Giro 2021: Natnael Berhane maand langs de kant met sleutelbeenbreuk

maandag 24 mei 2021 om 14:25
Giro 2021: Natnael Berhane maand langs de kant met sleutelbeenbreuk

foto: Cor Vos

Natnael Berhane is ongeveer een maand uit de roulatie. De Cofidis-renner was zondag betrokken bij de zware valpartij in de Giro d’Italia en liep daarbij een schouderblessure op. Onderzoek wees uit dat het om een sleutelbeenbreuk ging. Daaraan wordt Berhane maandag nog geopereerd in het ziekenhuis van Pisa.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik was echt in een goede vorm en wilde graag mee in de ontsnapping, maar het peloton was erg zenuwachtig en het ging heel hard”, blikt de renner uit Eritrea terug. “Ik zag renners voor mij vallen en kon ze niet meer ontwijken. Ik wist toen meteen dat er iets gebroken was.”

“Het is moeilijk om uit de Giro te stappen en mijn ploeggenoten te verlaten. We wisten dat er nog kansen zouden komen om mee te zitten in de vlucht de komende dagen, en ik voelde mij geweldig”, zegt Berhane. Hij hoopt over tien dagen de training op de hometrainer te kunnen hervatten, zodat hij over een maand kan meedoen aan het nationale kampioenschap van Eritrea.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Impurito 24 mei 2021 om 14:37

Wow, een maand voordat er genoeg ambulances beschikbaar waren om Berhane af te voeren!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone