heb je de laatste 5km gemist ofzo… Ik zeg toch niets geks. Welke andere coureur zou nog tot zo'n sprint komen na al die aanvallen? Eerst reageren op een knecht van Girmay, daarna mee met Yates. Daarna zelf nog ervan doorgaan. Dan is het toch niet gek dat iemand denkt dat ie gewonnen zou kunnen hebben wanneer het verschil zo klein is….

En dat Girmay beter is bergop is pure speculatie. Hebben we nog niets van gezien. Wie werd er in Parijs-Nice bergop afgereden? Wie werd er in de E3 eraf gereden door van Aert en Laporte? Juustem

Daarbij is de Giro niet eens het hoofdoel van MvdP

0
Kopinkas 17 mei 2022 om 18:30

@TheBigShow
Paris-Nice en de E3, waar VDP niet eens op de deelnemerslijst stond. Sterke argumenten hoor.

0
Beer 17 mei 2022 om 18:31

“Anders had ie gewoon gewonnen.” Om het met de woorden van BigShow te zeggen: hahahahaha! Gewoon dubbel en dik geklopt.

0
TheBigShow 17 mei 2022 om 18:42

Kopinka…

Denk je niet dat we inmiddels een beeld hebben van hoe van der Poel zich verhoudt tegen renners die daar zijn gestart? Ik zou toch denken van wel, niet waar?

Het is een reactie op Baroudeur die zomaar een stelling poneert, waar helemaal niks voor te zeggen is en die geen argumenten benoemt. Waarom reageer je daar niet op dan?

0
meqadon 17 mei 2022 om 18:49

Als als als als als …

0
Beer 17 mei 2022 om 18:50

Baroudeur stelt het juist. Geen gewone die Girmay.

0
Baroudeur Baroudeur 17 mei 2022 om 21:33

Waarom wil Mvdp kost wat kost de sprint ontlopen? Als hij zeker is dat hij de snelste is, rekent hij toch gewoon op zijn sprint? Hij heeft ondertussen ook al door dat Girmay een stuk sneller is. En ja hij geraakt ook gemakkelijker een serieuze berg over, niet een Vlaamse kasseihelling, of ten minste nog niet.

0
TheBigShow 17 mei 2022 om 23:07

Om welke reden zijn alpenreuzen(neem aan dat je o.a. daar op doelt) in godsnaam relevant voor deze 2 heren? Daar zullen ze nooit hun successen behalen. En overigens, Girmay hoort bij lange beklimmingen bij de eerste lossers. Misschien bewust, maar uit niets blijkt dat ie daar in beter is dan Mathieu. Mathieu heeft in de jeugd ook resultaten behaald op langere cols. Zegt niets over hoe het bij de profs zal verlopen.

Waarom VdP per se de sprint wilde ontlopen? Hij dacht dat het een technische afdaling was en probeerde het op die manier.

Het was sowieso lastig want Wanty zat met 4 man en toen een van hen vertrok, volgde er geen reactie vanuit het peloton. VdP moest het dus zelf dichtrijden. Bij een volgende aanval was hij dus weer de lul geweest.

Ik zeg niet dat Mathieu per se de snellere is, maar normaal gezien zou hij na 200m in het wiel toch Girmay moeten kloppen. Maar zoals reeds gezegd; hij heeft in de laatste 8km veel extra inspanning geleverd. Ik snap niet dat het zo moeilijk is om te begrijpen dat zoiets je sprint afbot…

0
Quincy Adams 17 mei 2022 om 17:22

Zonde dat mvdp wegsprong. Maar mooi dattie het deed! Wat een lef. Helaas geklopt door een sprinter.

0
djerkson 17 mei 2022 om 18:03

Girmay is wel meer dan een sprinter.

0
Quincy Adams 17 mei 2022 om 19:35

Laat hem dan ook niet rijden als een sprinter

0
djerkson 17 mei 2022 om 20:14

Als het loont, waarom niet? Geef deze renner nog een jaar of 3,4 en hij zal koers maken in quasi elke klassieker. Een nieuwe Sagan als je het mij vraagt.

0
Quincy Adams 17 mei 2022 om 20:19

Lijkt me mooi! Maar vandaag was het vooral een sprintje trekken.

0
NCK17 17 mei 2022 om 17:23

Girmay echt een geweldige sprint gereden. Het lijkt me ook logisch om het wiel van je concurrent te volgen, dus ik vind dat gezeik overdreven.
Van der Poel heeft echt een betere ploeg nodig. Alpecin kan beter een van hun sprinters laten gaan en dan fatsoenlijke ondersteuning halen.

0
Koers 17 mei 2022 om 17:27

Hij brandt ze natuurlijk ook als eerste op, daar wacht de rest ook gewoon op. Hij moet het oplossen want hij is de beste. Misschien maar eens afdwingen dat een andere ploeg wat doet, al is dat pokeren natuurlijk. De vloek van de favoriet.

0
Maenhout 17 mei 2022 om 17:37

Er gaat er toch eentje weg? Neem dan een renner met tijdrit die ook flinke heuvels goed aankan. Het budget wordt groter en Soudal wil ook bekendheid buiten Vlaanderen.

0
dikkechaap 17 mei 2022 om 17:23

Op zich verliep de sprint vrij ideaal voor MvdP, maar hij koos er wel heel snel voor om ernaast te komen. Overmoed? Als hij langer in het wiel was blijven zitten was het wellicht nog spannend geweest. Hij was tenslotte in staat om er echt naast te komen.

0
Tuubke 17 mei 2022 om 18:10

Ik had eerder het idee dat hij iets te laat reageerde toen Girmay aanging. Hij zat op een gaatje, moest eerst naar het wiel toe en kwam niet verder dan ernaast. Volgende keer de zaak omkeren: de laatste kilometers in het wiel van Girmay.

0
dikkechaap 17 mei 2022 om 21:28

Ja dat was ook zo. Hij zat aanvankelijk iets te ver, kwam toen in het wiel maar koos er toen volgens mij te vroeg voor om er naast te komen. Bini ging zo vroeg aan dat MvdP nog een paar seconden extra pal in zijn wiel had kunnen zitten. Met die snelheid scheelt dat echt heel veel kracht. Hoewel Bini duidelijk de sterkste was in de eindsprint, had hij hem hier zomaar kunnen verliezen doordat hij van zover aan ging, met Mathieu ook nog eens in zijn wiel.

0
Jacco van Stierop 17 mei 2022 om 17:24

Zeer aantrekkelijke slotfase met de sprint tussen Girmay en Van der Poel als apotheose Bijzonder knap van Girmay om zijn snelheid tot het eind te behouden; goed voorbereidend werk van zijn ploeg, Pozzovivo lijkt ook helemaal opgeleefd in de flow, zou die ooit gedroomd hebben om lead-out te worden?

0
Handige Harry 17 mei 2022 om 17:25

Het is mooi dat van der Poel koers maakt maar dat kost hem wel de zege.
Samen natuurlijk met een belachelijk zwakke ploeg, die moeten echt een grote schoonmaak houden voor de WT.

0
platteprijs 17 mei 2022 om 17:25

Bouw- en Kelderman mooi van voren. Mooi werk van Wanty. Wat ik me wel afvraag, is of Van der Poel echt dacht dat hij in deze afdaling van zo’n grote groep kon wegrijden. Het wordt tijd dat Alpecin iemand in de ploegleidersauto zet die en Van der Poel in bedwang kan houden en die koersslim is. Helaas hebben ze zo iemand niet in dienst. Daarnaast heeft de ploeg gewoon heel goed gereden, maar opnieuw zit Van der Poel alleen in de finale. Daar schiet deze selectie toch tekort.

0
zwiggelbig 17 mei 2022 om 17:45

Adri is zo koersslim maar die heeft toch besloten dat hij zich niet gaat bemoeien met hoe vdp rijd en dat niet met hem bespreekt?

0
Vangenechten 17 mei 2022 om 17:25

Veni vidi bini!! Schitterende overwinning!

0
Paceline 17 mei 2022 om 17:26

Ik vind VDP een echt een heerlijke renner om naar te kijken, maar eerlijk is eerlijk. Het lijkt er steeds meer op of hij alleen maar koersen kan winnen als hij fysiek een klasse boven zijn tegenstanders staat. Hij lijkt toch echt steeds meer tekort te schieten op tactisch vlak en qua positionering. Als hij niet zo onzinnig met zijn krachten smijt en de koers wil dragen in de afdaling terwijl er teams met meerdere renners in de finale zitten wint hij de sprint wel. Kudos voor Bini.

0
madeinstars 17 mei 2022 om 17:29

Ronde van Vlaanderen en Dars door Vlaanderen niet gekeken blijkbaar.

0
Paceline 17 mei 2022 om 17:32

Toch wel, en daar kwam een stuk minder tactiek bij kijken

0
madeinstars 17 mei 2022 om 17:38

Nu weet ik zeker dat je niet gekeken hebt. Zeker niet naar Dwars dan.

0
Paceline 17 mei 2022 om 17:44

Wat jij wil. In een Vlaamse koers waarin een favorietengroep overblijft, er tal van hellingen in de diepe finale zijn of je de snelste bent (dwars door) is het stuk makkelijker om te winnen door gewoon hard te fietsen. In etappes als vandaag komt daar meer bij kijken. Als je dat niets snapt, kan ik concluderen dat je zelf nooit een koers hebt gereden of daar zelf altijd de beste was.

0
Monsieur Bendy 17 mei 2022 om 17:55

Op zich ben ik het met je eens dat hij vandaag maar ook zaterdag niet echt heel slim heeft gekoerst. Maar dat is ook niet altijd even makkelijk als je vd Poel heet. Neem nu dat groepje van 4 met yates en formolo die weg waren waar hij bij zat. Normaal werkt zo’n groep samen en blijven misschien wel weg, maar omdat hij erbij zit, doet niemand meer een trap extra (logisch ook) waardoor het een kansloze onderneming wordt,
Op deze manier kun je ook alleen maar winnen wanneer je er een stukje bovenuit steekt, wat nu eenmaal niet elke dag het geval zal zijn.

0
Handige Harry 17 mei 2022 om 17:56

Hij won de ronde van Vlaanderen van een sterkere Pogacar.
Jouw stelling klopt dus niet.

0
Tuubke 17 mei 2022 om 18:11

In de finale van een klassieker is het vaak man tegen man – en dat kan VdP prima aan. Maar nu had hij een tegenstander met een aantal ploegmaats, dat is toch echt heel anders koersen.

0
Romāns Vainšteins 17 mei 2022 om 17:26

Zeer leuke etappe met super finale.

MvdP op waarde geklopt, zijn poging tot wegkomen is wel enigszins weg te strepen tegen Girmay die het gat uiteindelijk dicht + het feit dat deze zijn spurt natuurlijk te vroeg aanging en een rood lopertje uitrolde. Denk trouwens dat van der Poel als wonderboy zijnde wel genieten kan van een soortgenoot.

0
Alfons Haavers 17 mei 2022 om 17:31

Zijn fans kunnen het iets minder smaken.

0
Romāns Vainšteins 17 mei 2022 om 17:38

Dat is genoegzaam duidelijk onderhand ja. Het gaat zelfs zo ver dat ze liever hun held als domkop wegzetten in plaats van zijn nieuwe angstgegner als mede wonderboy.

0
djerkson 17 mei 2022 om 18:18

Precies en jammer dat men gewoon niet kan toegeven dat er een man beter is. De duim van Vdp aan het einde van de sprint zei alles. Flauw om dan te spreken van een wieltjeszuiger etc. De winnaar is begot een eerstejaars prof. Het is er weinigen gegeven om met die status koersen te winnen, laat staan World-Tourraces.

0
Murcia 17 mei 2022 om 18:25

Girmay is veel meer dan de karikatuur van wieltjesplakker die sommigen op hem plakken. Dat moment toen MVDP wegreed in de afdaling nadat Biniam de bocht had gemist liet zien dat hij ook vuur in zijn donder heeft, hij reed zelf het gat dicht ipv op zijn ploegmaats te wachten. De sprint was ook gewoon superslim, een lange inspanning omdat juist daarop Matthieu te vangen is. Laat zien dat hij behalve bij het ontkurken van champagne een goed inzicht heeft wat er nodig is om te winnen.

0
TheBigShow 17 mei 2022 om 19:05

Oh, die 50 meter die Girmay op kop rijdt richting van der Poel streept dat weg…

Duidelijk

0
Alfons Haavers 17 mei 2022 om 19:09

Jouw schuimbekkende Mijn Matje is de allerallerbeste-reacties worden ook wel wat vermoeiend. Chill-pilletje geen optie hier?

0
TheBigShow 17 mei 2022 om 19:55

Ik zie niet in wat hier schuimbekkend aan is

0
roeleur 17 mei 2022 om 20:09

MvdP reed het gat op Nibali en daarna Yates dicht. Demarreert dan zelf. Alleen de laatste tien meter overbrugt Girmay solo op hem. Maar slim gereden en VdP doet gewoon weer wat teveel zonder ploegmaats.

0
Jooop 17 mei 2022 om 17:26

VDP had al moeite om naar het wiel te komen en Girmay bleef maar gaan, hele lange sprint. Niet gezegd dat VDP hier gewonnen had als hij minder energie had verspild. Girmay gaat gewoon in heel veel koersen een lastige klant worden voor VDP.

0
Niek en Bob 17 mei 2022 om 17:27

Schitterende finale! Ook knap dat Jumbo nog 3 man erbij heeft in de finale. Hopen op nog mooi dagsucces.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone