Giro 2021: Sleutelbeenbreuk en gebroken ribben voor Mikel Landa

woensdag 12 mei 2021 om 21:55
Giro 2021: Sleutelbeenbreuk en gebroken ribben voor Mikel Landa

foto: Cor Vos

Update

Mikel Landa is woensdag in de finale van de Giro-etappe naar Cattolica hard ten val gekomen. De Spaanse kopman van Bahrain Victorious ging op een kleine vijf kilometer van de finish hard tegen de grond na een botsing met een verkeerseiland, waarna hij akelig lang bleef liggen.

Wat de schade is bij de klassementsrenner, die dinsdag een uitstekende vorm toonde in de eerste zware etappe, is nog niet bekend. (12 mei, 17u29)


Update – Landa geeft op na harde val

Inmiddels is bekend dat Mikel Landa na zijn val heeft opgegeven. De Spanjaard moest met een ziekenwagen worden afgevoerd.

“Het was pijnlijk om te zien toen ik erlangs reed. We weten niet of het zijn sleutelbeen of zijn pols is”, vertelde ploegleider Franco Pellizotti aan de Rai. “Onze renners zaten allemaal bij elkaar in de spannende fase van de finale. Ik begreep dat Landa betrokken was bij een botsing met een verkeersbord en viel. Hij was onze kopman en kwam hierheen om te winnen.”

“Vanaf morgen gaat de Giro voor ons verder met Bilbao en Caruso, maar we leven mee met onze kopman. Hij was in orde, de ploeg was goed, maar deze dingen zijn onderdeel van het spelletje. Op papier was het een makkelijke etappe, maar we wisten dat het verraderlijk zou zijn. We gingen door dorpjes en steden en we weten allemaal wat dat voor straten zijn”, aldus Pellizotti. (12 mei, 18u10)


Update – Sleutelbeenbreuk en gebroken ribben

Landa is na zijn val naar het ziekenhuis van Riccione overgebracht, waar hij is behandeld aan een sleutelbeenbreuk en meerdere gebroken ribben. De Spanjaard blijft vannacht ter observatie in het ziekenhuis. Ook wordt hij nog verder onderzocht.

Bahrain Victorious liet verder nog weten dat Landa na zijn val bij bewustzijn is gebleven en alweer vooruitkijkt om zo snel mogelijk terug op de fiets te stappen. (12 mei, 21u55)

Dit artikel delen:

75 Reacties

DeSjors 12 mei 2021 om 22:06

Idiote finale weer. Maar niets vergeleken bij een zondagmiddagrondje over ’s Hollands wegen tussen de accufietsbejaarden.

Thijs E 12 mei 2021 om 22:21

Zet Bouhanni in een peloton grijze e-bikers en hij wint de fair playprijs

Aart van Woud 13 mei 2021 om 08:37

Accufietsbejaarden.. Dat is een mooi scrabblewoord!

Thijs E 12 mei 2021 om 22:19

Sivakov en Landa, ieder land zijn Kelderman, dat toptalent dat zelden wint.

Westfalen 12 mei 2021 om 22:29

De val van Sivakov leek wel op de val van Kelderman een aantal jaar terug in de Giro. Als laatste in een treintje wel tegen de vlakte tegen de zijkant.

Jeszon 12 mei 2021 om 22:56

Jammer voor ‘mooie Mikel’. Zag er direct slecht uit

Maillot à Pois 12 mei 2021 om 23:02

Altijd doodjammer op zo’n manier een potentiële podiumkandidaat te zien uitvallen. En des te meer als het weer eens Landa moet overkomen. Stilaan de klassementsrenner met de hoogste gunfactor bij mij, ik hoop echt dat hij een keer die grote ronde op zijn naam kan schrijven.

Nillus 13 mei 2021 om 07:18

Dood jammer, ondanks de fout van Dombrovski, dit parcours was niet geschikt voor een losgeslagen peleton.
Zat met angst en beven te kijken dit moest fout gaan.
De giro is zo toch een beetje onthoofd !
Sterk dat niemand anders het parcour aanwijst..

SpeedyLegs 13 mei 2021 om 08:22

Is het nou niet mogelijk om 50 meter voor een eiland o.i.d. gewoon een roze streep te trekken naar dat eiland die steeds breder wordt? Je weet dat het voor een profpeloton een risico is. Het is geen groepje toerrijders die geacht worden “paaltje!” te roepen. Nou dan doe er dan wat aan. andere snelheidssporten passen ook maatregelen toe die specifiek rekening houden met de deelnemers. Waarom denk je dat er grindstroken en banden toegepast worden op een F1 circuit? Die zie je toch ook niet bij een bocht op de openbare weg.

Ge Flikt 13 mei 2021 om 09:53

Iemand zou een lied of gedicht over Lands moeten schrijven , wat een drama.

Headlines

Materiaalzone

Populair