Giro 2021: Nizzolo en Pozzovivo voeren Qhubeka ASSOS aan

vrijdag 30 april 2021 om 15:28
Giro 2021: Nizzolo en Pozzovivo voeren Qhubeka ASSOS aan

foto: Cor Vos

Europees kampioen Giacomo Nizzolo en Domenico Pozzovivo zijn de speerpunten van Qhubeka ASSOS in de Giro d’Italia. De Zuid-Afrikaanse formatie maakte vandaag de Giroploeg bekend.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Nizzolo won al twee keer het puntenklassement, maar wacht nog altijd op zijn eerste etappezege. Daar wil de Italiaan dit seizoen verandering in brengen. Hij krijgt daarbij steun van Max Walscheid, Bert-Jan Lindeman en Lukasz Wisniowski. “De Giro is voor mij een van de belangrijkste koersen van het jaar en dit jaar vooral, omdat ik de Europese trui draag. Om twee keer de puntentrui te winnen was al erg speciaal en nog altijd maakt het me blij en trots. Dit jaar wil ik met name een etappe winnen en dan zie ik wel hoe ik me tijdens het verloop van de koers voel.”

Pozzovivo gaat op voor zijn vijftiende Giro, zijn 21e grote ronde in totaal. De 38-jarige renner gaat op zoek naar dezelfde grote vorm die hij in 2020 liet zien. “Om voor de vijftiende keer aan de start van de Giro te staan is iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden toen ik met koersen begon. Mijn doel is een plaats in de top tien van het algemeen klassement, ook al zoek ik nog naar mijn beste vorm nadat ik onlangs nog ben geopereerd. Toch merkte ik al veelbelovend gevoel in de afgelopen wedstrijden.”

Victor Campenaerts heeft zijn zinnen gezet op de 8,6 kilometer lange openingstijdrit in Turijn en de afsluitende tijdrit in Milaan. “De Giro volgt snel op de klassiekers, wat geweldig is. Met Pozzovivo voor het klassement en Giacomo voor de sprints hebben we geweldige mogelijkheden met deze ploeg. Ik reed afgelopen jaar twee keer naar de podiumplekken en heb dit jaar een belangrijke rol voor de ploeg, maar wellicht krijg ik ook de kans om wat van mezelf te laten zien – afhankelijk van het koersverloop.”

Selectie flag-za Qhubeka ASSOS voor Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)
flag-be Victor Campenaerts
flag-ch Kilian Frankiny
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-it Domenico Pozzovivo
flag-ch Mauro Schmid
flag-de Max Walscheid
flag-pl Lukasz Wisniowski

Dit artikel delen:

7 Reacties

Titaantje 30 april 2021 om 15:32

Ben benieuwd of Campenaertts eindelijk is een tijdrit kan winnen. Zal lastig zijn met Ganna ook aan de start

0
KV 30 april 2021 om 15:36

Nee hoor. Heeft zich de laatste tijd ook minder toegelegd op het tijdrijden en het viel al vaak tegen als hij dit wel deed, dusja…

0
hartstikkebedankt 30 april 2021 om 15:40

Pelucchi de ‘lead-out’ van Nizzolo kan ook weer de prullenbak in. Wellicht ook uit vrees voor een vroege OTL? Alsnog zou Nizzolo die etappe toch eens moeten kunnen pakken.

0
Titaantje 30 april 2021 om 17:10

Nizzolo had een lekker voorjaar, maar de sprints zijn minder scherp dan in 2020. Het blijft toxch iemand die moeilijk wint. Tegen Ewan (eerste 2 weken), Sagan en Merlier (goed in vorm dit jaar) zal het wederom lastig worden.

0
Vinyakke 30 april 2021 om 15:59

“Dit jaar wil ik met name een etappe winnen en dan zie ik wel hoe ik me tijdens het verloop van de koers voel.“

Wat is dat toch altijd met die “met name” op deze website? Welke toegevoegde waarde heeft die nog in een zin als je het ook gewoon kan weglaten? Ik vind dat vrij storend, kan me ook niet voorstellen dat dit zo uit de mond van een Italiaan komt ;)

0
Wheely 30 april 2021 om 16:07

Dat een Italiaan “in particolare” zegt kan ik me dan weer wel erg goed voorstellen, met name Nizzolo.

0
hardfietser 30 april 2021 om 19:28

Blijf het een apart verhaal vinden, Nizzolo bij een Afrikaanse ploeg. Maar hij zal er wel goed betaald krijgen en vaak als de eerste sprinter uitgespeeld worden omdat er behalve Walscheid weinig concurrentie bij die ploeg is. Pozzovivo voor de Zubeldia Award dan maar? Zou mooi zijn want dan kan hij nog een grote neus opzetten richting Bahrain waar hij wel heel lullig door het achterraampje moest vertrekken na een slepende blessure waar hij volgens mij niets aan kon doen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone