Giro 2021: Lorenzo Fortunato zegeviert op Monte Zoncolan, Egan Bernal steviger in roze trui

zaterdag 22 mei 2021 om 17:02
Giro 2021: Lorenzo Fortunato zegeviert op Monte Zoncolan, Egan Bernal steviger in roze trui

foto: Cor Vos

Lorenzo Fortunato is de verrassende winnaar geworden op de Monte Zoncolan. De Italiaan bleek op de mythische slotklim de sterkste renner in de vroege vlucht te zijn. Jan Tratnik werd tweede, Alessandro Covi derde. Egan Bernal kraakte in de slotkilometers zijn concurrenten en rijdt nu steviger in de roze trui.

De veertiende etappe in de Giro d’Italia voerde het peloton naar de top van de mythische Monte Zoncolan. Met een lengte van 14,5 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5% was de klim vanuit Sutrio minder zwaar dan de variant vanuit Ovaro, maar door de steile slotkilometers zouden er in het algemeen klassement desalniettemin grote verschuivingen plaatsvinden.

Mollema in vroege vlucht
In de eerste kilometers van de rit beslisten elf renners al de strijd om de vroege vlucht in hun voordeel. De namen? George Bennett, Bauke Mollema, Edoardo Affini, Jan Tratnik, Nelson Oliveira, Vincenzo Albanese, Alessandro Covi, Andrii Ponomar, Vincenzo Albanese, Remy Rochas, Jacopo Mosca en Lorenzo Fortunato.

Voor de kansen van de vroege vlucht was het meezijn van Mosca en Affini, die met Bennett en Mollema twee kansrijke kopmannen in de groep hadden, een goede zaak: mede door hun tempo op het vlakke konden de elf vluchters een voorsprong verwerven van meer dan acht minuten.

George Bennett in de vroege vlucht – foto: Cor Vos

Astana-Premier Tech toont ambitie
Voordat de renners aan de Monte Zoncolan begonnen, moesten zij eerst nog over de Forcella Monte Rest (11,5 kilometer aan 6%). Daar werd duidelijk dat Astana-Premier Tech niet van plan was om de kopgroep zomaar de ritzege te gunnen. Met een flinke tempoversnelling haalden zij enkele minuten van hun achterstand op de vlucht af.

In de afdaling brak het peloton door hun toedoen zelfs in stukken. De meeste klassementsrenners zaten wel mee in de voorste groep, maar Remco Evenepoel niet. De Belg van Deceuninck-Quick-Step vond zichzelf pas terug in de derde groep, die op een gegeven moment meer dan een halve minuut achter de groep met Aleksandr Vlasov en Egan Bernal reed.

Deceuninck-Quick-Step wist de koerssituatie binnen een tiental kilometers recht te zetten. Op 38 kilometer van de meet keerde de rust in het peloton zodoende weer terug en groeide de voorsprong van de renners vooraan weer naar zes minuten.

Zeven koploper beginnen aan Monte Zoncolan, aanval Tratnik en Fortunato
Zeven koplopers begonnen uiteindelijk aan de Monte Zoncolan: Bennett, Mollema, Tratnik, Oliveira, Covi, Ponomar en Fortunato. Rochas en Albanese moesten al eerder lossen, Affini en Mosca parkeerden hun karretje aan de voet van de beklimming na al het gedane werk op het vlakke.

Tratnik viel vervolgens als eerste aan. De renner van Bahrain Victorious sloeg meteen een gat van veertig seconden op de rest van de kopgroep, behalve op Fortunato. De Italiaan van EOLO-Kometa ging in de tegenaanval en kwam op zeven kilometer van de meet bij de Sloveen.

Mollema en Bennett kunnen niet volgen
Konden Mollema en Bennett niet beter? Of zouden ze wachten tot de steile slotkilometers? Antwoord op die vraag kregen we even later: het was van niet beter kunnen. In de laatste drie kilometer reed Covi zelfs bij de Nieuw-Zeelander en Nederlander weg.

Zo werd duidelijk dat Fortunato en Tratnik om de ritzege zouden strijden. De 25-jarige Italiaan versnelde daarna op 2,5 kilometer van de meet. Tratnik ging vervolgens definitief overboord.

Fortunato boekt eerste profzege
In de laatste kilometer bleek het geluk aan de zijde van Fortunato te zijn. De renner van EOLO-Kometa gaf zijn ploeg in de eerste grote ronde een groot cadeau door te winnen op de mythische Monte Zoncolan. Tratnik eindigde een aantal tellen later als tweede, Covi wist zijn derde plaats veilig te stellen.

Bij de favorieten namen de INEOS Grenadiers de kop op de Monte Zoncolan. Tot veel schade leidde dat aanvankelijk niet. Alleen Vincenzo Nibali moest al vroeg passen.

Bernal op de Zoncolan – foto: Cor Vos

Bernal kraakt Yates
Simon Yates kwam op twee kilometer van de meet dan eindelijk uit zijn hok. De Brit plaatste voor het eerst deze ronde een versnelling. Alleen rozetruidrager Bernal kon de renner van Team BikeExchange volgen. De Colombiaan leek het moeilijk te hebben, maar uiteindelijk wist Bernal zijn Britse concurrent toch nog te kraken. Zodoende pakte de Colombiaanse klimmer opnieuw tijd op zijn concurrenten.

De ontketende Bernal wist zelfs nog vroege vluchters als Mollema (vijfde) en Bennett (zevende) bij te halen om zelf op de vierde plaats te eindigen.

Evenepoel en Vlasov zakken in klassement
Evenepoel moest in de laatste kilometers lossen en verloor uiteindelijk meer dan anderhalve minuut. In het algemeen klassement zakte hij een plaatsje. Ook Vlasov kende een mindere dag. Hij zakte van twee naar vier.

Dit artikel delen:

180 Reacties

vevie 22 mei 2021 om 17:04

Wat een winnaar. Mooi man van kometa!

Bernal veruit de sterkste. Geen tegenstand, hier. Yates is sterk, maar kan geen vuist maken. Astana voor niks gewerkt, Vlasov gekookt.

Evenepoel weer een flink tik op z’n billetjes gehad. De hype kan weer even de koelkast in.

antilek 22 mei 2021 om 17:45

Moet het allemaal nog zien hoor wat die evp betreft. Of het inderdaad wel een grote wordt in klassement wedstrijden.

dikkechaap 22 mei 2021 om 17:49

Vlasov veel te veel met zijn snufferd in de wind gereden, terwijl een yates gewoon in de buik van het peloton wordt meegevoerd naar de Zoncolan. Je zou toch verwachten dat die ploegleiders ook wel weten hoe luchtweerstand werkt, het scheelt echt enorm veel of je 5e in een rijtje bent of ergens midden het peloton rijdt.

Wielergod 22 mei 2021 om 19:14

Ongelooflijk hoe er wordt afgegeven tegenover REV. 21 jaar oud en na een half jaar geen koers te rijden toch maar mooi 8ste in de stand. Die is gewoon bijlange nog niet op z’n best en niet vergeten dat dit zijn eerste grote ronde is.

MichielH 22 mei 2021 om 21:05

Maar dit doet sky toch ook al jaren, en dat zijn dus ook falers? Waren we allemaal maar zo wijs als jij bent.

Michelangelo 22 mei 2021 om 21:16

Dikkeschaap heeft wel degelijk een punt. Het blijft een balans tussen wat meer wind vangen voorin en daardoor uit de problemen blijven, versus in de buik verscholen blijven en verrast worden door een koerssituatie (en niet te vergeten het harder moeten aanzetten na een bocht).

en dan mag je als kleine klassementsrenner blij zijn met een reus als Ganna voor je…

wimvl 22 mei 2021 om 22:23

De hype gaat niet dr koelkast in. Vergeet je dat dit Remco zijn eerste wedstrijd

LeDouche 22 mei 2021 om 17:05

Toffe winnaar. En voorlopig even genoeg Evenepoel. Giro is geen Tiktok, Zoncolan geen Jaizkibel.

TheBigShow 22 mei 2021 om 17:15

Vind je het gek na zo’n voorbereiding?

Erik33 22 mei 2021 om 17:18

Ja volledige focus op de Giro en de kopman dus tsja….

LeDouche 22 mei 2021 om 17:21

@show O ja, zou kunnen. Lees vaak de naam en die van z'n baas maar volg 'm verder niet uitgebreid.

TheBigShow 22 mei 2021 om 17:23

@rik
Zijn eerste wedstrijd in 9 maanden (en zijn eerste grote ronde überhaupt) sinds een horrorval…

LeDouche 22 mei 2021 om 17:24

@show Basta.

Erik33 22 mei 2021 om 17:28

@tbs ja en, goed getraind, helemaal fris, was er klaar voor, kopman……
#freealmeida

dikkechaap 22 mei 2021 om 17:50

Ze krijgen er nog spijt van dat ze Almeida hebben laten wachten. Vandaag ook weer duidelijk sterker.

ProfrondeZevenbergen 22 mei 2021 om 18:38

Inmiddels is duidelijk dat Almeida beter is dan zijn kopman. Jammer dat hij in het begin tijd verloor en nu telkens moet wachten. Almeida had op zijn minst in de top 10 gestaan.

Laurens snauwaert 22 mei 2021 om 19:16

Wat betreft Almeida, we gaan het nooit weten.
We kunnen enkel maar gissen. Natuurlijk als je direct al 5 minuten verliest in één rit is het wel logisch om vol voor evenepoel te gaan die toen 2e stond.
Hij was toen ook de enige die Egan kon volgen in die rit…

Achteraf is er twijfel over die keuze. Het beste is dat ze Almeida zijn kans laten gaan.
Ritzege of klassement. Het is een goede leerschool voor Remco zowel in nederigheid als qua prestatie. Desalniettemin blijft het een straffe prestatie van Remco.

Vanaf wanneer hij Ganna kan verslaan in een tijdrit weten we dat hij terug de oude is…

Wielergod 22 mei 2021 om 19:17

Dan had Almeida maar geen tijd moeten verliezen. Zo gaat dat nu eenmaal. Een 10de stek voor Almeida is nu ook niet bepaald wereldschokkend, beter wat meer tijd verliezen en allebei gaan voor een ritzege.

PietFriet 22 mei 2021 om 17:07

Ik ben benieuwd hoeveelste Almeida had gestaan als die niet steeds op Evenepoel had moeten wachten. Er leek nog veel bij hem in de tank te zitten vandaag.

Groetjesaandevoetjes 22 mei 2021 om 17:10

Komt ook heel opzichtig 5 meter eerder dan Evenepoel over de streep.

AdZ 22 mei 2021 om 17:14

Heel opzichtig want wordt nu al dagen gehinderd door Egonepoel.

NDI22 22 mei 2021 om 17:17

Zeker top 10 en met die tijdrit op het einde had top 5 er ook nog wel ingezeten.

Marik 22 mei 2021 om 17:23

#freealmeida

ronddraaien 22 mei 2021 om 17:25

@ndi
Almeida verloor in de eerste heuvelrit evenveel tijd op Bernal als Bardet in 14 ritten, dus om te zeggen dat nu top 10 een zekerheidje zou zijn…

Michelangelo 22 mei 2021 om 17:28

Almeida doet duidelijk een “froompie”… laten merken dat je sterker bent dan je kopman.
Dat was al zo in de tijdrit, de eerste aankomst om het grindpad, de strade bianche rit, en nu opnieuw. Die gooit een mooie top 10 klassering weg om Evenepoel te helpen tot het moment dat die uit de Giro stapt.

djerkson 22 mei 2021 om 17:37

Aantal profzeges en gewonnen GC's Almeida: 0. Aantal profzeges en gewonnen GC's Evenepoel:14. Duidelijk wie hier de kopman is lijkt me.

AdZ 22 mei 2021 om 17:38

@ronddraaien, de grint etappe -2 min, nu -1 min, Egonepoel + 5 min.

Almeida had een flink end gekomen en heeft duidelijk de betere benen.

T is wat t is. Nu uitfietsen en omkijkend de bergen over, zolang REV nog meedoet en na de Giro gauw naar een andere ploeg. Heeft Patje ook weer wat extra centjes voor nog een jaartje REV.

NDI22 22 mei 2021 om 17:41

Almeida verliest ook iets van 4 minuten door te werken voor Remco en rijd een hele andere race wanneer hij dat niet hoeft te doen en zelfs ondersteuning krijgt.

Nils96 22 mei 2021 om 17:47

Almeida heeft het al eens bewezen in een grote ronde. Evenepoel alleen in matig bezette marginale rondjes. Lijkt mij een essentieel verschil.

dikkechaap 22 mei 2021 om 17:52

@Djerkson
Zelden zo’n slechte redenering gelezen. Los van de open deur dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie geven etc., vergelijk anders even de resultaten in grote rondes tussen die twee.

VDB44 22 mei 2021 om 17:58

Dus de mannen die altijd klagen dat het teveel over Evenepoel gaat op Wielerflits, beginnen vervolgens een hele discussie over Evenepoel, de ironie.

AdZ 22 mei 2021 om 18:01

Gaat meer over Almeida toch?

ronddraaien 22 mei 2021 om 18:11

@adz
-2 minuten in Montalcino en hij komt binnen met Bernal en Buchmann, -1 minuut vandaag en hij komt binnen vlak na Yates. Ik weet niet of Almeida nu zo goed is.

Dat Almeida beter rondrijdt dan Evenepoel is duidelijk en dat hij in Milaan ervoor staat lijkt onvermijdelijk, maar we moeten niet doen alsof Almeida hier een topklassering door de neus wordt geboord.

djerkson 22 mei 2021 om 18:20

@dikkechaap: vraag maar eens aan de groten der wieleraarde wat van tel is: een (bijna) podium in een grote ronde of zeges en gewonnen rondes. Jij jouw mening, ik de mijne en ik vind aantal zeges wel een overtuigend argument. We zullen wel zien hoe groot de erelijst van beide heren protagonisten zal zijn.

Pogacar_GOAT 22 mei 2021 om 18:44

@djerkson
Ja en die overduidelijke kopman kan wel heel opzichtig zijn knecht niet volgen! Dag in dag uit.

adelaarvanantwerpen 22 mei 2021 om 18:57

@ djerkson

Uw redenering heeft niets te maken met het onderwerp. Dat Evenepoel een grotere erelijst zal hebben geloof ik zeker, maar het heeft niets te maken met deze giro. Almeida lijkt op dit moment de betere en eerder in staat om nog stand te houden. Zeker met de zware slotweek die nog komt.

En wat heeft het aantal zeges van een renner te maken met een komanschap in een GR. Dat is totaal geen argument zeker omdat Evenepoel voor deze giro nog nooit een GR heeft gereden en Almeida wel (met een vierde plaats).

Wielergod 22 mei 2021 om 19:21

Er is dus duidelijk een anti-REV kamp dat alle middelen gebruikt om af te geven op REV. Ik lees zelfs hashtags freealemeida. Hoe vaak komt deze situatie voor in het wielrennen denk je? Maar als het om REV gaat dan wordt het uitvergroot. Laat die jongen rustig groeien, grote kans dat die een grote ronde wint, Almeida daarentegen zal nooit een grote ronde winnen. En daarbij, wielrennen is een ploegsport dus idd best dat Almeida andere oorden opzoekt of een eenmansploeg opricht.

djerkson 22 mei 2021 om 19:27

Marginaal bezette rondjes? Wel, die Giro van vorig jaar met Geoghegan Hart, Hindley, Kelderman en Almeida, dat lijkt me anders ook een matig bezet deelnemersveld.
En ja, Almeida is nu beter, maar dat was hij niet in het begin en daar draagt hij nu de gevolgen van. QS zal heus niet wakker liggen van een top 5 plaats van een renner die gaat vertrekken. Ook: toch logisch dat ze inzetten op RE, die ligt vast tot 2026 en moet nu vooral leren.

Xevar 22 mei 2021 om 17:08

Waardeloze etappe in een waardeloze Giro waar het voor de kijker nog geen seconde leuk is geweest.

– Movistar dat zich totaal voor schut zet door de kopgroep.
– Bennett en Mollema die een ongekende wanprestatie leveren door hier te verliezen van Tratnik, Fortunato en Covi. En dat nadat Affini en Mosca zich helemaal kapot hebben gereden.
– De klassementsploegen die de hele dag werkelijk niks hebben gedaan, op een paar speldenprikjes van Astana en de ultravoorspelbare aanval van Yates op 4km.
– Fortunato die wint op z'n mytische klim. Leuk voor hem natuurlijk maar z'n naam hoort simpelweg niet thuis op de erelijst van de Monte Zoncolan.

Groetjesaandevoetjes 22 mei 2021 om 17:11

Onzinnige reactie dit. Jij bepaalt wie er wel of niet als winnaars doorgaan op de Zoncolan?

vevie 22 mei 2021 om 17:12

Tja, Fortunato pakt ‘em wel. Je kunt die jongen niks kwalijk nemen. Goed gereden en verdiend gewonnen.

En zoals de rest zegt: onzin reactie. Gaat helemaal nergens over.

heino 22 mei 2021 om 17:12

Dit is echt op alle fronten een waardeloze reactie

Bah, bah, bah

Nils96 22 mei 2021 om 17:13

Vast zelf wielrenner geweest…

Met je PlayStation-werkelijkheid.

Handige Harry 22 mei 2021 om 17:16

Misschien een andere sport gaan volgen.

Edwin Jansen 22 mei 2021 om 17:22

Iets teveel play station gespeeld en gedroomd van een ideale wereld?

molovin 22 mei 2021 om 17:28

Heel simpel, niet kijken. Het is een mooie giro

Chaba 22 mei 2021 om 17:29

Na al de negatieve reacties op je uiteenzetting, kan ik me er wel in vinden. Deze rit had veel meer in zich maar Ineos met Bernal te sterk en het einde te bepalend. En kopgroep naja op zijn minst verrassend te noemen. Vond het een saaie rit en erg voorspelbaar. Enige wat even interessant leek, was de actie van Astana in de afdeling.

arviidd 22 mei 2021 om 17:43

Waar kijk je nog wielrennen voor? Als je deze Giro waardeloos vind kan je beter een andere sport gaan zoeken.

Scorel 22 mei 2021 om 18:37

Ik heb heerlijk genoten van deze etappe. Van begin tot eind gevolgd met 2 puike commentatorer

SpeedyLegs 22 mei 2021 om 18:44

Leuke tekst voor een oudejaarsconference. Met de juiste mimiek helemaal top; in de stijl van Youp.

Kluizenaar 22 mei 2021 om 19:04

Niks tegen in te brengen, echt spugen op het publiek wat hier gebeurd.
al die dwazen die een kaartje hebben gekocht om op die belachelijke berg niks te zien te krijgen, enkel een of ander project pop van basso en contador (de meest betrouwbare mensen op aarde.)
Dan Tratnik nog erachteraan hoe geloofwaardig zelfde manager als roglic en valter, verklaard veel, Slovenië weet aardig de verdenkingen weer op te stoken.

Mollema erg teleurstellend, kan het niet waar maken.
Was geen seconde spanning verder in het klassement.

Volgende keer weer de lastigere beklimming en hopelijk wat sterker deelnemersveld
zonder die klote oortjes en dat laffe robots rijden.

Bovenstaande reacties bewijzen weer hoe blind de mensen zijn, alles is mooi alles is leuk, kritiekloze kudde, zo de afgrond in…

Voor de rest van de Giro nog niet heel vermakelijk, op woensdag en wat andere momenten na maar dit was wel dieptepunt

Jean Dumas 22 mei 2021 om 22:59

Iemand die nooit gefietst heeft, moet kunnen natuurlijk.

Turtlehead 23 mei 2021 om 00:26

Wat een onhoudbare stellingen, onvoorstelbaar.

r525 22 mei 2021 om 17:08

Wat een droom overwinning als eerste zege!

Ik snap dat het lastig voorspellen is wie er gaat winnen. Maar ik denk dat het de 7e keer is geweest dat Mollema bij de favorieten stond, wellicht tijd om dat een beetje terug te schroeven.

dikkechaap 22 mei 2021 om 17:55

Huh? Hij wordt 5e. Lijkt me een prima voorspelling dan. Hij zit steeds mee als het er toe doet. Rijdt een sterke Giro, maar lijkt net tekort te komen om het af te maken. Maar wie weet wat hij nog kan in de derde week.

Groetjesaandevoetjes 22 mei 2021 om 17:08

Verrassende winnaar. Had verwacht dat het tussen Mollema/Bennett/Covi zou gaan. Bernal steekt er ver bovenuit. Hopen voor hem dat hij niet al teveel met krachten smijt en dat het een kopie van Yates wordt. De rest doet mee voor het podium?

ronddraaien 22 mei 2021 om 17:09

Wat een beest toch die Bernal. Echt schitterend dat hij terug is!

Tuubke 22 mei 2021 om 17:10

Astana heeft urenlang voor niks gewerkt. Nooit meer doen: de kastanjes voor INEOS uit het vuur halen.
Liever ook niet meer doen: (Italiaans) publiek toelaten op zo’n klim. Wat een idioten!

Groetjesaandevoetjes 22 mei 2021 om 17:13

Inderdaad. Alhoewel we misschien juist blij moeten zijn dat er juist wel publiek was zodat de idioten er uit werden getrokken. Zag een groepje mannen die idioot snel naar de grond werken nadat hij bijna Fortunato van de fiets af drukte. Anyway, ik kijk nu al met weemoed terug naar vorig jaar toen de bergen leeg stonden en mensen niet alleen maar met zichzelf en telefoons bezig waren.

Edwin Jansen 22 mei 2021 om 17:24

Grappig: Een paar jaar terug vroeg niemand daar ooit om en nu moet iedereen opeens thuisblijven. Volgens mij corrigeerde de rest van het publiek de man ‘uiterst correct’. ;-) Laten we aub wielrennen geen parcours sport maken. Het enthousiasme van 99,99% van het publiek langs de kant maken 80-90% van de sfeer.

Michelangelo 22 mei 2021 om 17:30

@Tuubke,
Waarbij het de vraag is hoe Italiaans het publiek daar is, aangezien je daar vlakbij Slovenie zit. En ik heb al veel Slovenen ook compleet idioot zien worden als er kerels in lycra langs komen….

Gilberto 22 mei 2021 om 17:43

Incident van een enkele debiel, niets meer, niets minder. Word doodmoe van mense die echt bij elk wissewassie meteen roepe, niet meer doen, blijft verdomt weinig over in het leve als je naar dat soort lui gaat lope luistere

Olly 22 mei 2021 om 18:07

Je ziet idd dat het publiek (wat nu betaald heeft volgens mij), die wezenloos direct wegtrokken. Mss is dit publiek wat selectiever.
Overigens vraag ik mijzelf echt af; wat bezielt dat soort meerennende mensen.

reusjen 22 mei 2021 om 18:12

Het is natuurlijk niet zo dat die gast die bijna een renner laat vallen de enige is. Wel de ergste vandaag, maar op 1000 man stonden er wel erg veel hersenlozen tussen.
Dat die ene mafkees dan gecorrigeerd wordt betekent niet dat er een publiek stond dat zich normaal gedroeg en een enkel exces meteen de kop in drukt.

Romāns Vainšteins 22 mei 2021 om 17:10

Tegenvallende etappe zeg, vrij loom en met een snugger zijn positie verbeterende beste man,.. Het zal pittige kost worden om Bernal in de bergen te lossen aankomende week.

vevie 22 mei 2021 om 17:13

Pittige kost? Onmogelijke kost. Deze mannen kunnen hem niks maken, hier. Hij wint deze ronde makkelijk als hij niks tegen komt, natuurlijk.

Romāns Vainšteins 22 mei 2021 om 17:17

Yates misschien een kans in de Giau etappe, en buiten de bergen proberen Ineos te naaien ergens. Ook nooit opgeven want Bernal kan altijd fysiek nog breken natuurlijk.

Pittige kost maar niet onmogelijk.

vevie 22 mei 2021 om 17:26

Uiteraard. Alles kan. Het blijft wielrennen, natuurlijk. 1 onachtzaam momentje en je kunt het schudden. Echter is het Ineos nog nooit overkomen dat een renner van hun in de slotweek parkeer, zoals Yates dat deed. Hun kopman komt wat tegen of de tegenstand is sterker, maar in winnende positie hebben zij het nog nooit uit handen gegeven.

Chaba 22 mei 2021 om 17:31

Eens, saaie rit. Te voorspelbaar vanwege het koersverloop met een sterke Bernal en Ineos en de angst van de laatste 3 steile km voor de rest.

Michelangelo 22 mei 2021 om 17:32

Het is echter niet alleen Bernal die zo sterk is… de hele ploeg is prima uitgebalanceerd. Zowel op het vlakke als bergop staan ze hun mannetje. Ik zie ze niet snel in de verdrukking komen.

Olly 22 mei 2021 om 18:08

Ik denk nog steeds dat Yates sterker is dan wij denken. Maar het weer zit hem hier op de Zoncolan ook niet mee. Overigens denk ik wel dat Bernal sterker is, maar niet zoveel als nu uitschijnt.

Michael Bianchi 22 mei 2021 om 17:10

Arme Almaida die moet wachten op Remcootje.

antilek 22 mei 2021 om 20:02

Hoe komt dat toch Wielergod dat ca 75% op WF die evp niet mag.

Wielergod 22 mei 2021 om 21:28

Omdat hij niet op z’n mondje gevallen is. Oh ironie dat net bepaalde Nederlanders hier een punt van maken. Die jongen heeft zelfvertrouwen, onmisbaar wil je ooit een grote ronde winnen. Liever dit dan dat flauwe gelul van een Jürgen van Den Broeck. Hoe je het ook draait of keert, REV zorgt voor kleur en discussie, er wordt over gesproken. Mooi toch? Liever dat dan dat saaie voorgeprepareerde nietszeggende gelul van bepaalde renners. Hij kent nu een moeilijk moment, misschien goed ook, kan hij uit leren. Hier zal hij mentaal sterker uitkomen. Maar dat constante gehaat naar zijn persoon vind ik onbegrijpelijk. Komt dat werkelijk door enkele uitspraken? Man man

reusjen 22 mei 2021 om 17:10

De volgende keer dat ze een beperkt aantal toeschouwers toelaten op een berg er even bij zetten dat het niet gaat om geestelijk beperkte mensen. Wat een debielen.

Verder een beetje een teleurstellende rit. Zonder echte verrassingen, op de winnaar na dan. Geweldig voor die jongen en ploeg.

Erik33 22 mei 2021 om 17:23

Idd belachelijk die halfnaakt rennende obesitas idioten, die zonder mondkapje, op zeer korte afstand, in het gezicht van de passerende wielrenners staan te schreeuwen. Echt triest.

dumoman 22 mei 2021 om 17:46

Covid bestaat niet in Italie, de 1e positieve meldingen kun je gaan verwachten

Pascal Mortier 22 mei 2021 om 17:10

Wat hebben we geleerd vandaag?

EOLO is Fortunato vandaag :-)

Egan die de puntjes op de i zet, Simon die uit zijn hokje is gekropen, Joao was weeral de betere van Remco.

De koers is nog niet gedaan, benieuwd naar wat de komende dagen nog brengen

de nieuweMerckx 22 mei 2021 om 17:10

Bijna won een dikkerd bovenop de Zoncolan.

Polleke 22 mei 2021 om 17:21

Die arme Bennet is 3 jaar geleden gestopt met eten om ooit eens een bergrit te winnen… en dan ziet hij Tratnik met 20 kg meer wegrijden..

the student 22 mei 2021 om 18:10

Vergeleken met de gemiddelde mens is die tratnik echt nooit geen dikkerd te noemen. Zie daar het verlies van t wielrennen en vooral van bennett. ik ben bang dat hij nu echt veel te mager is. Jan Tratnik maximaliseerde zijn kansen wel goed door er vroeg aan te beginnen. Op een net wat minder steile klim had hij t wel kunnen pakken.

josemanuelfuente 22 mei 2021 om 17:11

Heb geen moment op het puntje van de stoel gezeten.

Wildebert 22 mei 2021 om 18:29

In tegenstelling tot sommigen hier, vond ik het helaas ook tegenvallen. Etappe ging een beetje de mist in.

Kluizenaar 22 mei 2021 om 19:13

was echt 110% waardeloos inderdaad

freire93 22 mei 2021 om 17:13

Zal de Zoncolan ook een circus zijn haha

Jacco van Stierop 22 mei 2021 om 17:14

Geweldige prestatie van Fortunato. Leuke jongensboeken worden er geschreven deze Giro.
Yates zoals verwacht eindelijk uit zijn hok gekomen, maar Bernal is afgetekend de allersterkste deze Giro.
Als etappe eigenlijk helemaal niet zo opwindend.

Verweggistan 22 mei 2021 om 17:14

Gaat best lekker met mijn pooltips :)

Quote:
Verweggistan 5 MEI 2021 OM 20:58
Het wordt voor mij wel steeds lastiger: zelfs Tesfation al genoemd.

Maar ik heb er ook weer vijf:
Bardiani-coureur Filippo Fiorelli is in vorm de laatste weken en zal meedoen in de sprints.
Lorenzo Fortunato van Eolo: een renner met een sprint na een lastige etappe, in de Giro zijn er natuurlijk veel renners die dat kunnen, dus wellicht dat hij het eens vanuit de ontsnapping kan proberen.
Matteo Fabbro: In de schaduw van Buchmann en Felix verwacht ik dat Fabbro prima resultaten gaat rijden in de bergen
Victor Lafay: Zal alle vrijheid krijgen bij Cofidis om te kijken wat hij kan in de lastige etappes en was recent nog vierde in Valencia.
Simone Petilli van Wanty: Rijdt heel onopvallend best redelijk dit jaar, wordt nergens echt weggereden. Hopelijk heeft hij naar deze Giro gepiekt en gaan we het klimtalent dat ergens nog verstopt moet zitten eindelijk zien.

Romāns Vainšteins 22 mei 2021 om 17:58

Verweggistan, het gaat al-tijd lekker met jouw pooltips. Vraag me af hoe je dat steeds flikt eigenlijk. Die van Youri zijn in de regel een opmaat naar de jouwe.

Gilberto 22 mei 2021 om 18:01

Applausje voor jezelf….

Veloburto 22 mei 2021 om 21:31

Wat ben jij bizar goed zeg. Mag ik volgende keer wat tips van jou voor mijn tourpoultje? Ik bak er namelijk niks van deze giro. Met als grootste blunder het opstellen van Bilbao

Murcia 22 mei 2021 om 17:14

Wie Fortunato had gespeeld is nu een persoon in bonus denk ik, toch mooi dat een outsider zo deze Zoncolan bedwingt. Verder gebeurd er wat je deze hele ronde al ziet, Bennett en Mollema zitten in de vlucht maar hun knechten zijn beter in hun specialiteit dan de kopman bergop. Affini en Mosca verdienen een lintje maar dat George en Bauke er af worden gereden door Tratnik, onze gelukkige Italiaan en Covi is een teken aan de wand, de vorm is er niet. In het peloton behalve een aanval van Astana in de afdaling van de eerste klim en het mennen van de groep gebeurd er op de klim zelf niets. Ineos met de trein en de rest amechtig volgend, dan aanval Yates die mikt op plek twee en vervolgens de punch van Bernal om zijn leiderschap nogmaals te bevestigen. Caruso en Buchmann net als Ciccone redelijk en Vlasov beloont het werk van zijn ploeg ook niet.

Evenepoel is bergop minder dan Almeida mogen we nu concluderen al valt de schade mee en Foss had de voorspelde moeilijke dag en verliest net als Nibali veel tijd.

Monsieur Bendy 22 mei 2021 om 17:15

Ben ik de enige die deze Giro tot nu toe vreselijk saai vind? De enige rit die echt de moeite waard was, was die Strade rit naar Montalcino. Verder kleine hoogtepuntjes zoals Taco, maar over het algemeen gebeurt er niet veel, met vandaag toch wel als dieptepunt. Leuk voor die jongen hoor, maar het is toch een schande dat de naam Fortunato op de erelijst vd Zoncolan staat.

Gitan 22 mei 2021 om 17:19

Ineos heeft deze ronde voorlopig ouderwets in de greep, met ook nog eens de beste kopman in de rangen. Eigenlijk zou je deze top-Bernal het liefst de handschoen zien opnemen tegen Pogacar en Roglic. Ik ben echt benieuwd wie daar als winnaar zou uitkomen.

Murcia 22 mei 2021 om 17:19

Het is ook saai, en het pijnlijke voor Vegni is dat door het zwaartepunt in de laatste week te leggen hij eigenlijk het nu nog saaier maakt want Bernal heerst. Om het interessant te maken heb je een strijd om de eindzege nodig en die is er simpelweg niet. Na maandag staat Yates al op 2,5 minuut denk ik en dat is de nummer twee.

Turtlehead 22 mei 2021 om 17:24

Ik zie wel mooie strijd om de dagwinst steeds. GC is saai, maar dat is t meestal…

Westfalen 22 mei 2021 om 17:25

Hoezo schande, dat Fortunato op de erelijst staat van de Zoncolon. Talenten staan nu eenmaal op en breken door. Grote kans dat we in de toekomst meer van deze renner gaan horen.

Groetjesaandevoetjes 22 mei 2021 om 17:29

Deze etappe was tot de slotklim oersaai ja. Maar vind de rest van de Giro best leuk. Mooie nieuwe dagwinnaars en er gebeurd om de dag wel weer iets in het algemeen klassement.

Monsieur Bendy 22 mei 2021 om 17:38

Ik bedoel dat ' schande' ook meer vanuit het perspectief vd GC-mannen. Je wilt als Yates, Bernal of Carthy zijnde toch de rit naar de Zoncolan winnen! Door 2 mannetjes Astana te laten helpen kun je jezelf, vrij goedkoop een unieke kans verschaffen om dit te doen… Fortunato heeft er voor gereden en terecht gewonnen.

dumoman 22 mei 2021 om 17:42

Ben het helemaal met je eens, slecht presterend TJV en slecht presterende Nederlanders dragen mede bij aan de saaiheid van deze Giro

Nils96 22 mei 2021 om 17:16

Saaie etappe met een mooie winnaar en spectaculaire slotkilometer.

Yates op de afspraak, zoals verwacht en gehoopt. Wordt de grootste tegenstander van Bernal in de derde week.

Mollema en Bennett gewoon blijven meespringen, zijn het natuurlijk gewend om drie weken te koersen dus kunnen zo nog maar beter worden.

Het wordt tijd dat Almeida voor zich zelf mag gaan rijden, is duidelijk beter op dit moment dan onze zijne Koninklijke hoogheid prins Eddy de tweede.

Bayliner 22 mei 2021 om 17:17

Wat een waardeloze renner die Bemnet..totaal geen ronde renner,top 5zegt kijk in de spiegel

Nils96 22 mei 2021 om 17:22

Moet hij nou boeten omdat jij onrealistisch hoge verwachtingen stelt?

Handige Harry 22 mei 2021 om 17:26

Als je in 2018 al achtste bent geworden dan is het toch niet heel raar dat je als kopman gaat voor een top vijf, lijkt mij een gezonde ambitie.
Zijn vorm is echter duidelijk niet goed genoeg.

Poeksel 22 mei 2021 om 17:30

Dat is de zoveelste keer dat Bayliner aan het antisupporteren is tegen Bennett. Waar komt toch die frustatie vandaan?

ronddraaien 22 mei 2021 om 17:32

@nils
Dat was zijn eigen doel vooraf…

Nils96 22 mei 2021 om 17:56

Als hij dat gezegd heeft overschat hij zichzelf.

Poeksel 22 mei 2021 om 18:18

Dat heeft hij niet zo gezegd.

El Matador 22 mei 2021 om 17:18

Fortunato mooie winnaar!

Ik heb het wel een beetje te doen met Almeida. Heeft z’n eigen glazen ingegooid door slecht te zijn in die regenetappe, maar hij is drie keer zo sterk als Evenepoel. Remco gaat de top tien niet halen en op deze manier Almeida ook niet. Quick Step zeer matig deze Giro.

vevie 22 mei 2021 om 17:22

Ik denk dat niemand kan ontkennen dat Almeida op dit moment beter is. Heeft 1 slechte etappe gehad en moet zich nu wegcijferen voor iemand die momenteel gewoon minder is. Zonde, en die jongen kan niet wachten tot hij weg is denk ik.

Wielergod 22 mei 2021 om 21:40

Tja die regenetappe, dat hoort er ook bij natuurlijk. Een ronderenner moet compleet zijn. Als je na 1 etappe al meteen 5 min achter ligt lijkt het me logisch dat je gaat rijden voor de toen 2de in het klassement. Hij is misschien nu beter, maar Bernal volgen? Nee in de verste verte niet. Dus wat wil je dan als QS zijnde, 1 mannetje in de top10 houden of Almeida dag na dag zien strijden voor plaats 5 tot 10 in de dagetappe? Waar dat #freealmeida shit zo plots vandaan komt, begrijpe wie begrijpe kan. Vermoedelijk een gevolg van de haar naar REV toe. Ik vind het normaal en logisch dat Almeida voor REV rijdt op dit moment.

lander luypaert 22 mei 2021 om 17:18

Conclusie:

– Affini en Mosca deden beestenwerk voor niets…
– Astana deed weer een typische actie die weer verkeerd uitdraaid
– Mollema en Bennett zeer teleurstellend
– Covi als 22 jarige in je 1e grote ronde 2e worden in de Strade rit en 3e op de Zoncolan is toch mooie adelbrieven voorleggen. Veelbelovend voor de toekomst.
– Tratnik die het slim deed maar zijn meerdere moest erkennen
– Fortunato met een prachtige overwinning die zit volgend jaar in de Worldtour. Misschien naar Astana? De teammanager zegt dat alleen maar de toppers er kunnen winnen.
– Bernal die echt 2 koppen te sterk is dan de rest.
– Evenepoel gaat volgende week eens in de grupetto binnenkomen en ze hadden Almeida niet steeds moeten laten wachten…

Michelangelo 22 mei 2021 om 17:36

Lander,
Je vergeet de onbegrijpele movistar acties van het begin van de etappe nog aan te stippen… voor de rest behoorlijk goede samenvatting.

Pietspeed 22 mei 2021 om 17:58

Op geen enkel punt valt iets af te dingen, behalve dat vwb Evenepoel. Dat zal in principe zijn eer te na zijn. Anderszins zou het wel logisch zijn, gezien zijn giga blessure en out of competition. Dus toch met alle punten eens!

theKings 22 mei 2021 om 18:02

Met alles eens, behalve dat Mollema zwaar teleurstellend is. Gewoon knap dat hij steeds mee zit en helaas niet goed genoeg is om het af te maken. Denk dat het meer met jou verwachtingspatroon te maken heeft. Denk dat hij het nog wel eens gaat proberen, maar betwijfel of hij het dan gaat redden. Al zal ik wel voor hem duimen.

Gilberto 22 mei 2021 om 18:02

Heel netjes van Covi, verwarde hem alleen met Conca

nickdt 22 mei 2021 om 18:11

Als ze Evenepoel nu in de bus laten plaatsnemen als ploegleiding zijnde, dan moet Almeida lekker afstappen, want dan heeft ie zich voor niets opgeofferd, ook al is die sterker.

Pogacar_GOAT 22 mei 2021 om 19:16

@Pietspeed
Als de prestaties van Evenepoel logisch zijn a.g.v. zijn blessure waarom moet Almeida dan zijn klassement opgeven en steeds bij Evenepoel blijven?

Pascal Mortier 22 mei 2021 om 17:20

Even de stok in het hoenderhok gooien: RE staat nog steeds "maar" op 2 minuten van het podium :-)

Erik33 22 mei 2021 om 17:26

Dream on…

La Primavera 22 mei 2021 om 17:35

Dat is wel redelijk droomdenken ja.

Laurens snauwaert 22 mei 2021 om 19:21

Blijkbaar maandag meer een tempoklim zoals in stage 4(waar hij als enige Bernal kon volgen)… ;)
Wordt vervolgd

adelaarvanantwerpen 23 mei 2021 om 10:30

@ Laurens

De passo di giau is geen tempoklim zoals die klim van etappe 6. De giau is korter, maar is met een gemiddelde van 9.3% veel steiler.

DeGroteMolen 22 mei 2021 om 17:21

Tijd dat Almeida zijn middelvinger gaat opsteken als hij wederom moet wachten wanneer Prinsje Remco er afgereden wordt. Een keer zelf wat proberen voor een etappezege. Zit er er absoluut in.

Nils96 22 mei 2021 om 17:27

Zie hem er nog wel voor aan ook, sympathiek lefgozertje.

LeDouche 22 mei 2021 om 17:37

Dan krijgt ‘ie het juridisch team van Lefevere achter zich aan.

reusjen 22 mei 2021 om 17:38

En dan hop vanaf het podium zo de camion in, dat zou top entertainment zijn.

Joaquim Agostinho 22 mei 2021 om 17:44

Inderdaad, dat deed Sunweb vorig jaar beter…!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair