Giro 2020: UAE Emirates gokt op Gaviria, NTT op Campenaerts

Giro 2020: UAE Emirates gokt op Gaviria, NTT op Campenaerts

foto: Cor Vos

Zaterdag begint op Sicilië de Giro d’Italia. Daar heeft UAE Emirates meerdere kaarten in de hand. Zo mikt de ploeg van Tourwinnaar Tadej Pogačar op dagsuccessen met Fernando Gaviria. NTT Pro Cycling wil met Victor Campenaerts scoren in de tijdritten. Israel Start-Up Nation schuift haar sprinters Davide Cimolai en Rudy Barbier naar voren.

UAE Emirates
UAE Emirates trekt met verschillende opties naar de Giro d’Italia, nadat de ploeg sensationeel de Tour de France wist te winnen met Tadej Pogačar. In Italië wordt met Fernando Gaviria op ritzeges gemunt en de Colombiaan krijgt Mikkel Bjerg, Maximiliano Richeze en Sebastian Molano mee in zijn sprinttrein. Bjerg, de drievoudige beloftewereldkampioen tijdrijden, krijgt ook zelfs zijn kansen in het werk tegen de klok, net als Brandon McNulty.

En dan zijn er nog Diego Ulissi, Valerio Conti en Joe Dombrowski, die in het verleden al sterke prestaties hebben geleverd in de Giro. “Ik ben opgewonden om de Giro van dit jaar in te gaan”, liet Ulissi weten via zijn ploeg. “Zonder een duidelijke klassementsleider hebben we veel vrijheid en hebben we de kracht om verschillende dingen te proberen, op zowel de vlakke als de heuvelachtige dagen.

UAE Emirates voor flag-it Giro d’Italia 2020
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-it Valerio Conti
flag-us Joe Dombrowski
flag-co Fernando Gaviria
flag-us Brandon McNulty
flag-co Sebastian Molano
flag-ar Max Richeze
flag-it Diego Ulissi


NTT Pro Cycling
Voor NTT Pro Cycling komt de Giro d’Italia op een belangrijk moment. Deze week werd namelijk bekend dat de ploeg op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. “Nadat we in het verleden al eens een etappe wonnen in de Giro (in 2017, red), zijn we enorm opgewonden om opnieuw bij de Grande Partenza te zijn”, laat teammanager Douglas Ryder weten. “We kijken ernaar uit om op alle fronten te vechten in een wedstrijd die geweldig belooft te worden.”

De ploeg hoopt hoge ogen te gooien met Victor Campenaerts in de drie individuele tijdritten. Ook heeft het team een hele ris klimmers aan de start, onder wie thuisrijder Domenico Pozzovivo. De inmiddels 37-jarige Italiaan reed de Giro al dertien keer en eindigde al meermaals in de top tien. Ook Louis Meintjes, Ben O’Connor, Amanuel Ghebreigzabhier en Danilo Wyss kunnen een aardig eindje omhoog rijden. Matteo Sobrero en Dylan Sunderland debuteren in Italië.

NTT Pro Cycling voor flag-it Giro d’Italia 2020
flag-be Victor Campenaerts
flag-er Amanuel Ghebreigzabhier
flag-za Louis Meintjes
flag-au Ben O’Connor
flag-it Domenico Pozzovivo
flag-it Matteo Sobrero
flag-au Dylan Sunderland
flag-ch Danilo Wyss


Israel Start-Up Nation
Israel Start-Up Nation zet tijdens de Giro d’Italia vol in op haar sprinters Davide Cimolai en Rudy Barbier, die voor etappewinst moeten zorgen. De sprinttrein van de ploeg bestaat verder uit Rick Zabel, Alex Dowsett, Matthias Brändle en Guy Sagiv. “Etappewinst is ons belangrijkste doel en Barbier en Cimolai zijn onze twee belangrijkste renners die dat kunnen bereiken”, laat ploegleider Nicki Sörensen weten.

De ervaren Daniel Navarro, die voor de vijfde keer van start gaat in de Ronde van Italië, is de troef van de ploeg voor de bergetappes. Sörensen: “Naast de vlakke etappes zijn er enkele dagen die voor ons interessant zijn om mee te springen in de lange ontsnapping. Ik verwacht dat deze Giro aanvallend wordt gekoerst in de bergen.” De acht renners tellende selectie van de Israëlische ploeg wordt gecompleteerd door Alexander Cataford.

Israel Start-Up Nation voor flag-it Giro d’Italia 2020
flag-fr Rudy Barbier
flag-at Matthias Brändle
flag-ca Alexander Cataford
flag-it Davide Cimolai
flag-gb Alex Dowsett
flag-es Daniel Navarro
flag-il Guy Sagiv
flag-de Rick Zabel

Dit artikel delen:

11 Reacties

CechRepublic 30 september 2020 om 21:51

Hij is nog jong, maar Mikkel Bjerg heeft alles (m.u.v. de snor) in zich om de nieuwe Victor Campenaerts te worden.

moa 1 oktober 2020 om 08:46

Eerst es presteren bij de profs. Zijn WK was in ieder geval niet goed. De praatjes heeft ie al lang. Daarenboven als Deen vroegrijp qua training en begeleiding, dus de rek is beperkt. Ik moet het nog zien.

Groningen 30 september 2020 om 22:08

Ik vind Campenaerts een leuke renner, maar als hij kopman moet zijn…
Meintjes bakt er al jaren niet veel meer van en of Pozzovivo uit nog hoge ogen gaat gooien betwijfel ik, maar dat zouden wel de twee renners moeten zijn waar NTT het van zou moeten hebben.

hardfietser 30 september 2020 om 22:21

Pozzovivo, die ik altijd een sympathieke renner heb gevonden, is het laatste jaar teveel gevallen zodat echt meedoen in het AK deze keer uitgesloten lijkt. Meintjes mag weer aanspraak maken op de felbegeerde Zubeldia-award. UAE doet een poging om Sunweb te imiteren in de Tour door etappezeges te scoren en Israel komt met 2 sprinters aan waarvan we hopelijk voor die tijd weten voor wie ze per etappe gaan. Verder een kleurloze selectie met een Navarro die al jaren niets meer heeft gewonnen.

Lauiekneter 30 september 2020 om 23:27

Valerio Conti is toch ook wel een notoire rittenkaper. Zie ik wel hoog eindigen in een aantal etappes

Monsieur Bendy 30 september 2020 om 23:31

NTT is wel erg armoedig deze Giro. Campenaerts als kopman? Naar mijn mening is hij een van de meest overschatte renners van het peloton. Een zogenaamde toptijdrijder die nog nooit een grote tijdrit heeft gewonnen (OS, WK, grote ronden). Bovendien heeft hij ook nog eens hoop blablabla.
Dan komen mensen nu waarschijnlijk met dat werelduurrecord op de proppen, maar kom op.. Wie neemt dat eigenlijk echt serieus?

bartp25 1 oktober 2020 om 01:15

+1
Als hij zich naast zijn tijdritten ook nog eens zou laten zien als knecht. Zoals bijvoorbeeld Cancellara en Martin in hun beste jaren is hij voor iedere wt ploeg een versterking. Maar hij heeft het volgens mij zichzelf een beetje aangepraat dat hij kopman is. Misschien wanty maar ik zie geen wt ploeg die momenteel op hem zit te wachten.

Geurt Harm 30 september 2020 om 23:39

Meintjes rijdt dit jaar beter dan de achterliggende seizoenen. Meintjes en Pozzovivo zouden beiden top 20 moeten kunnen rijden. In theorie kan O’Connor dat ook.
Bij UAE moet Conti dat eveneens aan kunnen.

Johnny7 1 oktober 2020 om 09:49

Wat is er met Meintjes en O’Conner gebeurd vraag ik me af. Dit waren top 10 klimmers maar het komt er niet uit of het is helemaal weg. Misschien van ploeg switchen (dat lijkt ook gedwongen te gaan gebeuren dus)? Tom Dumoulin had O”Conner op zijn lijstje als meesterknecht bij Sunweb maar sinds zijn val in de Giro heeft hij niets meer gepresteerd.

Vierkante wielen 1 oktober 2020 om 01:42

Hoevaak gaat Israel de fout nog maken om met twee(eigenlijk drie met Zabel) sprinters naar een grote ronde af te reizen die dan afzonderlijk gaan sprinten voor een ereplaats?

Willem Smit 1 oktober 2020 om 13:35

Verwacht nog iemand dat McNulty zo zonder klassementskopman mee doet voor de jongerentrui? Of zie ik het dan te zonnig in?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair