Giro 2021: Intermarché-Wanty-Gobert met twee Nederlanders aan de start

maandag 3 mei 2021 om 16:01
Giro 2021: Intermarché-Wanty-Gobert met twee Nederlanders aan de start

Taco van der Hoorn - foto: Cor Vos

Intermarché-Wanty-Gobert zal voor het eerst in actie komen in de Giro d’Italia. De Belgische formatie schuift Jan Hirt naar voren voor een klassement, terwijl de rest van de formatie zal jagen op dagsuccessen. Met Wesley Kreder en Taco van der Hoorn zitten er twee Nederlanders bij de Giro-ploeg.

Ploegleider Valerio Piva is toe aan zijn twintigste Giro. Hij denkt dat Quinten Hermans er tot mooie dingen in staat is. “Ik ben ervan overtuigd dat hij de capaciteiten heeft om een rit te winnen. Hij is explosief en kan zo het verschil maken bergop. Hij kan het afmaken wanneer hij met een groepje voorop raakt en krijgt dus een vrije rol.”

Een klassementsman is ook aangeduid: “Jan Hirt is onze man voor het algemeen klassement. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij drie weken lang kan meestrijden met de beste klimmers ter wereld.”

“We rekenen ook op de tandem Wesley Kreder-Riccardo Minali om het mooie weer te maken in de vlakke sprintetappes”, vervolgt Piva. “Andrea Pasqualon zullen we ook als sprinter uitspelen, maar dan in de geaccidenteerde ritten. Zoals we in de Ronde van Romandië hebben gezien, kan hij bergop lang overleven zonder aan snelheid in te boeten.”

“Simone Petilli en Rein Taaramäe krijgen een vrije rol. Ze rijden beiden goed bergop en ook zij lieten mooie dingen zien in Romandië. Hen willen we in ontsnappingen zien. Dat geldt ook voor Taco Van der Hoorn. Hij is een aanvaller pur sang dus laat hem maar lekker koersen. Al zal hij ook af en toe ook een handje toesteken in de sprints, daar is hij gezien zijn grote motor zeker toe in staat.”

“Ik wil Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux drie weken lang koers zien maken. Onze acht troeven zijn goed gewapend voor de komende weken. Ook al wordt het voor sommigen hun debuut in een grote ronde, we zullen zonder complexen over de Italiaanse wegen fladderen”, besluit Piva.

Selectie flag-be Intermarché-Wanty-Gobert voor Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)
flag-be Quinten Hermans
flag-cz Jan Hirt
flag-nl Wesley Kreder
flag-it Riccardo Minali
flag-it Andrea Pasqualon
flag-it Simone Petilli
flag-ee Rein Taaramäe
flag-nl Taco van der Hoorn

Dit artikel delen:

19 Reacties

Ronellenfitsch 3 mei 2021 om 16:09

Hier kan ik wel van genieten, hoe Wanty als lelijk eendje toch meedoet aan een schoonheidswedstrijd en haar best doet om werkelijk alle mooie stukjes lichaamsdeel te noemen …

Ronellenfitsch 3 mei 2021 om 16:12

Overigens opgemerkt dat Wanty de vorige jaren in de Tour veel leuker koerste dan tal van ‘duurdere’ ploegen, ben benieuwd of dat ook meer rondes per jaar lukt.

Derierre de la course 4 mei 2021 om 10:26

Ze konden zich ook niet anders veroorloven, ze moesten dat jaar de wildcard voor het jaar er op verdienen. Benieuwd hoe het dit jaar gaat zijn. In het voorjaar had ik niet het idee dat ze van die (met alle respect) procontitactiek afgestapt waren. Daar verwacht ik voor een WT-ploeg toch iets meer van.

Nu was de licentie natuurlijk een beetje last-minute geregeld, dus wat dat betreft neem ik ze het ook weer niet kwalijk.

pirazzi 3 mei 2021 om 16:14

Valerio Piva is een goed coach, werkte vroeger voor BMC als ik het goed heb.

Polleke 3 mei 2021 om 17:06

Achter goeie renners aan rijden kan iedereen… rijbewijs volstaat…

Ton van Wieringen 3 mei 2021 om 16:25

Gewaardeerde ‘knecht’ en sfeermaker Wesley Kreder, 30 jaar, is toe aan zijn 1e grote Ronde.
Zijn neven Michel(4x)en Raymond(1x) namen deel aan de Vuelta.
Wesley en Raymond zijn nog in competitie.
Michel, Dennis, Sander en Stefan niet meer.

Krakowic 3 mei 2021 om 16:28

Weinig kwaliteit in deze selectie. Wel leuk om Van der Hoorn en Kreder misschien een paar keer in de aanval te zien rijden. Maar het vervelende voor die jongens is dat er altijd wel iemand bij zal zitten die beter is.
Jan Hirt zou dan misschien wel weer een rit kunnen winnen lijkt me, maar die laten ze dan rijden voor een nietszeggende top 15 plaats in het AK (zie hem geen top 10 rijden in dit veld).
Denk dat de druk voor een écht resultaat dan toch volledig bij Hermans zal liggen.

Dikke vrouw 3 mei 2021 om 16:37

HIrt nog niks laten zien dit jaar. Heel pover trouwens na die éne goede giro, toen nog bij het proconti ccc dacht ik. En Minali, nog zo'n nachtkaars, die haalt Milaan niet. Al een geluk gaat Kreder mee voor de sfeer, het zal nodig zijn

berggie1987 3 mei 2021 om 16:44

Klassementsman Hirt had in zijn afgelopen 5 grote rondes de volgende achterstand o de winnaar:
– 3 uur 30 minuten
– 2 uur 20 minuten
– 2 uur 26 minuten
– 1 uur 5 minuten
– 2 uur 35 minuten.

Zou hij dit jaar het onmogelijke kunnen presteren en binnen een uur blijven?

Dikke vrouw 3 mei 2021 om 16:45

Precies dat…

Shinzawai 3 mei 2021 om 16:56

Hirt wist dit seizoen alleen in de UAE Tour top-40 te rijden. Het zou mij verbazen als hij nu ineens bij de beste 20 renners hoort.

Etio 3 mei 2021 om 17:10

@berggie1987 Toen reed hij ook niet voor het AK. In 2017 werd hij in zijn eerste GT toch verdienstelijk 12e in het AK. Ik denk dat Top 15 in deze Giro zeker niet onmogelijk is voor Hirt. Het is een klimmer die vooral in de laatste week weleens zou kunnen opbloeien. De Giro is echt zijn hoofddoel dit jaar (zie: http://wanty-gobert.be/en/JanHirt) en ik denk dat hij de koersen ervoor vooral als voorbereiding heeft gezien om te kunnen pieken in de Giro.

Ketjap Manis 3 mei 2021 om 17:02

Minali voor een dnf’je? Ik zou met Pasqualon gaan sprinten.

timo 3 mei 2021 om 17:55

Zalig ploegje met Pasqualon, Hermans en Taaramäe.
Maar ik kan mij niet voorstellen dat er veel vertrouwen is in de klassementsambities van Hirt. In 2016/2017 reed hij op een prachtige manier de Giro en vooral ook de Giro del Trentino dus het potentieel is er zeker. Nu nog de benen van toen terugvinden…

Cochise 3 mei 2021 om 18:39

Ik denk dat je toch meer aandacht krijgt door 2 of 3 keer in de vroege vlucht te zitten dan door elke bergrit als 23e binnen te komen en er een 16e plek in het AK mee te verdienen. Waarschijnlijk moeten er elke rit dan nog enkele jongens de “kopman” beschermen.

djerkson 3 mei 2021 om 18:51

Afgezien van Hermans en Van der Hoorn is dit toch een zeer mager ploegje, eigenlijk World Tour onwaardig.

Ronellenfitsch 3 mei 2021 om 19:33

Hihi, schaal je Vd Hoorn nu echt hoger in dan bv. pasqualon?

IlPirata 3 mei 2021 om 19:21

Hirt zou toch aardig omhoog moeten kunnen. weet niet hoe het met zijn vorm staat sinds zijn CCC-avontuur.

Titaantje 3 mei 2021 om 22:08

Lekker met Pasqualon in iedere rit sprinten. Heeftin de Tour al rond p10 gesprint. In dit mindere veld kan hij de p6-8 wel aantikken. Minali ligt er na 10 ritten ofzo sowieso wel uit (netals een Moschetti). Die missen de motor voor drie weken koersen en bergen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair