Giro 2020: Movistar trekt zonder Marc Soler naar Sicilië

Giro 2020: Movistar trekt zonder Marc Soler naar Sicilië

foto: Cor Vos

maandag 28 september 2020 om 14:18

Movistar heeft de focus in de Giro d’Italia gelegd op het binnenharken van dagsuccessen. In de selectie ontbreekt de naam van Marc Soler, die in eerste instantie de beoogde kopman was voor de Ronde van Italië.

Aan het begin van het seizoen was de bedoeling dat Soler de Tour de France zou combineren met de Vuelta a España. Maar na de herschikking van de kalender werd bekend dat de Spanjaard zich op de Giro zou gaan richten. Daar zou hij voor het eerst van start gaan, nadat hij in zowel de Tour als de Vuelta al tweemaal van start ging. Maar vervolgens werd hij tóch geselecteerd voor de Tour en ontbreekt hij nu in de Giro-selectie.

Zonder uitgesproken kopman begint de Spaanse ploeg aan de tweede grote ronde van het jaar, waar vorig seizoen nog de eindzege werd gepakt met Richard Carapaz. Maar de Ecuadoraan verkaste intussen naar Team Ineos. Twee mannen die vorig jaar hem bijstonden zijn er nu weer bij in Italië, Héctor Carretero en Antonio Pedrero. De ploeg biedt daarnaast enkele jongeren, als Einer Rubio, en renners die normaal een knechtenrol vervullen de kans om zich te tonen.

Voor Sergio Samitier, baanspecialist Albert Torres en Rubio wordt dit hun debuut in de Giro, voor Torres en Rubio wordt dit bovendien hun eerste grote ronde ooit. De ervaren Eduardo Sepúlveda en Davide Villella zijn de klimmers in de selectie, terwijl Dario Cataldo vorig jaar in Como al een etappe won in de Ronde van Italië. De Italiaan is tevens de enige Movistar-renner die zowel de Tour als de Giro rijdt.

Movistar voor flag-it Giro d’Italia 2020
flag-es Héctor Carretero
flag-it Dario Cataldo
flag-es Antonio Pedrero
flag-co Einer Augusto Rubio
flag-es Sergio Samitier
flag-ar Eduardo Sepúlveda
flag-es Albert Torres
flag-it Davide Villella

Dit artikel delen:

7 Reacties

La Primavera 28 september 2020 om 14:55

Zelden zo’n kleurloos Movistar in een grote ronde gezien. Maar ze mogen me gaan verrassen.

Jessevd02 28 september 2020 om 14:55

wacht ff, Cataldo heeft de tour gereden???
Die heb ik echt geen enkel moment opgemerkt dan

Tom van de Molen 28 september 2020 om 16:13

Zo inderdaad zeg. Ik moest het even op zoeken maar het is nog waar ook..

Wheely 28 september 2020 om 14:57

Alles op de Vuelta natuurlijk voor deze ploeg.

Het kan verkeren, het ene jaar win je de Giro het andere jaar doe je mee voor de kruimelappeltaart.

bilthoven 28 september 2020 om 15:08

Zelfs de kruimelappeltaart lijkt me voor deze ploeg niet weggelegd!

Vierkante wielen 28 september 2020 om 15:14

Op het oog een matig ploegje al hebben ze met Rubio de nr 2 van de baby Giro van vorig jaar.
Carretero de winnaar van het bergklassement in de Tirreno. Pedrero was vorig jaar in Burgos beter dan Carapaz maar daarna niks meer van gezien.

koos1 28 september 2020 om 16:48

Ze zullen in de bergen veel in de aanval te vinden zijn, maar vrees dat er niet meer dan een paar top10 plaatsen in gaat zitten. In de Vuelta zal het weer voor het klassement zijn.
Voor de meeste ploegen lijkt de Giro dit jaar een verplichte start zonder veel ambitie en sturen ze hun B-ploeg, wat ook weer niet vreemd is met de overlap klassiekers-Giro-Vuelta.

Headlines

Materiaalzone

Populair