Giro 2021: Julius van den Berg mag kopman Hugh Carthy bijstaan

woensdag 5 mei 2021 om 19:39
Giro 2021: Julius van den Berg mag kopman Hugh Carthy bijstaan

foto: Cor Vos

EF Education-Nippo heeft de acht renners bekendgemaakt die zaterdag in Turijn aan de start van de Giro d’Italia staan. Kopman van de Amerikaanse ploeg is Hugh Carthy. De Brit was vorig jaar de nummer drie op het eindpodium van de Vuelta a España.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Carthy begon het seizoen in Frankrijk met de Ardèche Classic, waar hij derde werd, en de Drome Classic. Vervolgens richtte de 26-jarige Brit zich op het rondewerk. In de Ronde van Catalonië reed hij naar de achtste plaats, in Baskenland was hij twaalfde. Afgelopen maand koerste hij in de Tour of the Alps en werd hij vijfde in het eindklassement.

Nu gaat hij op voor zijn vierde Giro d’Italia, zijn achtste grote ronde in totaal. “Ik heb weleens grote rondes gereden waar ik in de survival mode terechtkwam en de hele zaak zich voortsleepte. Dus een paar jaar geleden zei ik tegen mezelf: geen overlevingsmodus meer. Sindsdien neem ik elke dag zoals die komt en geniet ik van elke etappe. Zo gaat alles een stuk sneller voorbij.”

Bergkoning Guerreiro
Met Ruben Guerreiro heeft EF Education-Nippo ook de regerende winnaar van de bergtrui in zijn gelederen. “De Giro is dit jaar een van mijn motivaties en grote doelen. Na de afgelopen editie ben ik klaar om terug te keren in deze prachtige, maar zware koers. Ik kijk vooral naar de zware ritten, waar ik mijn lichaam op de limiet kan drijven en ik hopelijk voor ritzeges kan strijden.”

Voor Julius van den Berg wordt dit zijn tweede grote ronde, nadat hij vorig jaar de Vuelta al reed. “Hier kijk ik al een lange tijd naar uit. Het is een van de drie grootste koersen van het jaar en het wordt ongetwijfeld speciaal. Ik hou van Italië en ik deed de Tour of the Alps al dit jaar, dus ik kijk ernaar uit om er voor nog eens drie weken terug te keren.”

Jens Keukeleire is de Belg in de selectie. “Ik deed de Giro twee keer eerder in mijn carrière, in 2012 en 2013. Het lijkt niet zo’n lange tijd, maar in de wielersport is het een eeuwigheid geleden. Ik denk dat we een goede ploeg hebben. Nadat ik de Dauphiné en de Tour afgelopen jaar al met Hugh reed, kijk ik ernaar uit om hem te helpen zo ver mogelijk in het klassement te komen.”

Alberto Bettiol krijgt de vrijheid om zich mengen in de strijd om de ontsnappingen en dagzeges. Jonathan Caicedo, Giro-debutant Simon Carr en de ervaren Tejay van Garderen maken de ploeg compleet.

Selectie flag-us EF Education-Nippo voor Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)
flag-it Alberto Bettiol
flag-ec Jonathan Caicedo
flag-gb Hugh Carthy
flag-gb Simon Carr
flag-pt Ruben Guerreiro
flag-be Jens Keukeleire
flag-nl Julius van den Berg
flag-us Tejay van Garderen

Dit artikel delen:

8 Reacties

lander luypaert 5 mei 2021 om 19:44

echt een sterk team wel!

hartstikkebedankt 5 mei 2021 om 19:57

Vind ik eigenlijk echt wel tegenvallen. Zie alleen Guerreiro die Carthy op cruciale momenten kan bijstaan.

lo squalo dello Stretto 5 mei 2021 om 20:06

Simon Carr liet toch ook al mooie dingen zien (in de Strade bv.). En Bettiol is gewoon een toprenner

Titaantje 5 mei 2021 om 20:14

Bettiol is een toprenner waar het helaas veel te vaak niet uit komt.
Ik hoop dat TJ wat beter voor de dag komt dan de laatste Vuelta. Als klassementsrenner verwacht ik hm niet meer, maar enige waarde voor de ploeg tonen zou toch hopelijk niet teveel gevraagd zijn.

KimJungPoels 5 mei 2021 om 20:54

Ik vind dit ook wel een sterk team. Met Guerreiro en Caicedo toch twee etappewinnaars in de Giro van vorig jaar. Moeten redelijk mee kunnen.

Carr is wat mij betreft ook echt heel goed binnen gekomen bij de profs, wat wel blijkt uit dat hij hier al meteen mag debuteren. Zal denk ik een aantal hele goede etappes gaan rijden, want kan uitstekend klimmen.

Bettiol kan heel belangrijk zijn voor Carthy in de sterrato rit. Al met al een prima team qua ondersteuning tenzij Carthy echt in het roze komt te rijden.

iLLan 5 mei 2021 om 20:59

Hoe is het eigenlijk met Tejay?!

MoveOn 6 mei 2021 om 00:50

Best okay dit jaar

Martijn Arensman 5 mei 2021 om 22:40

Gaaf voor Julius!

Die kijkt denk ik wel uit naar de Toscaanse etappe.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair