Giro 2021: Victor Lafay en Jefferson Cepeda verlaten ronde

vrijdag 28 mei 2021 om 18:30
Giro 2021: Victor Lafay en Jefferson Cepeda verlaten ronde

Victor Lafay - foto: Cor Vos

De Giro d’Italia heeft vandaag afscheid genomen van Victor Lafay (Cofidis) en Jefferson Cepeda (Androni Giocattoli-Sidermec). Beide renners kwamen vanochtend niet meer opdagen bij de start van de negentiende etappe naar Alpe di Mera.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Lafay zal, ondanks zijn opgave, met plezier terugkijken op zijn eerste Giro d’Italia. De 25-jarige klimmer van Cofidis bezorgde zijn Franse werkgever namelijk een prestigieuze ritzege in Guardia Sanframondi, door in de achtste etappe af te rekenen met zijn medevluchters. Het was voor Lafay bovendien ook zijn eerste op het hoogste niveau.

Cepeda heeft een minder gelukkige Giro achter de rug. De 22-jarige klimmer uit Ecuador begon nochtans met hoge verwachtingen aan de Ronde van Italië, na een knappe vierde plaats in de sterk bezette Tour of the Alps. Cepeda wist de hoge verwachtingen echter niet in te lossen: zijn beste prestatie was een 48ste plaats in de rit naar Cortina d’Ampezzo.

Tijdens de negentiende etappe naar Alpe di Mera konden we ook de opgave noteren van Gianluca Brambilla, die na een valpartij niet meer in staat bleek om zijn weg te vervolgen. Brambilla was alweer de veertigste uitvaller in deze Giro.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Deel Koeper 28 mei 2021 om 19:25

Toch verrassend dat Androni van de 3 Italiaanse wildcards veruit het minste heeft bereikt. Stiekem hebben ze eigenlijk bewezen waarom ze maar op het reservebankje zaten, pijnlijk voor Savio. Wordt volgend jaar weer een moeilijke zaak.

0
Dion 28 mei 2021 om 19:32

Bedankt voor de waardeloze tip die Cepeda heet ;-)

0
Geert Kroezen 28 mei 2021 om 20:03

Had hem er last minute uitgehaald. Zijn vervanger Champoussin is alleen niet echt veel beter haha

0
hardfietser 28 mei 2021 om 19:42

Tja ik ben er ook in getrapt. Vooraf had hij het over de witte trui en een ritoverwinning. Niets van dat al. Blijkt dat een grote ronde toch wat anders is dan zo’n koersje van 1 week.

0
Poeksel 28 mei 2021 om 19:44

Cepeda was niet helemaal fit aan het begin van de Giro toch? En blijkbaar nooit helemaal hersteld.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone