Giro 2021: EOLO-Kometa met zes Italianen aan het vertrek

dinsdag 4 mei 2021 om 16:22
Giro 2021: EOLO-Kometa met zes Italianen aan het vertrek

Ivan Basso keert als ploegleider terug in de Giro - foto: Cor Vos

Enkele dagen voor de start van de Giro d’Italia in Turijn heeft ook EOLO-Kometa haar selectie voor de drieweekse etappekoers geopenbaard. De Giro-ploeg bestaat uit zes Italianen, een Hongaar en een Brit.

Vincenzo Albanese, Edward Ravasi, Francesco Gavazzi, Samuele Rivi, Manuel Belletti en Lorenzo Fortunato vormen het Italiaanse hart van de ploeg. Marton Dina en Mark Christian maken de selectie van de wildcardhouder compleet.

Belletti won in 2010 al eens een Giro-etappe. Samen met Francesco Gavazzi is hij de meest ervaren man binnen de selectie. De andere renners maken zich op voor hun eerste of tweede deelname aan de Ronde van Italië.

Wij willen deze Giro iets moois laten zien”, zegt ploegleider en gewezen Giro-winnaar Ivan Basso. “We willen ons stempel drukken op de wedstrijd. We hebben hard gewerkt, maar we zijn nog niet tevreden met de resultaten tot nog toe. Maar we zijn wel gegroeid als team. In de Giro willen we verder groeien. Voor mij wordt het een mooi gelegenheid om de wedstrijd die me zoveel heeft gegeven op een andere manier te kunnen ontdekken.

“Wij hebben een goede groep”, zegt Edward Ravasi over de selectie. “Een mix van jeugd en ervaring die in staat is om op alle terreinen te presteren. In koers gaan we het dag per dag bekijken. We willen onze wildcard eer aandoen. We zijn allemaal in goeden doen en we willen allemaal iets laten zien.”

Selectie flag-it EOLO-Kometa voor Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)

flag-it Vincenzo Albanese
flag-it Edward Ravasi
flag-it Francesco Gavazzi
flag-it Samuele Rivi
flag-it Manuel Belletti
flag-it Lorenzo Fortunato
flag-hu Marton Dina
flag-gb Mark Christian

Dit artikel delen:

11 Reacties

hartstikkebedankt 4 mei 2021 om 16:24

Maar liefst 3 wijzigingen ten opzichte van de voorlopige selectie van vorige week: geen Ropero, Bais en Wackermann en wel Rivi, Dina en Christian.

Al Phila 4 mei 2021 om 16:52

Wie ??

Ab Normaal 4 mei 2021 om 16:31

Wat mogen we er van verwachten, voornamelijk zichzelf laten zien in de vlucht van de dag?

hartstikkebedankt 4 mei 2021 om 16:34

Paar keer top-10 van Belletti, 1 of 2 keer top-15 van Gavazzi in een rit die naar de vluchters gaat, een 27e plek in het AK van Ravasi met misschien 1 keer een top-15 in een rit en de rest 5 keer in de kansloze vlucht. Zoiets?

Verweggistan 4 mei 2021 om 16:41

Belletti en Gavazzi waren ooit renners om rekening mee te houden in een heuvelachtige etappe als de echte sprinters eraf lagen. Albanese werd een paar jaar geleden aangekondigd als het grote talent voor de heuvelkoersen, maar heeft alleen als neoprof wat vlagen van talent laten zien. Misschien dat een nieuwe omgeving hem nieuwe motivatie kan geven.
Fortunato zou dat nu misschien kunnen, hoewel inderdaad eerder vanuit een vlucht.
Ravasi was ooit een talentvolle klimmer bij UAE, maar heeft een stapje terug moeten doen, misschien eens eens een goed resultaat in een bergetappe vanuit de vlucht. En ook Mark Christian liet bij Aquablue zien op zwaardere omlopen uit de voeten te kunnen, maar heb ik dit jaar eigenlijk nog niet gezien in uitslagen.
Rivi schijnt wel een talentje te zijn, zo net onder de echte toptalenten.
En Dina is geen onverdienstelijk renner, maar toch vooral de Hongaar omdat het moet van de co-sponsor.

ZwartebroekengeIetrui 4 mei 2021 om 16:36

Hmmm toch geen Wackermann, vorig jaar goed tot een rare val met een omwaaiend hekwerk. Dit jaar was het nog niet zo constant als vorig jaar dus misschien dat ze hem daarom niet mee nemen.

Ik ben benieuwd naar Fortunato, die kan leuk klimmen en leek okay in Spanje afgelopen week. Ik hoop dat hij zich kan laten zien deze ronde.

Astarloa 4 mei 2021 om 16:38

Neem aan dat Belletti en Albanese de sprints een beetje gaan verdelen. Albanese doet het als jonge gast helemaal niet verkeerd dit seizoen en gaat niet voor niks mee.

mbos 4 mei 2021 om 17:17

Volgens mij deed Albanese het ook aardig in Turkije na het uitvallen van Belletti.

bilthoven 4 mei 2021 om 18:48

Leuk dat ook Mark Christian in de ploeg is opgenomen. Heeft de afgelopen 2 jaar weinig wedstrijden kunnen rijden. In 2018 won hij nog het bergklassement in de Ronde van Zwitserland.

Gebruikersnaam 4 mei 2021 om 18:56

Ach, Belletti, Gavazzi, Albanese, de verwachtingen zijn erg laag.

In koersen waar eigenlijk alleen maar figuranten mee doen, daar waar alle has-beens en net-niet renners samen komen, zelfs daar komen ze niet verder dan een anonieme bijrol. In een WT-koers met wat serieuze sprinters en finishers wordt dat helemaal niets.

lo squalo dello Stretto 4 mei 2021 om 19:26

Zwakke ploeg. Moeten daarvoor Arkéa en Gazprom thuisblijven? (idem FDJ als ik die selectie zag vandaag)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair