Giro 2021: Valter pakt roze in bergrit naar San Giacomo, ritzege is voor Mäder
foto: Cor Vos
donderdag 13 mei 2021 om 17:16

Giro 2021: Valter pakt roze in bergrit naar San Giacomo, ritzege is voor Mäder

De zesde etappe in de Giro d’Italia, met aankomst op de beklimming van San Giacomo, is gewonnen door Gino Mäder. De beloftevolle Zwitser van Bahrain Victorious bleef als vroege vluchter net uit de greep van de grote favorieten voor de eindzege. Attila Valter is de nieuwe drager van roze trui.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De eerste verschillen in het algemeen klassement waren al gemaakt, maar op de zesde dag van de Giro d’Italia stond de eerste (echte) aankomst bergop op het programma. Over een afstand van 160 kilometer reden de renners van de Grotte di Frasassi over twee gecategoriseerde beklimmingen naar de top van de vijftien kilometer lange San Giacomo, even buiten Ascoli Piceno. Een berg die in 2002 ook al diende als finishklim in de Giro.

Zonder Mikel Landa, Joe Dombrowski, Pavel Sivakov en François Bidard, allemaal slachtoffers van de chaotische en gevaarlijke finale van de vijfde rit naar Cattolica, begon het peloton omstreeks 12.40 uur aan een nieuwe etappe in deze Ronde van Italië. Na het zwaaien van de vlag bleken veel renners gemotiveerd om de ontsnapping van de dag te halen. Het peloton was echter niet zinnens om, in tegenstelling tot gisteren, de vluchters zomaar de ruimte te geven.

foto: Cor Vos

Razende vaart 
Na goed tien kilometer zagen we een eerste vluchtpoging van onder meer Peter Sagan, voormalig rozetruidrager Filippo Ganna, Harm Vanhoucke, Bauke Mollema en Alberto Bettiol. Deze renners maakten deel uit van een omvangrijke kopgroep, maar in het peloton probeerden de mannen van Israel Start-Up Nation de scheve situatie recht te zetten. Bettiol (achtste op 1:37 van Alessandro De Marchi) was namelijk een gevaarlijke klant voor het roze en dus ging dit avontuur niet door.

Het tempo bleef onverminderd hoog in de openingsfase en na goed 25 kilometer zagen we een nieuwe poging van Jimmy Janssens (Alpecin-Fenix), Matej Mohoric en Gino Mäder (Bahrain Victorious), Simone Ravanelli (Androni Giocattoli-Sidermec), Simon Guglielmi (Groupama-FDJ) en de ervaren Dario Cataldo van Movistar. Deze renners wisten na wat aandringen een halve minuut uit te lopen op het peloton en dit was het sein voor Mollema om de sprong te wagen.

Wel of geen chasse patate? 
De Nederlander van Trek-Segafredo probeerde samen met Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) het laatste gaatje te overbruggen, maar het verschil bleef lange tijd schommelen rond de twintig à dertig seconden. Het peloton, aangevoerd door Israel Start-Up Nation, reed inmiddels vier minuten in het krijt en gaf zijn zegen aan de vroege vluchters. En Mollema en Bouchard? Die waren nog altijd in de achtervolging op de zes koplopers.

foto: Cor Vos

Heel even leken de twee achtervolgers bezig aan een klassieke chasse patate, maar Mollema en Bouchard weigerden het bijltje erbij neer te gooien en na goed dertig kilometer afzien was er dan toch sprake van een kopgroep van acht renners. Hiermee leek de wedstrijd in een eerste beslissende plooi te vallen, ook al omdat er vanuit het peloton geen aanstalten werd gemaakt om het gat te dichten. Het verschil liep op tot meer dan vijf minuten.

INEOS Grenadiers met een putsch 
De Zwitserse klimmer Gino Mäder mocht zich op een gegeven moment virtueel leider noemen, aangezien de renner van Bahrain Victorious de dag begon met een achterstand van 3:58 op rozetruidrager De Marchi. Op de Forca di Gualdo, de eerste gecategoriseerde beklimming van de dag, kwam Bouchard als eerste boven en dit leverde de Fransman vijftien welkome bergpunten op. Ook Mollema wist nog vier bergpunten te sprokkelen.

In de natte en daardoor verraderlijke afdaling van de Forca di Gualdo was het opeens alle hens in het peloton. INEOS Grenadiers, de ploeg van Egan Bernal, besloot vol door te trekken in de afzink en wist het peloton volledig uit elkaar te rijden. Verschillende groepjes probeerden nog angstvallig terug te keren, maar de Britse sterrenformatie was niet van plan om het tempo nog te laten zakken. Een van de slachtoffers: roze trui De Marchi.

foto: Cor Vos

De Italiaan zat veel te ver op het moment dat INEOS Grenadiers de boel uiteen reed en was plots op achtervolgen aangewezen. Evenepoel, Carthy, Vlasov, Yates, Bardet… De meeste klassementsrenners waren echter wel bij de les en wisten zo de eerste schifting te overleven. De voorsprong van de acht koplopers was inmiddels geslonken tot ongeveer twee minuten en dus leek de ritwinnaar in de groep der favorieten te zitten.

Aantrekkelijke finale 
Eenmaal op de top van de Forca di Presta ging het in een rotvaart naar de voet van de vijftien kilometer lange slotbeklimming. In de spits van de koers nam meesterdaler Mohoric de boel op sleeptouw en de Sloveen wist samen met Mäder weg te rijden van de overige medevluchters, al wisten Cataldo en Mollema na enige vertraging weer aan te sluiten. Bettiol, Bardet en Giulio Ciccone besloten dan weer weg te springen uit de groep aangevoerd door INEOS.

Van voren besloot Mohoric zich volledig weg te cijferen voor ploegmaat en betere klimmer Mäder en door het harde labeur van de Sloveen kwam de groep-Bernal geen sikkepit dichter. Ook de achtervolgende groep met Bardet, Bettiol en Ciccone bleef hangen op een tweetal minuten, ook al omdat de twee Italianen onderweg aan het bakkeleien waren. Deze tegenaanvallers werden nog voor de slotklim gegrepen door de tweede groep met daarin alle favorieten.

foto: Cor Vos

Strijd tussen de vluchters: Mäder soleert naar zege
Mohoric, Mäder, Mollema en Cataldo begonnen met een bonus van drie minuten aan de eerste stroken van San Giacomo. Op deze slotklim (15,5 km aan 6,1%) liet de moegestreden Mohoric het lopen en was het aan Mäder om zijn twee medevluchters te lossen. Op vijf kilometer van de top begonnen de drie koplopers aan de steile pentes van de beklimming en barstte de strijd om de ritzege los. Mäder was de eerste renner die versnelde.

De beloftevolle Zwitser ging aan op 3,3 kilometer van de top en reed meteen weg bij Mollema en Cataldo. De Nederlander en Italiaan bleken niet in staat om Mäder bij te benen en verloren steeds meer terrein. Die laatste wist in de laatste kilometer stand te houden en boekte zo zijn eerste grote zege als wielerprof.

Strijd tussen de klassementsrenners
In de groep der favorieten werd het tempo opgedreven door de mannen van INEOS Grenadiers. Een beresterke Filippo Ganna nam de eerste kilometers voor zijn rekening en wist de groep op een lint te trekken. Met nog meer dan tien kilometer te klimmen was George Bennett de eerste klassementsrenner die moest passen. De Nieuw-Zeelander, de onbetwiste kopman van Jumbo-Visma, wist met hulp van Koen Bouwman echter nog een keer terug te keren.

Op de steilere stroken werden de mannen van INEOS Grenadiers afgelost door de troepen van Deceuninck-Quick-Step. De Belgische formatie had overduidelijk plannen met kopman Evenepoel en dus was het aan Masnada om een strak tempo op te leggen. Daniel Felipe Martínez vond het echter niet snel genoeg gaan en de Colombiaan reed weg uit de favorietengroep, om zo als mogelijke springplank te dienen voor zijn kopman en landgenoot Bernal.

foto: Cor Vos

Bernal en Evenepoel doen goede zaken, Valter pakt roze trui
Inmiddels was het aan Almeida om de groep nog wat verder uit te dunnen en zijn tempoversnelling bleek funest voor Jai Hindley. De nummer twee van vorig jaar kon niet volgen en verloor ook vandaag weer kostbare seconden voor het klassement. Waar Hindley moest passen, besloot Bernal zijn kaarten op tafel te gooien. De Colombiaan nam Ciccone en Evenepoel mee in zijn spoor en ook de andere favorieten konden, zij het met enige vertraging, weer aansluiten.

Bernal bleef echter de pedalen geselen en alleen Evenepoel, Ciccone en Dan Martin bleken in staat om de Tourwinnaar van 2019 te volgen. De vier klimmers kwamen in de laatste kilometer bijzonder dicht bij Mäder, maar slaagden er niet meer in om de solerende Zwitser in te rekenen. In de strijd om de overige bonificatieseconden werd Bernal tweede, voor Martin en Evenepoel. Die laatste leek echter wel de roze trui te pakken.

In de achtergrond wist Attila Valter, de jonge Hongaar van Groupama-FDJ, echter de schade te beperken en zo de roze trui over te nemen van De Marchi. Evenepoel is nu de nieuwe nummer twee op elf seconden van de jonge Valter. Bernal is nu derde, Vlasov en Louis Vervaeke maken de top-5 vol.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine
215 Reacties
Sorteer op:
13 mei 2021 17:35
Deze jongens moeten natuurlijk nu wel het verschil maken, want de gevreesde derde week van Hindley zit er nog aan te komen.
13 mei 2021 17:35
Haha, over een renner die bijna al z'n zege's solo heeft behaald, kansloze reactie.
Zeer verstandig gereden met het oog op wat nog moet komen.
13 mei 2021 17:36
Enkele jaren geleden kleurde Nederland roze en dat vond ik als Belg geweldig toen...
13 mei 2021 17:37
Leuk dat de redactie zo fan is van Valter dat zijn gooi naar roze als belangrijkst gemeld wordt.
    13 mei 2021 17:50
    Hehe, leuke tongue in cheeck. Wel sneu voor WF dat de url van dit artikel niet meer aangepast kon worden :-)

    Edit: hebben ze toch wel 'evenepoel' vervangen door 'valter' zeker, de geniepigaards!
    13 mei 2021 18:03
    Ik herinner me nog een lelijke val van Valter op het WK (tijdrit?) voor beloften en voor de rest een vrij onopgemerkte passage bij CCC. Mooi voor zo een jonge kerel, kan een start zijn van een goede carrière.
13 mei 2021 17:37
Nou,Evenepoel ‘Loon der lafheid’? Geen roze, want geen trap extra gedaan?
Lijkt me een aardige kop voor in een Belgische krant of wielersite ;)
13 mei 2021 17:38
Als je als commentator maar op 1 ding gefixeerd bent, dan mis je al het andere. Roze al meteen vergeven aan Evenepoel, omdat commentatoren met oogkleppen kijken. Alsof er geen andere renners mee doen. En nu las ik zelfs ergens dat Valter het roze heeft "afgesnoept" van San Remco. Het moet niet gekker worden...

Ik zal wel een ouwe zeikzak zijn als het om dat soort dingen gaat. En waar ik nog ergens begrip heb voor verblinde fans, verwacht ik van reporters toch net wat meer afstand.

En verder: mooi dat Mader het gered heeft. Een pleister op de wonde na gisteren. En jammer voor Qhubeka dat hij daar weg is gegaan, want dit zat eraan te komen. Mohoric gaat er ook nog wel eentje oprapen als die zo sterk blijft fietsen.
    13 mei 2021 17:41
    Ik moet zeggen dat het slotkwartier met Remco, Remco, Remco, Remco vervelend was, maar het voorafgaande uur met Bauke, Bauke, Bauke, Bauke was niet veel aangenamer.
    13 mei 2021 17:42
    Dat valt reuze mee vandaag Michel! Een soort van Wiedergutmachung?
    13 mei 2021 17:53
    @Nonkel Jef,
    De dag is nog lang, en we hebben de reactie van de "Keffer van Schepdaal" zelf nog niet gehoord. Wie weet dat hij wel een verhaal op gaat hangen dat hij wel beter kon, maar het allemaal wel prima vond zo. Dat ie die de kruimeltjes bewust aan Bernal gaf, of niet een Roglicje wilde doen met Mader. Dat ie Valter beter vindt staan in roze, en dat hij liever in het wit rond rijdt omdat het beter past bij zijn broekje....

    Dus prijs de dag niet voordat het avond is ;-)
    13 mei 2021 18:03
    Voor de grap vandaag de hele etappe gekeken met een tellertje in mijn hand en een klik gegeven als van Belleghem het woord Evenepoel in de mond nam: 1214 keer.
    13 mei 2021 18:11
    In het interview voor de koers zei REV dat de slotklim nog niet steil genoeg was. Het was er inderdaad aan te zien, kon zo makkelijk mee. Hij lijkt met de dag zelfs beter te worden, lekker!
    13 mei 2021 18:24
    Blij dat je een leuke vrije namiddag had, Franco!
    13 mei 2021 18:41
    @franco
    ritje van een goeie 4 uur, met een neutrale zone en finish erbij zal het wel een uitzending van 5 uur geweest zijn.
    Dan is 1214 keer:
    242 keer per uur
    4 keer per minuut
    1 keer per 15 seconden
    Ik zou mijn klikkertje eens nakijken. (en dan heb ik het nog niet over het feit dat er al anderhalf uur wegvalt aan reclame iedere dag)
13 mei 2021 17:39
Klopt Limal en oprechte vreugde en enthousiasme is ook erg leuk. Dit gaat veel verder en het irriteert me. Er is ook geen enkel argument dat mij van gedachten verandert hoor.
13 mei 2021 17:39
Waarom maak je je zo druk man? :) Het zijn heus niet alle Belgen die er zo een spel van maken. We zijn heel blij dat er nog eens een Belg meedoet om de knikkers, maar Het zijn de kranten vooral die alles opkloppen, en ja dat is er wat over. Maar lees dat dan niet zou ik zeggen. Op Europsort valt dat trouwens heel goed mee hoor. Kroon heeft het minstens even vaak over Mollema gehad vandaag, als zijn Belgische collega over REV.
En ik zie hier toch vooral een stuk meer mensen die negatief en gefrustreerd over REV praten ( voor wat voor reden dan ook), dan Belgen die overdreven euforisch en extatisch doen.
13 mei 2021 17:43
Nonkel, ik zit heerlijk op de bank, languit hangend met een La Chouffe. Ik maak mij niet druk hoor :)
13 mei 2021 17:43
Fantastische rit! Mooi dat Mäder nog net uit de greep van de favorieten bleef, dik verdiend na al het werk van Mohoric. Bernal was weeral de sterkste klassementsrenner, ik hoop echt dat zijn rug het houdt. Als de conditie van Remco breed genoeg blijkt te zijn (hele grote als), dan kunnen we nog mooie duels krijgen. Met een handvol anderen dat ook zeker nog niet mag afgeschreven worden natuurlijk.

Ook blij dat ik naar de Britse Eurosport aan het kijken was - Rob Hatch had het zoals vanouds meteen goed gezien, Valter in het roze. Maar kom, de fout van de Belg op Eurosport geeft de anti-REVs toch weer iets om op te focussen nu Remco zelf niet door het ijs zakte ;-p
    13 mei 2021 17:59
    Eens Limal, goed werk van Hatch.
    13 mei 2021 18:43
    Ik heb noodgedwongen op de Duitse Eurosport gekeken, en daar waren ze ook een stuk voorzichtiger aan de finish. En overigens in hun commentaar een stuk objectiever: wel oog voor de favorieten, maar niet tot in het idolate.

    Best te pruimen, die Duitsers (maar ook daar veel reclame)...
    13 mei 2021 22:44
    Ik kijk en luister al maanden alleen nog maar naar de ENG talige ES. ADD Free nog wel, dus met meer kans op REV klikken. Oh nee, dat is bij Hatch cs mooi in balans :-)
13 mei 2021 17:44
Bernal veruit de sterkste , ik denk daalijk op de klimmen boven de 2000 meter of met stijlere percentages , en zijn explosiviteit. Dat als hij gelijk een gat slaat van 10 meter dan rijden ze hem niet meer dicht . Remco netjes ik denk dat hij in week 3e te kort gaat komen zeker na 9 maanden geen koers . Anders mogen we daar onze twijfels ook sterk over heen trekken in vergelijking wat pogacar over zich geen krijgt .
    13 mei 2021 17:48
    Wordt een spannende tweestrijd: verdachte Belg tegen verdachte Jumboklopper.
    13 mei 2021 17:56
    WernerFranke: iemand die talent heeft en aan de top staat van een sport is dus de facto verdacht? Ik vraag me af of je zo denkt over alle toppers in alle sporten ;-)

    Btw: Mathieu VDP (schitterende renner) wint bijna alle veldritten waar hij aan deelneemt, wint een groot percentage wegritten, gaat voor een Olympische titel MTB in Tokio (ik denk dat er veel blij zijn dat hij zich niet op het baanwielrennen stort :-) ). Is hij dan ook verdacht voor jou?
    13 mei 2021 18:07
    Ik vind ze beiden fantastische talenten en verdenk niemand, ik zeg het maar vanuit forumperspectief.
13 mei 2021 17:44
Klasse van Valter! Zo jong en dan al in het roze!
13 mei 2021 17:44
Begrijp ik, maar ik ben liever pro dan contra, liever supporter dan anti-supporter.
Ik was super tevreden met de winst van Taco en als morgen Bauke wint spring ik ook een spreekwoordelijk gat in de lucht :-)

(Ik hoop trouwens ook dat het Nederlands elftal zich plaatst voor het WK voetbal :-)) )
13 mei 2021 17:47
Marik, keer op keer bewijs je dat je je eigen (anti-)nationalisme met hele grote oogkleppen bekijkt. Maar inderdaad, geen argument van buitenaf gaat dit veranderen.
13 mei 2021 17:48
Geinig dat FDJ het roze pakt, nog zo'n ploeg die bij het vertrek toch als relatief waardeloos werd gezien.
    13 mei 2021 17:50
    Inderdaad mooi!
    13 mei 2021 19:09
    Inderdaad. Pinot deed niet mee en de ploeg werd afgeserveerd door een paar forumleden.Ze konden zich beter terugtrekken en ruimte maken voor een Italiaanse proconti.
13 mei 2021 17:49
Dank je wel Limal, scheelt een hoop reacties over en weer.
13 mei 2021 17:53
Zoveel haat hier tegenover Evenepoel.... Sommige reacties zijn hier gewoon walgelijk. Als Belg kan ik zeggen dat er hier voor Dumoulin enorm veel sympathie was toen hij de Giro won...
    13 mei 2021 17:58
    Dat is dan ook een andere persoonlijkheid en hij reed voor een andere ploeg. Overigens is "haat" nogal een groot woord, veel mensen pruimen hem gewoon niet zo goed en dat wordt mede veroorzaakt door de overkill van de media en de eerder genoemde zaken.
    13 mei 2021 18:06
    Dat klopt niet, wat ik me kan herinneren was dat vrijwel alle Belgen hier op het forum Dumoulin de meest overschatte renner noemde en zeiden dat zijn overwinning puur geluk was door het feit dat het de makkelijkste Giro was allertijden. En ook dat het hem de laatste keer zou zijn dat hij ooit op het podium zou eindigen want zodra er echte bergritten kwamen dan moest TD schreeuwen om zn moeder. Dus wat jij zegt slaat kant noch wal.
    13 mei 2021 18:07
    Precies Reusjen, bij mij geen haat, enkel lichte afkeer. Maar dat komt vooral door de heisa er omheen.
    13 mei 2021 18:08
    Tja het zullen lange en zure tijden worden voor die mensen moet je maar denken. En idd, hier in Vlaanderen zijn de Nederlandse renners best geliefd en wordt het hen ook gegund. Ik heb in het verleden ook al best voor de Molleman gesupporterd in Lombardije of in de Tour. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.
    13 mei 2021 18:11
    Djerkson ik supporter voor Benoot, Merlier, Philipsen, De Gendt en zo kan ik wel even doorgaan. Mij wordt door mensen hier oogkleppen verweten, maar het zijn de eigen tunnelbrillen die ze op hebben.
    13 mei 2021 18:17
    Je moet het niet downplayen Reusjen. Het ging zelfs zo ver dat hem een valpartij in de eerste beste afdaling werd “gegund”. Dat lijkt toch echt wel op haat.
    Ik denk trouwens dat het eerder een België-Nederland is voor sommigen onder ons. Getuige de toch ook wel vaak negative teneur tegenover de immer sympathieke Wout Van Aert. Sommige mensen haken nu eenmaal hun eigen ego vast aan de nationaliteit en dus ook de nationaliteit van renners. Goed voorbeeld daarvan is Michel Wuyts. Die vind ik zelf ook verschrikkelijk irritant en soms zelfs genant, maar dat is nog geen reden om dan op de renners die hij verafgood te gaan afgeven. Of wel misschien?
    Op dit forum hangen zeker ook mensen rond die door de nationaliteit heen kunnen zien en genieten van de geweldige prestaties die geleverd worden.
    13 mei 2021 18:27
    @Nonkel: klopt, het chauvinisme van Wuyts is er soms echt wel over. Zakelijke objectiviteit à la Ivan Sonck is ook maar niks maar alles door een zwart/geel/rode bril zien hoeft ook niet. Wat me nog meer ergert: hij is de eerste om landgenoten op te hemelen, maar ook de eerste om ze neer te sabelen.
    13 mei 2021 19:01
    Dumoulin heeft nooit iets over zijn collega s gesproken of in een kwaad daglicht gezet. Evenepoel meerdere keren net als zijn baas. Dat is het verschil.
    13 mei 2021 20:09
    @Pol: ik meen mij andere dingen te herinneren tov Nibali, tot zelfs een excuus van Dumoulin toe.
    13 mei 2021 21:13
    @Nonkel Jef
    Ik geloof best dat zo'n opmerking hier wel eens gepasseerd is, maar dat betekent niet dat het de norm is. Dat Evenepoel niet populair is in Nederland komt denk ik vooral door het gedrag dat hij laat zien. De kwestie Jakobsen heeft daarin ook zijn sporen nagelaten.

    Wat betreft Wout van Aert is er sinds hij voor Jumbo-Visma rijdt wel iets veranderd in hoe er in Nederland naar hem gekeken wordt, maar volgens mij werd hij altijd al best wel gewaardeerd om zijn harde werken, weinig klagen, veerkracht en vooral omdat het een relaxte, normale gast is(gebleven). Uiteraard zien (of zagen) veel Nederlanders liever Van der Poel winnen en dat zorgt soms voor wat wrijving bij fans van de tegenstander.

    Waarschijnlijk komt het van twee kanten, veel fans van Evenepoel hier op WF lijken het moeilijk te vinden als er kritisch naar hem gekeken of over hem geschreven wordt. En dat is dan weer olie op het vuur voor de mensen die kritiek leveren.
13 mei 2021 17:53
Mooie zege van Mäder, zag er sterk uit, en een geweldige opsteker voor zijn ploeg na gisteren.
Bernal lijkt van zijn rugproblemen te zijn verlost zo te zien.
Leuk voor Valter, die roze trui, mooie beloning voor zijn manier van rijden.
13 mei 2021 17:55
Ik zei het eigenlijk al nadat hij zo lullig voorbij geknald werd door Roglic in Paris Nice , motiveert alleen maar meer. Zeer verdiende zege van de sterkste man vooraan met geweldige steun van zijn ploeggenoot natuurlijk.

Verder : Ineos zal de aankomende ritten wellicht wat meer het finale-initiatief bij QS leggen want vandaag eten die zowel in de forcing als de einddemarrage hun bordje leeg. Bernal en Evenepoel zijn fraaie, gewenste tegenstanders maar de giro is nog zo open als de ziel van van Aert nadat hij bij Jumbo kwam.
13 mei 2021 17:59
Twee dingen mbt Deceuninck-Quick Step... Ten eerste vermoed ik dat Lefevere de ploegleider van BikeExchange gaat aanklagen voor poging tot moord. Ten tweede slaagt hij er altijd in met zulke toprenners ze heel vaak ontzettend laf te laten koersen. Ja, het is geslepen, ja het is succesvol, maar je renners worden er nooit heel populair mee. Evenepoel is wel een klasbak. Benieuwd of hij het in de laatste week ook kan. Interessante Giro want ook van Bernal is gezien z'n lichamelijke ongemakken nog niet zeker of ie de Giro op goed niveau kan uitrijden.
    13 mei 2021 18:15
    Laf? Remco heeft al zijn overwinningen solo binnengehaald, waaronder een solo van 50 km in de Ronde van Polen.
    13 mei 2021 18:32
    Quickstep laf koersen, dat is een goeie, man man, je leest hier soms toch iets.
    De solo's van Evenepoel, de solo van Asgreen in E3, Bennett als topspurter mee in de ontsnapping in GW tot overgeven toe, Gilbert en Boonen in de Ronde op 100km van de meet aanvallen, solo's van Terpstra, ... de lijst is eindeloos.
    13 mei 2021 18:51
    Een straf voor het onbenullig aanrijden van een renner lijkt me wel gepast. Echt schandalig en wat mij betreft het moment van de dag.

    Voor de rest leuke etappe gezien met een sterke Bernal en fris ogende Evenpoel. Dit kan nog een spannende koers worden, want ook de rest staat nog niet ver.
    Grootste tegenvaller: Bennett.

    Het commentaar op ES vind ik matig. Van Bellegem is eigenlijk niet heel fijn. De hele dag bijnamen roepen wordt irritant. En het programma erna houd ik voor gezien. Slecht geluid en een vervelende stem van de presentator.
13 mei 2021 18:01
Een beetje aardig voor elkaar, het was een mooie wielerdag, met als hoogtepunten het terugkomen van Mollema, de INEOS-waaier en de glorie van Mäder en Valter.
13 mei 2021 18:02
Van de twee topfavorieten vooraf zien we Bernal veel doen in de eerste week. Is dat verstandig of houdt hij genoeg over? Simon Yates zien we nauwelijks op het eerste plan. Is dat volgens een plan (van geleidelijker beginnen dan voorheen) of kan hij niet beter? Evenepoel rijdt momenteel prima (soepel) mee, van hem vraag ik me af hoever zijn krachten reiken in een grote ronde.
    13 mei 2021 18:08
    Goede vragen. Ben vooral benieuwd waar Yates mee bezig is. Te hard van stapel lopen is niet verstandig, maar kijkt hij nu niet teveel de kat uit de boom. (heerlijk, die ouderwetse clichés!)
    13 mei 2021 18:24
    In verband met Yates stelde ik mij na de Tour of the Alps al de vraag of die niet te vroeg in vorm was. Langs de andere kant zijn de twee klimritten tot dusver gereden in koude, natte omstandigheden. Het zou dus zomaar kunnen dat Yates, Vlasov en enkele anderen weer opleven wanneer het wat warmer is.
13 mei 2021 18:04
Verdomd Valter.
Verdomd Vervaeke.
Verdomd Serry.
Verdomd mooie rit.
13 mei 2021 18:05
Zoals hier al eerder aangegeven, opvallend dat naast Bernal en Evenepoel alleen Martin en Ciccone meekonden.

Of het vervolg van deze Giro gaat heel saai worden omdat men zich neerlegt bij de suprematie van INEOS en DQS... of we gaan nog allerlei aanvallen en coups zien van bijvoorbeeld Astana en EF.

En Bennett... Tja... Verliest hier meer dan 7 minuten.
13 mei 2021 18:09
Het is wel erg tenenkrommend hoe veel Nederlanders zich laten kennen nu er een Vlaming als groterondetalent doorbreekt. Zo zie je maar dat Calimero internationaal is.
    13 mei 2021 18:27
    Tja, eigen schuld van de Belgische media. De meeste Nederlandse wielerfans zijn nu al Evenepoelmoe.
    13 mei 2021 18:43
    @nick
    Volgen de Nederlanders de Belgische media dan zo op de voet? Kan me als Belg niet meer herinneren dat ik ooit nog een NLse krant las of naar de NOS keek.
    13 mei 2021 18:49
    Sowieso beetje raar. Actief gaan zoeken naar alle nieuwtjes over Evenepoel om dan te kunnen klagen dat je overal alleen maar met Evenepoel wordt geconfronteerd. Dan op 25 plekken gaan declareren dat de obsessie met Evenepoel vervelend begint te worden is. En overal keihard gaan roepen dat je DIE AANDACHT VOOR EVENEPOEL beu bent.

    Die types die nu zitten te hopen dat Don Patrick iets komt vertellen zodat ze kunnen vinden dat Patrick zijn bek moet houden (in de hoop dat hij nooit zwijgt).
    13 mei 2021 19:07
    Het is gewoon schijnheilig masochisme om maar wat artikeltjes op te zoeken die reetveren op voorraad hadden en daar vervolgens over te gaan klagen. Maar goed, als Evenepoel zo goed blijft treedt automatisch het Stockholmsyndroom op waar volgers als loodsmannetjes zich in het kielzog van de beste renner scharen.
    13 mei 2021 19:19
    Wie schreeuwt heeft pijn moet je maar denken!

Reacties zijn gesloten.